Geçici görevde gıda yardımı

İtfaiye çavuşu kadrosundayım fakat şuan zabıta komiser vekili olarak görev yapmaktayım. Belediye başkanımın isteği doğrultusunda kendisinin makam otosunu da ben kullanmaktayım, bazen 5, 6 gün il dışına çıkıyoruz. Bu esnada biz memurlara ödenen gıda yardımımı yola gittiğim için kesinti yapmak suretiyle tarafıma ödüyorlar ama ben encümen tarafından görevlendirilerek aracı kullanıyorum. Ayrıca araç görev yazısı da alıyorum. Benim gıda yardımımın kesilmesi acaba normal midir yoksa bir yanlışlık mı söz konusudur?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.12.2009

Şirketlerde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu uygulaması

Belediyenin % 82 hissesi olduğu 240 ortaklı A.Ş. mevcuttur. Şirketin sermayesinin yarıdan fazlası belediyeye ait olduğundan 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tabi olup, Kanun kapsamı içindedir. 4734 sayılı Kanun’un 62. maddesinin (ı) bendinde “Bu Kanunun 21 ve 22 nci maddelerindeki parasal limitler dahilinde yapılacak harcamaların yıllık toplamı, idarelerin bütçelerine bu amaçla konulacak ödeneklerin % 10’unu Kamu İhale Kurulunun uygun görüşü olmadıkça aşamaz.” denmekte olup bu doğrultuda şirketin bütçe yapma zorunluluğu var mıdır? Bütçe yapılması gerekirse hangi usul ve esaslar dahilinde olmalıdır.

  • Soru Cevaplandı
  • 07.12.2009

Harcama yetkilisine özel hizmet tazminatı verilmesi

Belediyenin muhasebe biriminde 6/2 dereceli memur statüsünde harcama yetkilisi olarak görev yapmaktayım. Harcama yetkilisinin özel hizmet tazminatı oranı nedir.

  • Soru Cevaplandı
  • 04.12.2009

Başkan yardımcılığından uzman kadrosuna atanan kişinin ek göstergesi

4 yıllık yüksek okul mezunuyum. 4. derecede iken belediye başkan yardımcılığına atandım. Bu görevi 7 ay kadar sürdürdükten sonra 1. dereceden uzman kadrosuna atandım. Şu anki maaş ek göstergem 2200, ancak 3000 olması gerekmez mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.12.2009

İlave tediye

Bakanlar Kurulu tarafından her yıl belirlenen toplam 52 günlük ikramiye tutarı 12 aya bölünerek maaşlara eklenebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.12.2009

Sözleşmesi iptal edilen kiracının tahliyesi

Belediyeye ait büfe kontratı encümence iptal edildikten sonra tahliye etmek için nasıl bir yol izlenir? 5393 sayılı Belediye Kanununun 15. maddesinin sondan 2. fıkrası gereğince 2886 sayılı Kanunun 75. maddesine istinaden tahliye yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.12.2009

Görevde yükselme, sınıf değişikliği

Belediyemizde 27.02.1987 tarihinde inşaat teknikeri olarak göreve başladım. Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik uyarınca belediye meclis kararı ile 1 inci derece park ve bahçeler müdürlüğü kadrosu kabul edilerek 29.06.2007 tarihinden itibaren bu kadroya vekaleten atandım. Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik kapsamında görevde yükselme sınavına girmek istiyorum. Müdür kadrosuna asaleten atanabilir miyim? Derece olarak 1-4 ünü işgal etmekteyim. 1987 yılında 2 yıllık yüksek okuldan mezun oldum. Ayrıca Teknik Hizmetler Sınıfından GİH Sınıfına geçileceğinden maaşımda bir azalma ve müdür kadrosundan emekli olursam emekli ikramiyemde ve maaşımda bir azalma veya artış olur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.12.2009

Müdürlük kadrosuna atanma

01/02/1986 tarihinde belediyemiz su işlerinde ticaret lisesi mezunu olduğum için 12/2'den memur olarak göreve başladım. 4 yıllık iktisat programını bitirdiğimden 01/08/1991 tarihinde intibakımı yaptırdım. 08/08/1997 tarihinde 4/3'den şef unvanlı göreve atandım. Şu anda halen su İşlerinin yetkilisi olarak görev yapmaktayım. Norm kadro çalışmaları sonucu GİH sınıfında su ve kanalizasyon müdürlüğü kadrosu oluşturulmuştur. Yıllardır aynı görev yerinde memur ve şef olarak çalıştığımdan, görevde yükselme sınavına girmeden herhangi bir istisna ile su ve kanalizasyon müdürlüğü kadrosuna atanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.11.2009

Muhasebe yetkilisinin tahsilata bakması

Belediyenin tek memuru benim. Fen memuru olmama rağmen muhasebeye ve diğer işlere de bakıyorum. Tahsilata işçilerden birisi bakıyor, o olmadığı zamanlar tahsilat makbuzlarını kesebilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.11.2009

Tütün mamulünün kullanımına uygulanacak ceza

Belediye başkanı tarafından belediye binası ve toplu taşıma araçlarında memur ve işçilerin sigara içmesi halinde gerekli olan cezai işlemleri uygulamak üzere yazılı olarak görevlendirildik. Zabıta memurları olarak, toplu taşıma aracında yani belediyemiz otobüsünde işçi statüsünde çalışmakta olan bir arkadaşımız hakkında yazılı şikayet geldi. Şikayette bulunan kişiyi bizzat dinledik ve daha sonra kişi hakkında 5326 sayılı Kanunun 39/2 maddesi gereğince idari yaptırım karar tutanağı düzenleyerek 69 TL ceza kestik. Kestiğimiz cezanın kanun yönünden doğru olup olmadığı konusunda cevap verebilir misiniz. Birde bu cezayı 4207 sayılı Kanunun 5/2 maddesine istinaden belediyemiz encümenine göndererek, encümen tarafından 560 ile 5600.-TL sı arasında da kesilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.11.2009

Görüş istenmesi

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 5. Maddesinin (f) bendine göre karayolu kenarında açılacak işyerleri için karayolu trafik güvenliğinin sağlanmış olması hükmü yer almaktadır. Karayolları Kenarında Yapılacak ve Açılacak Tesisler Hakkında Yönetmeliğin 3. Maddesinin 37. fıkrasında “Geçiş Yolu: Araçların bir mülke girip çıkması için yapılmış olan yolun karayoluna bağlanan ve karayolu sınır çizgisi içinde kalan kısmı olarak tanımlanmakta, 4. maddesinde “Bu Yönetmelik kapsamındaki tesisler için, karayoluna bağlantıyı sağlayacak geçiş yolları yönünden Geçiş Yolu İzin Belgesi alınmasının zorunlu olduğu ve bu belgenin sadece yol ve trafik güvenliğinin sağlanması ile ilgili olduğundan bahsedilmektedir. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 11/11/2005 tarih ve B050MAH065000/ 11684-82630(300-318) işyeri sayılı… Belediye Başkanlığına yazılmış görüş yazısında “…imar planına göre yapılan yapıların işyeri olarak kullanılmasında belediye sınırları dahilinde belediye yetkilidir. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 5. Maddesinin (f) bendinde yer alan hüküm, belediye sınırları dışındaki şehirlerarası karayolu kenarında kurulacak işyerleri için mecburidir.” denmektedir. Belediyemiz sınırları içersinde kalan karayollarında, karayoluna cephe alan ve imar planımız dâhilinde bitişik nizam yapılanmasını tamamlamış ve karayoluna araç giriş çıkışı olmayan işyerlerine, işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesi aşamasında yetkili karayolları bölge müdürlüğünden, karayolu trafik güvenliğinin sağlanmış olması hükmüne göre görüş istenip istenmeyeceği ve bu tür işyerlerinin ruhsatlandırılması aşamasında trafik güvenliği açısından izlenecek yol hakkında bilgi verebilir misiniz?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.11.2009

Öğretmenin mühendis kadrosuna atanması

Belediyemize endüstri meslek lisesinde görev yapan mühendis bir öğretmeni kurumumuzda boş bulunan mühendis kadrosuna atayabilmemiz mümkün müdür? Ya da öğretmen kadrosunun belediyemizde karşılığı olan kadro ne olmalıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.11.2009