İkramiyeden yapılacak kesintiler

5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesinin son paragrafında belediye memurlarına başarı durumlarına göre toplam memur sayısının % 10 geçmemek üzere başarılı olan devlet memurlarına yılda en fazla iki kez ikramiye ödenir denilmektedir. Bu ikramiye ödemelerinden hangi yasal kesintiler yapılacaktır

  • Soru Cevaplandı
  • 03.06.2008

Lise mezunu 1. dereceye yükselebilir mi

Lise mezunu 3 derecelik bütçe müdürlüğü kadrosunda asaleten görev yapmakta iken idaremizce Kasım 2006 tarihinde norm kadro çerçevesinde yapılan atamalarda oluşturulan birim müdürlüklerine 5 asil 3 te vekaleten atama yapıldı. 2 asil müdürlük kadrosu donduruldu.1995 yılından beri il özel idaresinde değişik birimlerde asaleten müdür olarak çalışmaktayım. Birim müdürü olarak atanan lise mezunu birim müdürleri 1.dereceden maaş almaktadırlar. Şu anda 3/3 derece kademede bulunmaktayım. İl genel meclisince kadro derecem 1.dereye yükseltilemez mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.06.2008

Harcırah ödenmesi

Fazla çalışma ücreti ödenen zabıta memuruna, belediye işlerini takip etmek üzere, belde sınırları dışına çıktığında, harcırah ödenebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.06.2008

Uzman Tabip

5393 sayılı Kanunun 49. maddesine göre çalışan uzman tabiplere işyeri hekimliği ödemesi yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.06.2008

İç Su Araçları Yönetmeliği’ne göre çalışma ruhsatı

İlimiz merkeze bağlı ancak mücavir sınırlarımızda olmayan bir köyde tekne için ruhsat talep edilmektedir. 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İç Su Araçları Yönetmeliğinde özel idareler kısmı geçmediğinden sıkıntıya düşülmüştür. Bizim mücavir alanımızda olmamasına rağmen merkeze bağlı bu köyde ilgili Yönetmeliğe göre teknenin ruhsatlandırılma işlemlerini yapabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.06.2008

Para cezaları

Kabahatler Kanununa göre; tanzim edilen idari yaptırım karar tutanaklarına esas olan para cezasının peşin ödenmesi durumunda uygulanan ceza indirim oranı Kabahatler Kanunu dışındaki suçlar için tanzim edilen tespit tutanaklarında da aynı oranda uygulanabilir mi? Söz konusu para cezaları encümene gönderilmeden peşin olarak alınabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 31.05.2008

Yazlık düğün salonu

İlçemizde kapalı ruhsatlandırılmış düğün salonu bulunmamaktadır. İlçemiz halkının geneli yaz mevsiminde düğünlerini, okul bahçeleri v.b kurumların açık alanlarında izin alarak yapmaktadırlar. Bu alanların da ilgili kurumlar tarafından kullanımına izin verilmemesi nedeni ile düğünlerini yapacak olan ilçe halkımız büyük sıkıntılar çekmektedirler. Belediyemizce çaybahçesi olarak ruhsatlandırılan işyerinde, işletme sahibi bu işyerine Yazlık Açık Hava Düğün Bahçesi ruhsatı almak için başvuruda bulunmuştur. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Yönetmelikte adı ve niteliği belirtilmeyen bu işyerinin ruhsatlandırılıp - ruhsatlandırılmayacağı, benzeri sıhhi işyerleri için öngörülen düğün salonlarında aranan şartları taşıdığı, ancak açık alanda düğün yapılacağından yapı kullanma izninin istenip- istenmeyeceği veya hangi kriterlere göre ruhsatlandırabileceğimizi, açık alanlarda yapılacak düğünler için Mülki İdare Amirliğinden izin alınıp-alınmayacağı, bu tür işyerlerinin sıhhi olarak mı, umuma açık istirahat ve eğlence yeri olarak mı değerlendirileceği konusunda yardımcı olmanızı arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 30.05.2008

Gayrimenkul satışında belediye meclisinin yetkisi

3194 sayılı yasanın 17 maddesine göre yapılacak belediye hissesi satışında 2886 sayılı ihale kanunu hükümleri uygulanmadığına göre 5393 sayılı yasanın 18/e maddesine göre belediye meclisinden karar almak gerekirmi.?saygılarımla

  • Soru Cevaplandı
  • 29.05.2008

Harcırah, temsil ağırlama

1- Bizler il merkezine 42 km uzaklıkta ilçe belediyesinde görev yapmaktayız. İlçemizde bulunmayan mal ve malzemeleri fiyat araştırması yapmaya, ihtiyaç duyulan mal ve malzemeleri almaya veya tamiri mümkün olmayan araçların tamiri için il merkezine gidip geliyoruz. Bu gidiş gelişlerimiz resmi araba veya özel otobüsler ile oluyor. Bu görev süresinde harcırah alabilir miyiz? Hesap işleri müdürümüz memuriyet mahalli diyerek ödeme yapmak istemiyor. Sizden öğrenmek istediğimiz harcırah hakkımızın olup olmadığıdır. 2- İllerden ve diğer resmi kuruluşlardan belediyemize görevli gelen misafirlerimize yerine göre yemek, meşrubat gibi ikramlar yapmak gerekiyor. Bu masrafları ödeyebilir miyiz, harcama yetkilisi olarak bir sorumluluk doğar mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 29.05.2008

Sözleşmeli statüde ekonomist istihdamı

5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesine göre belediyemizde istihdam edilmek üzere boş olan ekonomist kadrosunda 4 yıllık işletme bölümü mezununu 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalıştırabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.05.2008

Emeklilik yaşı

27.02.1963 doğumluyum. 01.01.1988 tarihinde Payas Belediyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Yasasına tabi olarak tahsildar olarak göreve başladım. 18 yaş öncesi 1976-1978 yılları arasında 439 gün sigortalı olarak çalıştım. Aynı belediyede 24.04.1985 ile 31.12.1987 yılına kadar işçi olarak çalıştım. 20 ay askerlik borçlanmasını Emekli Sandığına tabi olarak çalışırken yatırdım. 18 yaş öncesi çalışmalarım emekli yaşı hesabında dikkate alınır mı? Eğer alınmıyorsa ne zaman emekli olabilirim?

  • Soru Cevaplandı
  • 27.05.2008

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı

Belediyemiz sınırları içerisinde imar planında mesken alanı olarak görünen yere 5 yıllığına geçici izinle LPG oto gaz satış istasyonu kurdurulmuş, o tarihlerde EPDK’dan lisans işlemleri olmadığı için GSM ruhsatına ihtiyaç duyulmamıştır. İşletmeci GSM ruhsatı için müracaatta bulunduğunda işyerinin kurulduğu yerin etrafında meskenler yapıldığından, mesken için ayrılan yer olmasından dolayı ruhsatlandırma yapılamıyor. İşletmeci mahkemeye müracaat ediyor. Geçici olarak verilen izinlerde tapu kütüğüne şerh düşülmesi gerektiğinden belediye tarafından bu işlemin zamanında yapılmamasından ve tapuya şerh konulmamasından işletmeci haklı duruma geliyor. Mahkeme kararı ile birbirine bitişik iki parsel üzerinde işyerinin kurulmasına izin veriliyor ve yapı kullanma izni düzenleniyor. Yapı kullanma izin belgesi ve geçiş yolu izin belgesi mahkeme kararına istinaden düzenlenmiş, bitişik nizam yapı izni bulunduğundan tesisin etrafında sağlık koruma bandı oluşturulamayan bir işyeri ruhsatlandırılmasında nasıl bir yol izleyebiliriz?

  • Soru Cevaplandı
  • 27.05.2008