Yapı ruhsatı yenilenmesi

Kısmi Yapı Ruhsatı düzenledik(Bodrum-Zemin ve 1.kat için 01.01.2002),2 yıl sorada kat ilavesi için Yapı Ruhsatı düzenlendi(2.kat için 01.01.2004).Bu yapı için Yapı Ruhsatı süreleri nasıl belirlenecek.Her kat için kesildiği tarih mi yoksa enson kesilen Yapı Ruhsat tarihimi dikkate alınacak.Birde Yapı Ruhsatı kaç defa yenilenebilir.Teşekkür ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 20.09.2007

Memuriyete giriş derecesi

Ambar memuru kadrosuna fakülte mezunu (Yapı eğitimi bölümü) olarak atanan memurun ataması, 657 sayılı Kanunun 36. maddesi gereği 9. derece 1. kademeden yapıldı; ancak fakültenin teknik bölümünden mezun olduğundan 657 sayılı Kanunun 36. maddesi gereği giriş derecesine (1) derece ilave edilerek (8/1) den işlem ya-pabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 16.09.2007

Görevde yükselme

"İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik" kapsamında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce en son 2003 yılında görevde yükselme sınavı açıldı. İlçe özel idare memuru iken sınavı kazanarak kontrol memuru oldum. Ancak 2003 yılından bu yana görevde yükselme sınavı çeşitli gerekçelerle bir türlü yapılmadı. 14 yıllık hizmeti, 1 tane 2 yıllık yüksek okul (Elektrik bölümü) diploması ve 1 tane 4 yıllık fakülte (Kamu yönetimi bölümü) diploması ile memurluk ve vekillik görevlerinde körelip gidiyoruz. Tüm umutlarımız bir bir yıkılmaktadır. Asıl sorum il özel idare ve belediye personeli için görevde yükselme sınavı yapılacak mı? Yapılacaksa ne zaman ve nasıl yapılacak?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.09.2007

Norm kadro, görevde yükselme

1-Belde belediyelerinin çoğunda yönetim kadrosu olarak yazı işleri yerine (başkâtip) hesap işleri yerine de (belediye sayman ) kadrosu mevcut idi. Bununla yönetiliyordu. Ama norm kadro gereğince bunlar iptal edildi ve belde belediyelerinde yönetim kadroları olarak yazı işleri müdürü kadrosu verildi ve hesap işleri kadrosu yerine de mali hizmetler kadrosu gelmiş bulunmaktadır. Şimdi ben araştırdığım kadarıyla belde belediyelerin çoğunda başkâtip ve saymanlar lise mezunudur ve yıllardır bu kadroyu asil olarak işgal eden çok arkadaşlarımız vardır. Şimdi bunlar yönetim kadrosuna atanmayacaklar mı? Yani haksızlık sayılmayacak mı? Çünkü asil olarak 10–15 yıl görev yapan 1000’lerce arkadaşlarımız vardır. Atanmış ve şimdi bunların durumu ne olacak. Yeni düzenleme olmazsa bunlar müdür olamaz ve müdür haklarından yararlanmayacaklardır. 2- Nüfusa göre D2 gurubunda bulunmaktayız ve kadrolarımızı norma uygun hale getirerek meclisten geçirdik. Ben 26.05.1997 tarihinde başkatip olarak atandım ve 2 yıllık meslek yüksek okulunu bitirdim. Hizmet yılım askerlik vs gibi hizmetlerimin toplamı 12 yıldır derecem 5/3 tür. Ancak 18.04.1999 tarihinde görevde bulunanlardan 2 yıllık yüksek okul bitirenler 4 yıl yüksek öğrenim görmüş kabul edilirler denilmiştir. Bende 2 yıllık bitirdim ve hizmetim 12 yıldır sicilimde sorun yok anladığım kadarıyla atanma şartı taşıdığım kanısındayım. 657 sayılı Kanunun 68/B maddesine göre. Bazı hocalarımız diyorlar atanma şartı 68/B ye göre taşıdığınızdan dolayı görevde yükselmeye gerek yok atana bilirsin. Ama Kont der ‘ deki hocalarıma sorduğumda bunu görevde yükselme sınavı olmadan atama olmaz ancak vekâlet olur demektedirler. Bende şaştım. Ne yapacağız? 3- Biz belediyeler olarak kendi personelimizi atayabilmek için görevde yükselme eğitimi veya sınavını açmak için üst makamlardan izin talep edebilir miyiz? Edebilirsek hangi kurumdan izin alınması gerekiyor? 4- Sayman kadromuz boştur. Şimdi tahsildar arkadaş lise mezunu ve personel olmadığından işi o yürütüyor. Norm kadroya göre bize verilen mali hizmetler müdürü kadrosu adı altında yürütülmesi gerekmektedir. Yani yazı işleri başkâtipti şimdi yazı işleri müdürü veya vekil olması gerekir değil mi? Mali hizmetlerde de aynı şekilde sayman yerine mali hizmetler müdürü veya vekili olması gerekir anladığım kadarıyla. İşte sormak istediğim lise mezunu ve tahsildar kadrosunda bulunan arkadaş görevlendirme mi yoksa vekâlet mi nasıl olacak? 5- Belde belediyelerde personel müdürü olmadığından dolayı personel sicilleri derece kademe ilerleme ve sicillerin takibi hesap işleri mi yürütür yoksa yazı işlerimi yürütür?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.09.2007

Belediye başkan yardımcısının tedavi giderleri

Belediye meclis üyesi iken belediye başkan yardımcılığı kadrosuna atanan ve Emekli Sandığı ile ilişkilendirilen başkan yardımcısının tedavi giderleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur gibi kurum tarafından mı karşılanır yada memur sayılmadıkları için tedavi giderlerinden faydalanamaz mı? Kanuni dayanağı ile birlikte bilgilendirilmesini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 13.09.2007

Üyelerinin tamamı köylerden oluşan birliklerin Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinin kapsamında olup olmadığı

15 Ağustos 2007 tarihinde Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliği yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin 3. maddesinin (ç) bendinde Birlik: "5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu kapsamında olan mahalli idare birliklerini” ifade eder biçiminde tanımlanmaktadır. Bu tanımın üyelerinin tamamı köylerden oluşan birlikleri kapsayıp kapsamadığı konusunda bilgi verilmesini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 12.09.2007

Tasarruf tedbirleri genelgesi

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce 31.08.2007 tarihli Sıra No: 10 2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Genelgesindeki tasarruf tedbirlerinin il özel idarelerini kapsayıp kapsamadığı konusunda tereddüde düşülmüştür.

  • Soru Cevaplandı
  • 11.09.2007

5620 sayılı Kanun

2000 yılından bu yana belediye fen işlerinde geçici isçi olarak çalışıyorum. İnşaat teknikeriyim. Daha önceki sorumda ben sözleşmelimi yoksa daimi işçi kadrosuna mı geçebilirim diye sormuştum. Sizden gelen cevap 5620 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin son fıkrasında öngörülen süreler kadar istihdam süreniz mevcut olduğuna göre 5620 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin (c) bendi hükümlerine uygun olarak sözleşmeli personel statüsüne, durumunuza uygun boş kadro yoksa sürekli işçi kadrolarına geçirilebilirsiniz olmuştu. Durumuma uygun boş kadro olmasına rağmen beni daimi işçi kadrosuna geçirmek için büro işçisi diye gönderdiler. Sözleşmeli olursam sözleşmem gelecek yıl imzalanmazmış. Benim iyiliğim için yapılıyormuş. Ben bu durumda ne yapabilirim? Gerçektende sözleşmelilerin sözleşmeleri keyfiyetten imzalanmayabilir mi? Ya da bu konular için ayrı bir inceleme yapılacak mı belediyelerde?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.09.2007

Vekalet ve vekalet aylığı

Barakfakı Belediyesinde Teknik Hizmetler sınıfı 1. dereceli Tekniker kadrosunda asaleten görev yapmaktayım. Hizmet yıllarım, öğrenim ve terfi durumum itibariyle 2. derecenin 2. kademesinden aylık almaktayım. İki yıllık yüksek okul inşaat teknikerliği bölümü ön lisans mezunuyum. Belediyemizde münhal bulunan 1. dereceli fen işleri müdürlüğü kadrosuna, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesine istinaden vekaleten atandım. Bu kapsamda görevde yükselme sınavına katılma şartlarına haiz olduğuma göre 657 sayılı Kanunun 174. ve 175. maddelerine ve 631 sayılı K.H.K. ile eklenen 2. fıkrasına istinaden fiilen fen işleri müdürlüğü görevini yaptığıma göre almakta olduğum tekniker kadrosunun 100 olan özel hizmet tazminat oranının yerine fen işleri müdürlüğü kadrosunun 135 olan özel hizmet tazminat oranı aylığıma yansıtılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.09.2007

İşçi ücretlerinin tespiti

Belediyelerde çalışan ve toplu iş sözleşmelerine bağlı olmayan işçilere ödenecek ücretlerde ödeme tavanı bulunmakta mıdır?Bu durumdaki işçilerin ücretleri belirlenirken belediye başkanının onayı yeterli midir? varsa uygulanması gereken mevzuat nedir.?Saygılarımla.

  • Soru Cevaplandı
  • 05.09.2007

Belediye başkan yardımcılığı

19 yıldan beri aynı birimde Lise mezunu olarak önce memur şu anda da Bilgisayar işletmeni olarak çalışmaktayım . Şu anda norm kadro esaslarına göre kadromuz genişletildi. Ben Kurum içinde Bilgisayar İşletmeni kadrosundan ŞEF kadrosuna görevde yükselmeye katılmadan atanabilir miyim? iyi çalışmalar.

  • Soru Cevaplandı
  • 05.09.2007

Stand açılışı ve oda kayıtları

1- Büyük alışveriş merkezlerinin ortak alanlarında açılan standlara ruhsat verilip, verilemeyeceği? 2- 5174 sayılı Kanunun 9 ncu maddesinde şubelerin bulunduğu ilin Ticaret Odasına kayıt zorunluluğu olduğundan; kayıt zorunluluğunu bir ay içerisinde yerine getirmeyenler odalar tarafından re'sen kaydedilir denildiğinden, merkezi farklı bir ilde olan şube niteliğindeki işyerine ruhsat verirken şubenin açıldığı ilin oda kaydını istememiz gerekmekte midir?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.09.2007