Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Fiyat Farkı
Akaryakıt ihalesi fiyat farkı hesaplamasında F=(((M*B)*((A2/A1)-1) formülünde A2 ve A1 (Yani mal alım tarihindeki bayii pompa satış fiyatı ile ihale tarihindeki bayii pompa satış fiyatı) değerlerinin her ikisi de İstanbul ili Avrupa yakası EPDK tarafından belirlenen ortalama fiyat değerlerimi alınacak yoksa A1 değeri yerel fiyat olarak mı alınacak? Kırsal motorin ve LPG için ayrı ayrı hesaplama yaparak birer örnek uygulama yapabilir misiniz?
- Soru Cevaplandı
- 21.06.2010
İkinci el taşıt temini
Belediyemizin imkanları ölçüsünde, toplu taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere belediyemize ikinci el 1 adet araç almak istiyoruz. İkinci el aracı alabilmemiz için hangi ihale usulü veya hangi yolu izlememiz gerekiyor bu konuda yardımcı olmanızı dilerim.
- Soru Cevaplandı
- 21.06.2010
Uzman erbaşın memuriyete atanması
27.10.1994–27.10.1996 tarihleri arasında piyade uzman çavuş olarak görev yaptım. (2 yıl) 25.06.2001 yılında belediyeye bekçi kadrosunda göreve başladım. Tarafıma kademe derecemin hesaplanarak bildirilmesini istiyorum.
- Soru Cevaplandı
- 21.06.2010
Vekâlet ücreti, ek ödeme
Kurumumuzda boş bulunan müdür kadrolarına vekâlet eden memurlarımıza; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 86.maddesinde vekâlet görevi ve aylık verilmesinin şartları düzenlenmiş; 174. maddesinde vekâlet aylıklarının ödenebilmesi için görevin fiilen yapılmasının zorunlu olduğu belirtilmiş; 175. maddesine 631 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile eklenen ikinci fıkrasında ise, vekâlet aylığı ödenebilmesi için vekilin asilde aranan şartları taşımasının zorunlu olduğu hükme bağlanmış bulunmaktadır. Bu açıklamalar doğrultusunda vekalet ücreti veya 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulunun Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararının 4. maddesinin (ç) ve (d) bentleri gereği fazla olan özel hizmet tazminatı ödeyebilir miyiz? Yine müdür kadrolarına vekâlet eden memurlarımıza 2010/7 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının geçici 1. maddesinde belirtilen ek ödemeden faydalanmaları mümkün müdür?
- Soru Cevaplandı
- 18.06.2010
KHGB’ leri Taşınır Mal Yönetmeliğine tabi midir?)
Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan Maliye Bakanlığının "Taşınır Mal Yönetmeliği” kapsamında taşınır mal alımlarında T.İ.F düzenlenip düzenlenmeyeceği, daha doğrusu birliklerin bu yönetmeliğe tabi olup olmadıkları konusunda tereddüt yaşamaktayız, bilgilendirirseniz sevinirim.
- Soru Cevaplandı
- 17.06.2010
Mühür fekkinde suç duyurusu zamanı
Bir işyerini ruhsatsız faaliyetten dolayı mühürlüyoruz. Akabinde işyeri ilgilisi mührü kırıp tekrar çalışmaya devam ediyor. Bu çalışmadan dolayı ikinci sefer mühür fekki yapıyoruz. Cumhuriyet Savcılığına bir sefer mühür fekki yaptığı zaman mı yoksa iki üç sefer mühür fekki yaptığı zaman mı suç duyurusunda bulunmamız lazım?
- Soru Cevaplandı
- 17.06.2010
Kiraya verme işlemleri
Biz imar ve şehircilik servisinde çalışmaktayız. Yıllardır belediyemize ait işyerlerini kiraya verme işlemleri bizim servisimizde yürütülmektedir. Internet üzerinden yaptığımız araştırmalarda kiraya verme işlerinin Mali Hizmetler Birimlerinde yürütüldüğünü görüp okumaktayız. Benim öğrenmek istediğim yasal olarak kiraya verme işlemleri belediyenin hangi biriminde yapılması gerekmektedir. Bizi bu konuda bilgilendirir misiniz?
- Soru Cevaplandı
- 15.06.2010
Sözleşmede noter tescili
2886 sayılı D.İ.K.'nun 35/c maddesi gereğince açık teklif usulü yapılan kiralama ihaleleri sonucunda düzenlenecek sözleşmenin noterlikçe tescilinin zorunlu olup olmadığı konusunda bilgi verilmesini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 13.06.2010
Sözleşmeli personelin istifası
20.01.2006 tarihinden bu yana 4,5 yıldır belediyede sözleşmeli inşaat mühendisi olarak çalışmaktayım. 2010/1 KPSS yerleştirmelerinde atamam oldu ve sözleşmeli olarak çalıştığım kurumdan istifa etmem gerekiyor. Sözleşmemin 8. maddesinde ‘sözleşmeli personel 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 7. maddesinde belirtilen esas ve usuller çerçevesinde ve aynı maddede gösterilen yönteme göre yapılacak hesaplama neticesinde bulunan miktarda iş sonu tazminatı hakkından yararlandırılır.’ ibaresi yer almakta ve 7/15754 sayılı kararın 7. maddesinin c bendinde “istihdamına ilişkin mevzuatında yer alan hükümler uyarınca ilgilinin kendi isteği ile sözleşmeyi feshetmesi durumunda iş sonu tazminatından yararlandırılır” ibaresi bulunmaktadır. Ben 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesi gereği tam zamanlı sözleşmeli inşaat mühendisi olarak çalıştığıma göre istifa ettiğim zaman tazminat alabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 11.06.2010
Tarım Kredi Kooperatifleri ve İş Yeri Açma İzni Harcı
İlçemizde mevcut olan 1572 sayılı Adilcevaz Tarım Kredi Kooperatifi çiftçilere yönelik kooperatif bahçesinde seyyar tekerlekli 10 tonluk motorin tankı kurup satış yapmak istemektedir. Kooperatif işyeri açma izin harcından muaf mıdır? Kooperatif, 1581 sayılı Kanunun 19 uncu maddesine göre muaf olduklarını söylemektedir.
- Soru Cevaplandı
- 10.06.2010
Temsil, tören ve ağırlama giderlerinin bütçedeki yeri
Belediyemizde temsil, ağırlama ve tören giderleri ile ilgili ödemeler başkanlık özel kalem bütçesinden ödenmektedir. Belediyemizin diğer birimlerine de bütçede ödenek konup, temsil ağırlama ve tören giderleri ödemeleri yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 10.06.2010
Oyun yerleri
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün 05.12.2003 Tarih ve 176 sayılı Genelgesi, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 06.02.2009 Tarih ve 3469 sayılı yazısı İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün İnternet Salonları ile Oyun Yerleri Konulu ilgi yazısında “ Oyun yerleri ile İnternet Salonları farklı işyerleridir. Bu çerçevede içerisinde müşterilere yönelik internet hizmeti veren yerler ile oyun yeri ya da oyun salonu olarak faaliyet gösteren Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri Ruhsat vermeye yetkili idarelerce birbirinden ayrı değerlendirilecektir. Buna göre oyun yerlerinin internet salonu gibi faaliyet göstermesine müsaade edilmeyecek ve mevzuatın amir hükümlerine aykırı faaliyet gösteren Umuma Açık İstirahat ve Eğlence yerleri için yasal müeyyideler uygulanacaktır.” denilmektedir. Bu anlamda ilçemiz genelinde oyun yerleri ile internet salonlarına gerekli tebliğler yapılarak işyerlerini sadece oyun yeri veya internet salonu olarak işletmeleri sağlanmıştır. Ancak oyun yerlerinde oyun amaçlı, internet bağlantısız, ağ bağlantısı üzerinden veya kayıtlı bulunan oyunları oynamayı sağlayan (pc oyunları) bilgisayarların oyun yerlerinde bulunamayacağı yönünde bir ibare olmadığından dolayı oyun yerlerine bilgisayar konulmak istenmektedir. İlgi (a) genelgenin c) bendinde “İçerisinde 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanunun ek 8'inci maddesinde belirtilen nitelikte elektronik veya mekanik oyun alet ve makineleri (Atari makineleri, Playstation, Televizyon atarisi, Oyun kabinleri, vb.) bulundurulan yerler “oyun yeri” olarak nitelendirilecek olup, bu yerlerde bilgisayar bulundurulması ve bu bilgisayarlarda oyun oynatılması mümkündür” denilmekte olduğundan oyun yerlerinde oyun amaçlı, internet bağlantısız, ağ bağlantısı üzerinden veya kayıtlı bulunan oyunları oynamayı sağlayan (pc oyunları) bilgisayarların bulundurulup bulundurulamayacağı hususunda tereddüde düşülmüştür.
- Soru Cevaplandı
- 10.06.2010