Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
sınıflandırma
Önce çalışmalarınızdan ve gayretlerinizden dolayı tebrik eder kolaylıklar dilerim. Benim sizlerden şu istirhamım olacak. Vermiş olduğunuz hizmet bildiğim kadarıyla belediye, özel idare ve birlik mevzuatı ve ilgili soruları ama kategoriler başlığı altında sadece belediyeler geçmekte özel idare ve birlik kategori başlığı bulunmamaktadır. kategoriler başlığı altına özel idareler ve birlikllerle ilgili de başlık açılsa ilgili soruları bunların altına alınsa iyi olur kanaatindeyim. Biliyorsunuz mahalli idareler bu kurumlardan oluşmaktadır. Benim düşüncem sadece bir öneri kolaylıklar dilerim
- Soru Cevaplandı
- 04.09.2007
İnşaat ruhsatı aşamasında hazırlanan jeolojik etüt raporlarının hazırlanması
İnşaat ruhsatı aşamasında hazırlanan jeolojik etüt raporlarında her iki mühendisin de (jeoloji mühendisi ve jeofizik mühendisi) imzası olmak zorunda mı? Yoksa tek mühendisin imzası yeterli oluyor mu?
- Soru Cevaplandı
- 04.09.2007
Mali Hizmetler Müdürlüğüne atanma, vekalet
2000 yılında DMS sonucu boş bulunan memur kadrosuna atandım. 2001 yılında aday memurluktan asil memurluğa geçerek belediye başkanının görevlendirme yazısı ile boş bulunan hesap işleri müdürlüğünü halen vekâleten yürütmekteyim. Belediyemiz 1999 da kurulmuş bir belediye olduğu için ilk ve tek memur ben idim ve lise mezunu olduğum için bu göreve vekâlet etme şartlarına haiz olmadığım halde 1 yıllık muhasebe memurluğu tecrübesiyle belediye başkanınca çok belediyenin işlerinin bu şekilde takip edildiği ve yürütüldüğü sakınca bulunmadığı ifadesiyle görevlendirilerek devam etmekteyim. 9/3 derecedeyim muhasebe yetkilisi sertifika eğitimine katıldım, sertifika aldığımda norm kadro ile ihdas edilen ve halen vekâlet ettiğim mali hizmetler müdürlüğü kadrosuna kurumda tek istekli olmam ve görev süresi değerlendirilerek atanabilir miyim? Ayrıca 2001 yılından bu yana vekâlet ettiğim görev için vekâlet ücreti, özel hizmet ve diğer yan ödemelerden yararlanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 03.09.2007
Vekalet ve vekalet aylığı
Kalealtı Sulama Birliğinde 3. derecede birlik müdürü kadrosundayım.Aynı zamanda 3. derecedeki muhasebeci kadrosuna da meclis kararı ve başkanlık oluru ile vekalet etmekteyim.Vekalet ücreti alabilirmiyim? Alabilirsem alacağım ücretin hesaplama şekli nasıl olmalıdır.
- Soru Cevaplandı
- 03.09.2007
Tedavi yardımı
657 sayılı Devlet Memurları Kanunun aile yardımı ile ilgili 206 ncı maddesi 2 nci bendinde 25 yaşını bitirdiği halde evlenmemiş kız çocukları ile çalışamayacak derecede malullükleri resmi sağlık kurulu raporuyla tespit edilenler için süresiz olarak ödeneğin verilmesine devam olunur. Aynı Kanunun tedavi yardımı ile ilgili değişik 209 uncu maddesinde Devlet memurları ile herhangi bir şekilde sağlık yardımından yararlanamayan eşleri veya bakmakla yükümlü bulundukları ana baba ve ikiden fazla olsa dahi aile yardımı ödeneğine müstahak çocukları hastalanmaları halinde, evlerinde veya resmi veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarında ayakta veya yatarak tedavileri kurumlarınca sağlanır denilmektedir. Ancak Kurumumca 31.05.2006 tarih ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 3 üncü maddesi 10 uncu fıkrası (b) bendi ileri sürülerek 22 yaşında (üniversitede okumayan) evlenmemiş kızıma tedavi yardımından yararlandırılmak istenmiyor. Bu çelişki karşısında kızımın tedavi giderleri kurumumca karşılanabilir mi, karşılanır ise bu haktan kaç yaşına kadar yararlanabilir?
- Soru Cevaplandı
- 28.08.2007
Hal kompleksi
Belediyemizce 18 inci madde uygulaması yapılan yerde % 40'ın dışında arsa sahiplerince toptancı hal alanı olmak üzere belediyeye bedelsiz olarak verilmek isteniyor. Eski toptancı hali yetersiz ve şehrin gelişmesiyle şehir merkezinde kaldığından kaldırılarak hal esnafına hal için ayrılan alanda kendi imkânları ile hal kompleksini bitirmek şartıyla verilebilir mi? Hangi yöntemle vermek mümkündür?
- Soru Cevaplandı
- 27.08.2007
Emlak Vergisinde Usulsüzlük Cezası ve Vergi Ziya-ı uygulaması
Benim sorum geç verilen emlak beyanlarında 1. derece usulsüzlük, 2.derece usulsüzlük ve vergi ziya-ı cezalarının hangi zaman dilimlerine göre ve nasıl uygulayacağım konusundadır kolay gelsin.
- Soru Cevaplandı
- 24.08.2007
Arazi tazminatı
657 sayılı Devlet Memuru Kanunun 86 ncı maddesine göre vekil memur olarak çalışan mühendis tekniker teknisyenlere arazi tazminatı ödenir mi?
- Soru Cevaplandı
- 23.08.2007
Gelir müdürlüğünün durumu
5018 sayılı Yasa ile gelir şube müdürlüğü ve hesap işleri müdürlükleri mali hizmetler birimi altında birleşmektedir. Belediyemiz ilimizin %51 ' ine hizmet veren yaklaşık 300.000 mükellefin iş ve işlemini takip eden bir Gelir Müdürlüğüne sahiptir. Norm kadro esaslarında sayılı cetvellerde adı geçmeyen müdürlükler donduruldu. Bu durumda; 67 personeli bulunan ve 300.000 vergi mükellefine hizmet veren Gelir Müdürlüğünün Mali Hizmetler Birimi altında birleştirilmesi Yönetmelik gereği zorunluluk mudur? Yönetmeliğin 9 uncu maddesinde bahsi geçen; "İdari birimler ile bu birimlere ait kadro unvanları arasında yetki ve görev mükerrerliğine yer verilemez ve bu kadro unvanlarından aynı mahiyetteki hizmet ve görevleri ifa edebilecek birden fazla yönetici kadro unvanı ihdas edilemez" hükmü gereği, gelir müdürlüğü gelir müdürü kadrosundaki bir yönetici marifetiyle bu görevini devam ettirebilir mi? Gelir müdürlüğünün kaldırılmaması halinde dolu kadroda görev yapan hesap işleri müdürü mali hizmetler müdürü unvanını kullanabilir mi? Bu birimlere ilişkin Yönetmeliğin uygulanma ve geçiş süreci nedir?
- Soru Cevaplandı
- 22.08.2007
İşçi ücretlerinin ödenmesi
Geçitli Belediyesinde 9 yıldan beri 7 geçici işçi olarak halen çalışmaktayız ve 2003 Mart seçimlerinden sonra gelen yönetim zam vermedi ve zammı almadığımız gibi her birimizin maaştan kesintisi vergi iadesi ve ikramiyelerimiz içerde birikmiş durumda alamıyoruz ve herhangi bir sendikaya da kayıtlı değiliz. Biz bu içerdeki alacamızı nasıl alabiliriz ve bu kadrodan dolayı maaşlarımızda herhangi bir artış olacak mı? Bu konuda aydınlatırsanız memnun oluruz.
- Soru Cevaplandı
- 21.08.2007
Yapı ruhsatı yenilenmesinde harç ve ücret alınması
İnşaat ruhsatını süresi içerinde ruhsat yenilemesi yapmayarak ruhsatsız duruma düşmüş inşaatlardan ruhsat yenilemesi (yeniden ruhsat) işlemi yapılırken ruhsata esas harçlar ve ücretler tekrar alınır mı? Yeni yapı inşaat ruhsatı alırken muafiyet uygulanan 1998 yılı öncesi bina inşaat harcı alınmayan inşaatlardan ruhsat yenilemesi yapılırken bina inşaat harcı tahsil edilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 20.08.2007
Kabahatler Kanununun uygulanması
5326 Kabahatler Kanunu yürürlüğe girdi. Yalnız Kabahatler Kanununun uygulanmasında bazı zorluklar yaşıyoruz. Lütfen Kabahatler Kanununun uygulanmasında açık olarak örnek şablon (idare yaptırım karar tutanağı, kaç adet nüsha olacağı ve nereye ne şekil paranın yatırılacağı hakkında) bilgi verilmesini ve konuyla ilgili kaynak kitap, dergi v.s.verilmesini isterim.
- Soru Cevaplandı
- 20.08.2007