İhale İşlemleri
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
2886 sayılı Kanun kapsamında açık ihale usulüyle sonuçlandırılamayan ihalenin pazarlık usulüyle tekrarlanması
Mülkiyeti Belediyemize ait taşınmaz 2886 sayılı Kamu İhale Kanunun 45. Maddesine göre açık ihale usulü ile satışı yapılmıştır. Satış ihalesine katılan ve en yüksek teklifi veren istekli satış şartnamesine göre 15 gün içinde masraflar ve kati teminatı yatırmış fakat ihale bedelini 30 gün içinde yatırması gerekirken zamanında yatırmamıştır. Yasa gereği satış işlemi iptal edilecek ve kati teminat gelir kaydedilecektir. Bu durumda taşınmaz 2886 sayılı Kamu İhale Kanuna göre yapılan ve iptal edilen açık ihaledeki muhammen bedel üzerinden ve aynı şartname ile 2886 sayılı Kamu İhale Kanunun ilgili maddelerine pazarlık usulüne göre satış işlemi yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2023-05-29
İhale komisyonu asıl ve yedek üyelerinin mazereti nedeniyle toplantıya katılamamaları.
merhaba hizmet alım ihalesinde asil komisyon başkanı izinli. yedek komisyon başkanı ise raporlu. Bu durumda komisyon baskanı olmadan ihale başlatılamıyor. Böyle bir süreçte nasıl bir yol izlenmeli? idare yedek üyeyi olur ile komisyon baskanı atadı, yedek üye yerinede başka bir üye atadı işlem doğru mudur?
- Soru Cevaplandı
- 2023-03-02
Muayene Kabul Komisyonu.
Yapılan açık ihale de muayene kabul komisyonun olusturulmasi zorunlumudur. Muayene kabul komisyonunda olmayan kişilerin ,alınacak olan malın kabulunde imzasının olmasının sorumluluğu nedir.tesekkurler
- Soru Cevaplandı
- 2022-11-18
Yapım işinde iş deneyim belgesi
Yapım İşi ihalesinde, ortak girişim olarak 2 firma teklif vermiştir. Pilot ortak mezuniyet belgesi ile iş deneyim sunmuş olup iş deneyimin %100 ünü karşılamaktadır. Diğer ortak ihaleye çıkılan işin aynı niteliklere haiz olan "mal alımı montaj dahil" bir iş deneyim sunmuştur. Montajlı iş yapım işi deneyim olarak değerlendirilebilir. Ancak, Yapım İşleri Genel Şartnamesi 39/7 de; “İş ortaklığında, pilot ortağın istenen asgari iş deneyim tutarının tamamını sağlaması halinde; diğer ortaklar, istenen asgari iş deneyim tutarının % 40’ından az olmamak üzere, benzer işe ait olmayan bir yapım işine ilişkin belge sunabilirler." maddesine istinaden sunulan iş deneyimin uygun olup olamayacağına karar vermek zor. Konu hakkında bilgilendirmenizi rica eder iyi çalışmalar dilerim.
- Soru Cevaplandı
- 2022-08-02
Tesis bağışı kabulü ve belediye şirketine devri
Kurumumuzda 2017 yılında 2. sınıf mezbaha olarak işletmek üzere demirbaşları ile birlikte 2. sınıf mezbaha ruhsatı alınmak şartıyla yap-işlet-devret ile 10 yıllığına ihaleye verilmiştir. İhale şartnamesi-nin 16. maddesinde "Sözleşme, belediyenin onayı dâhilinde başkasına devredilebilir" konulmuştur. İhale alıcısı 16. maddeye göre ihalenin kalan 7 yıllık süresini bağışlanma yolu ile belediye ait Anonim Şirketine devir etmek istiyor devir olmaz ise kalan 7 yıllık süresinin sadece kullanım hakkını belediye ait Anonim Şirketine devretmek istiyor. 2017 yılında Yap-İşlet-Devret ile 10 yıllığına verilen mezbaha ihalesi; 1-Şartnamenin 16. maddesine göre, yüklenici bu tesisi belediye bağışlanma yolu ile devredebilir mi? Belediye, aldığı bu tesisi Anonim Şirketine devredebilir mi? 2-Yüklenici Belediyenin bağışlanma yolu ile aldığı Anonim Şirketi'ne kalan 7 yıllık süresinin sadece kullanım hakkını devredebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2022-04-08
Kira Artış Oranı
Merhaba. Yozgat Akdağmadeni ilçesinde mülkiyeti belediyeye ait olan şehirler arası otobüs terminalinde yazıhane işletmeciliği yapmaktayız. Belediye ile 16.12.2020 tarihinde ihale sonucunda aylık 1505 TL'den 3 kira sözleşmesi yaptık. Sözleşmede kira artışının her yıl TEFE-TÜFE oranında artırılacağı belirtildi. Fakat belediye 01.01.2021 itibariyle yani sözleşme imzalandıktan henüz 15 gün sonra kirada artışa gitti. Bu artış yasal mı ve itiraz hakkımız bulunuyor mu? Şimdiden teşekkür ederiz.
- Soru Cevaplandı
- 2022-04-06
Bir önceki meclis kararı ile encümene verilen yetkinin geçerliliği
Belediye olarak EDS yapmak istiyoruz. Bu süreçte Emniyet ve Karyolaları ile ilgili gerekli başvuru-lar yapıldı ve ihale aşamasına geldik. Konu ile ilgili ilk başvurumuz bir önceki meclis döneminde oldu ve 10 yıl süre ile ihaleye çıkabilmek için gerekli meclis kararını aldık. Fakat, süreç ancak olgunlaştı ve ihale aşamasına yeni geldik. Tüm yazışmalarımız ve başvurularımız eskiden yapıldığı için meclis kara-rımız da 2016 yılından oldu. Benim sorum şu şimdi 2886 Devlet İhale Kanununa göre bir önceki meclis kararı ile Encümene verilen yetki geçerli midir? Yeni bir meclis kararına ihtiyacımız var mı? İhale açı-sından bir sorunumuz olur mu?
- Soru Cevaplandı
- 2020-06-11
Doğrudan temin ödemelerinde yazılı teklifleri zarfa koyma zorunluluğu
Doğrudan temin ödemelerinde yazılı teklifleri zarfa koyma zorunluluğu var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2016-12-05
Belde belediyelerinde evde bakım ve sağlık hizmeti verilebilmesi
Belde belediyelerinde evde bakım ve sağlık hizmeti verilebilmesi için izlememiz gereken yol nedir?
- Soru Cevaplandı
- 2019-06-20
Ek fiyat farkı
Ben Kocasinan Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünde memur çalışmaktayım. Müdürlüğümüz tarafından 05.10.2021 tarihinde mal alım ihalesi (Bank, Piknik Masası) yapıldı. İşin sözleşme tarihi 03.11.2021 işin süresi 60 gündü. Son Teslim tarihi 01.01.2022 Tarihi hafta olduğu için son teslimi 03.01.2022 tarihinde teslimat yapıldı; faturası kesildi ödemesi yapıldı. 4735 sayılı Kamu İhale Kanununun Geçici 5. maddesi uygulamasına ilişkin Esaslar'ın yürürlüğe girmesi nedeniyle Madde 7 (a) bendinde belirtilen İhale Tarihi (Son Teklif Verme Tarihi) ile teslim tarihi arasındaki süre 60 takvim günü ve altında olan mal alımlarında (Kısmen teslim yapılan mal alımlarında sürede teslim edilen kısımlar için ek fiyat farkı hesaplanmaz denmektedir. Bu kapsamda İlgili firmanın bizden yazılı olarak 23.03.2022 tarihinde bizden Fiyat farkı istemektedir. İhale Tarihi 05.10.2022 tarihini dikkate alırsak 89 gün oluyor. Sözleşme tarihini dikkat alırsak 60 gün oluyor bu bağlamda fiyat farkı hesaplanması yapılır mı?
- Soru Cevaplandı
- 2022-03-28
İş bitirme ve geçici kabul için başvurulan yapım işlerinde fatura düzenleme tarihi
Yapım işi ihalesinin sözleşme gereği bitiş tarihi 15.03.2022'dir. (Herhangi bir süre uzatımı veril-memiştir.) Yüklenici firma 15.03.2022 tarihinde iş bitirme ve geçici kabulün yapılması için idaremize dilekçe ile başvuruda bulunmuştur. Aynı zamanda da 15.03.2022 tarihi itibariyle SGK' dan iş yeri dosyasını kapattırmıştır. Bu durumda hak ediş evraklarının üzerindeki tarih, faturanın kesileceği tarih ve geçici kabul tutanağındaki itibar ve onay tarihi ne olmalıdır. İhalenin bittiği tarih 15.03.2022 olmasına karşın faturanın kesileceği tarihin 15.03.2022 den sonra olmasının VUK' na göre bir sakıncası var mı-dır? İhalesi biten yapım işine ait hak ediş ve son faturanın kesilmesi için geçici kabul beklenmeli mi-dir? SGK' dan ceza yememek için bu durumlardaki fatura-hak ediş-geçici kabul itibar ve onay tarih sıralaması nasıl olmalıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2022-03-22
Tarım Kredi Kooperatifleri Birliğinden yapılacak alımlar
Tarım Kredi Kooperatifleri Birliğinden ihale veya doğrudan temin yapılmadan 4734 sayılı Kanunun 3. maddesine istisnai bölümüne göre mal alımı yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2022-03-13