Encümenin açılış ve kapanış saatlerinin belirlediği umuma açık yerlerden kast edilen nedir?

5393 sayılı bld. kanunu 34.madde h bendinde geçen encümenin görev ve yetkileri arasında olan umuma açık yerlerin açılış ve kapanış saatlerini belirleme yetkisinde adı geçen;'umuma açık yerler'den kasıt sadece umuma mahsus istirahat ve eğlence yerlerimi,yoksa bütün işyerlerimidir?Teşekkür ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 2006-01-04

Bankaların belediyede işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almaları gerekmekte midir?

İlçemizde bulunan bankaların belediyemizden işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almaları gerekmektemidir. Devlet bankası özel banka diye bir ayrım varmıdır. Teşekkür ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 2006-01-03

LPG ruhsatı

1- İkinci Sınıf GSM ruhsatı bulunan bir akaryakıt istasyonunun,ayrıyeten LPG Oto Gaz İkmal İstasyonu için GSM ruhsatı talep etmesi durumunda,yönetmelikte istenilen şartlara uygun ve istenilen bütün belgelerin tam olduğunu göz önünde bulundurursak ayrı bir GSM ruhsatı mı düzenlenmesi gerekir yoksa mevcut olan GSM ruhsatının faaliyet konusuna ek olarak mı yazılır. 2- Bu işyeri, yanındaki akaryakıt istasyonuna ve karayollarına uzaklığı bakımından LPG yönetmeliğindeki mesafe şartlarına uygun değil ise daha önce akaryakıt istasyonu olarak aldığı GSM ruhsatı kazanılmış bir hak olarak nitelendirilirmi veya GSM ruhsatı verilmesi sakıncalımıdır. Vereceğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-12-30

Ana faaliyet tali faaliyet ayrımı

Madde 10- Birden fazla faaliyet konusu bulunan işyerleri ile ilgili olarak, esas faaliyet ile tali faaliyet arasındaki bağlantı nedir. örnek olarak kahvehanede köfte satışı yapabilirmi yaparsa köfte için ayrıca ruhsat alması gerekir mi? aynı soru internet salonları için de sözkonusu mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-12-27

Pastanelerin ruhsatlandırılması

10.08.2005/25902 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik'in Ek-1 SIHHİ MÜESSELER İÇİN SINIFLARINA VE ÖZELLİKLERİNE GÖRE ARANACAK NİTELİKLER BÖLÜMÜNDE F-PASTANELER 1.2.3. sınıf pastaneler olarak nitelendirilerek özellikleri belirtilmiştir.Hepsinin 2. Maddesinde mutfak;hazırlama,pişirme ve bulaşık yıkama yeri olmak üzere üç bölümden oluşacaktır denilmektedir.Hazırlama,pişirme denilince (pasta,börek,poğaça v.s)burada kanaatimce imalattan bahsedilmektedir.3.Sınıf GSM ler listesinin 6.Maddesi GIDA MADDELERİ bölümünde 6.10 maddesinde aynı mamülleri üreten işyerlerini üretim yerleri olarak 3.Sınıf GSM ler listesinde yer aldığı görülmektedir.Pastaneler ruhsatlandırılırken,Sıhhi müessese olarak mı veya Gayri sıhhi olarak mı ruhsatlandırılacaktır.Bilgilerinize teşekkür ederim...

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-12-13

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine uygulanacak yaptırımlar

ilçemizde çalışmakta olan kahvehanelerden 3 adedine polis tarafından 1-kapanış saatlerine uymadığı 2-perdeleri çekili olduğu denetime uymadığı gerekçesi ile tutanak tutulmuş ve belediyemizegerekli işlemin yapılabilmesi için gönderilmiştir ilk gönderilen tutanakta ihtar verildi ve tekrarında yasal işlem yapılacağı belirtildi tekrar aynı ortyam oluştu ve ikinci seferde tekrar ihtar verebiliyormuyuz ysala yaptırımı nedir encümence kesilecek ceza oranında hangi kriterlere uymak zorundayız ve kac sefer kadar ihtar verebiliriz

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-12-07

İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatları

YAPILAN KONTROLLERDE İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞTIRMA RUHSATLARI İSTENMEKTEDİR.UMUMA AÇIK İŞYERLERİNDE KAHVEHANE,İNTERNET KAFE GİBİ YERLERDE EMNİYET TARAFINDAN VERİLEN VE ÜZERİNDE "İÇKİSİZ İSRİRAHAT VE EĞLENCE YERİ İŞLETME İZİN BELGESİ"ADI ALTINDA BİR BELGE VERİLMİŞTİR.BU BELGENİNİN İÇERİĞİNDE ALT KISMINDA EMNİYET AÇISINDAN UYULMASI GEREKEN KURALLARDAN BAHSEDİLMEKTEDİR.BU BELGENİN BELEDİ TARAFINDAN VERİLEN İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞTIRMA RUHSATI YERİNE GEÇİP GEÇMEYECEGİ.BU BELGELER 10 AĞUSTOS 2005 TARİHİNDEN ÖNCE VERİLEN BELGELERDİR.

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-12-01

LPG perakende satış yeri

MAHALLİ İDARELER KONTROLÖRLERİ DERNEĞİNE-ANKARA İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik gereğince;otel,lokanta,kahvehane,gazino,pastane v.b.işyerleri için bunların LPG depo ve satış yerleri ile parlayıcı,patlayıcı,yanıcı,yakıcı maddelerin satıldığı yerlerin bitişiğinde bulunmaması gerektiğinden işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik gereği ruhsat verilmez. 1- LPG perakende ruhsatlı satış yeri mevcut işyeri ile yeni açılacak LPG işyeri arasındaki mesafenin kaç metre olması gerekmektedir ? 2- LPG satışı yapan işyerlerinde vitrine konabilecek tüp adedi ne kadar olmalıdır ? LPG satışı yapacak işyerinin hangi özellikleri taşıması gereklidir ? 3- Yeni yapılacak LPG depolarının mücavir alan içindemi veya dışındamı olması gereklidir ? 4- İşyeri açma ve çalışma ruhsatı verilecek hangi işyerlerinde ustalık belgesi şartı aranmaz ? Yukarıdaki sorularımızın cevaplandırılarak tarafıma bilgi verilmesi hususunu saygılarımla arz eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-11-28

İşyerlerinin açılış ve kapanış saati

Umuma açık yerlerin açılış ve kapanış saatleri encümen tarafından yönetmelikte aranan şartlar göz önüne alınarak tespit edilmektedir.GSM ve sıhhi işyerlerinin açılış ve kapanış saatleri nasıl ve neye göre belirlenecektir.Umuma açık yerler ile ilgili değerlendirme yapılırken "sabahçı kahvesi"vb. için asayiş ve güvenlik görüşü alınarak karar verilir denmektedir.Sabahçı kahvesi ve benzeri derken benzer işyerinden kasıt nedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-11-17

Umuma açık oyun yerlerinde yaş sınırı

Umuma açık yer olan oyun yerleri ve internet kafelere girişte yaş sınırı varmıdır?2559 sayılı yasada kıraathane,kahvehane ve oyun oynatılan benzer yerlerden kasıt " oyun yeri" midir? 2559 da belirtilen bu yerlere 18 yaşından küçüklerin giremeyeceği belirtildiği için emniyet ekiplerince yapılan denetimlerde 18 yaşından küçükler girdi diye oyun yeri ve internetlere işlem yapılmakta ve 5259 sayılı yasa gereği idari ceza işlemi için belediyeye gönderilmektedir.

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-11-17

İşyeri ruhsatının iptali

yeni yönetmelik gereğince işyeri açma ve işletme ruhsatı verilen bi yer daha sonra yapılan kontroller sonucunda imar durumu açısından uygun olmadığı tesbit edilmiş ve düzeltilmesi için 15 gün süre tanınmıştır . buna rağmen düzeltme yapılmamış tır işyeri açma ve işletme ruhsatı iptali için nasıl bir yol izlemeliyiz saygılarımla ...

  • Soru Cevaplandı
  • 2006-01-16

Eski yapılara işyeri açma ruhsatı verilmesi, gayri sıhhi müessese ruhsatı

Belediyemiz 1999 yılında kurulmuştur.Beldemizin çarşı merkezindeki işyerlerinin tamamı eski yapı olduğundan dolayı yapı kullanma izinleri bulunmamktadır. 1- Bu tür eski yapılara (işyeri-konut) yapı kullanma izni vermemiz mümkünmüdür.Mümkün ise nasıl bir işlem yapmamız gerekir. 2- 10.08.2005 tarihli R.G.yayınlanarak yürülüğe giren İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlşkin Yönetmeliğe göre 2. ve 3.sınıf GSM.ruhsatlandırılması hakkında ayrıntılı açıklama ve bilgi verirsenin memnun olurum.Teşekkürler.

  • Soru Cevaplandı
  • 2005-08-18