Sürekli işçi kadro unvanları

5620 sayılı Kanun gereğince geçici işçi kadrosundan sürekli işçi kadrosuna geçirilmiş bulunuyorum. İşçi unvanına sahibim. Fakat bilgisayar işletmenliği diplomasına da sahibim. Buna göre norm kadroda belirtilen sürekli işçi unvanlarının dışında herhangi bir unvan alma hakkına sahip miyim? Eğer varsa yasal dayanağı nedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.04.2008

Encümen tarafından verilen para cezası tahsilatı

3194 sayılı İmar Kanunu ile 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanununun 6.maddesi gereğince İl Encümeni tarafından verilen idari para cezalarının tahsilâtı esnasında 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre mi yoksa 6183 sayılı Âmme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre mi işlem yapılması gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.04.2008

Sözleşmeli personelin müdürlüğe vekaleti

5620 sayılı Kanuna göre tekniker olduğum için sözleşmeli personel oldum.şu an mevcut boş tekniker kadrosu karşılığı dereceye göre mı 4B li olacağım. Fen işleri birimine ait müdür kadrosu 22.02.2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan norm kadroda verilmemiş. Diğer müdürlükler olarak geçiyor. Bu şekilde de bir ihdas yok. Bu durumda 4/B li olurken bana Fen İşleri Müdürü olarak vekalet ettirilip onun sorumluluklarının verilmesi yasal mı? Bizler fen adamları konumuna girdiğimiz için bölümle ilgili olan işlerin dışında da çalışıp sorumlu olur muyuz?

  • Soru Cevaplandı
  • 01.04.2008

Ruhsatsız veya ruhsatlı işyerinin kapatılması

Ruhsatsız bir iş yerini hiç bir işlem yapmadan veya hiç bir karar alınmaksızın kapatabilir miyiz? Ayrıca ruhsatlı olan bir iş yerini de işlediği herhangi bir suçtan dolayı hiç bir karar almaksızın kapatabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 01.04.2008

Taksi durağı belirleme ve kiralama

İlçemizde yeni yapılan Devlet Hastanesi yanında taksi durağı tesis edilecektir. 5393 sayılı Belediye Kanunun 15. maddesinin (p) bendinde belirtildiği üzere taksi durak yer ve adetleri belediye meclisince belirlenecektir. Bu belirlemeden sonra uygulanacak aşama konusunda tereddütlerimiz olmuştur. Başkanlık olarak izlemek istediğimiz yöntem 2886 sayılı İhale Kanununa göre ihale edilmesi yönündedir. Bu aşamada izleyeceğimiz yöntem doğrumudur? Eğer doğru ise ihale şartnamesinde özellikle dikkat etmemiz ve belirtmemiz gereken hususlar konusunda yardımlarınızı bekler saygılarımı sunarım.

  • Soru Cevaplandı
  • 01.04.2008

Unvan değişikliği

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunuyum. Diplomamda iktisat-iktisatçı- ekonomist yazıyor. Dumlupınar Üniversitesi İktisat Anabilim dalı İktisat Bölümü yüksek lisans mezunuyum. 3 sene Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalıştım. Şu anda İETT’de Muhasebe-Finansman Dairesi Başkanlığında memur olarak çalışmaktayım. İETT’de Ekonomist kadrosuna atanmak istiyorum. Fakat ekonomist kadrosu için ‘teknik hizmet sınıfı’ olduğu teknik üniversite mezunu olmak ve görevde yükselme sınavına girmek gerekir deniyor. Ekonomist kadrosuna atamam yapılabilir mi? Yasal gerekçesi nedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 01.04.2008

Sözleşmeli personelin iş sonu tazminatı, fazla mesai

Ula Belediyesinde mimar olarak çalışıyorum. Belediyeler teknik elemanları sözleşmeli çalıştırabildikleri için bende Belediyemizde kadroya geçemediğimden sözleşmeli olarak çalışmaya devam etmekteyim. Her yılın başında sözleşme yenilemekteyim. 1 yıllık sözleşme imzalayarak işe devam etmekteyim. Benim emekli olmam durumunda veya belediyemiz tarafından çıkarılma durumunda tazminat hakkımın olup olmadığını, işçiler gibi (sözleşmeli işçi olarak çalıştığım için) ikramiye hakkımın bulunup bulunmadığı ve fazla mesai hakkımın bulunup bulunmadığı hakkında bilgilendirilmek istiyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 01.04.2008

Görevde yükselme

Lise mezunuyum. 15.11.1997 tarihinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak Ihlara Belediyesinde göreve başladım. Askerlikle birlikte on iki yıla yakın hizmetim bulunmaktadır. 04.09.2006 tarihinde Sosyal Bilimler bölümünü bitirdim. Belediyede saymanlık, mali hizmetler müdür vekilliği, emlak memurluğu görevlerinde bulundum. Şu an ise Yazı İşleri Müdür Vekili olarak görev yapmaktayım. Mahalli idarelerin açacağı görevde yükselme sınavına katılmak istiyorum. Ancak, beklemekle iyice yorulduk. Mahalli idareler 2003 ten beri görevde yükselme sınavı açmamaktadır. Bu sene açılabilir mi? Şayet açılırsa görevde yükselme sınavına katılma hakkım var mı? Görevde yükselme sınavında başarılı olursam daire amirinin inisiyatifinde Yazı İşleri Müdürlüğüne atanmam uygun olur mu? 18.04.1999 tarihinde görevde bulunan yüksek okul mezunları 4 yıllık mezunu sayılır ibaresi benim için geçerli midir? Bahse konu mevzuları aydınlatırsanız sevinirim.

  • Soru Cevaplandı
  • 01.04.2008

Gıda satış yerlerinin denetimi

Zabıta memurlarının işyeri denetimlerinde gıda satışı yapılan yerleri denetleme yetkisi var mıdır veya denetimlerde günü geçmiş gıda maddesine rastlandığı zaman yapılması gereken işlem nedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 01.04.2008

Cezanın artırımlı uygulanmasında yıl kavramı

559 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinde; aynı fiilin bir yıl içinde tekrarı halinde en son uygulanan ceza bir kat artırılarak uygulanır hükmünde, "bir yıl" kavramı takvim yılı mı yoksa cezanın uygulanmasından sonra bir yıl olarak mı kabul etmemiz gerekir.

  • Soru Cevaplandı
  • 01.04.2008

Mali hizmetler müdürlüğüne atanma ve özlük haklarından yararlanma, muhasebe yetkilisi sertifikası

1- 15.12.1998 tarihinde 2 yıllık yüksekokul mezunu olarak sınavla muhasebeci kadrosuna atandım. 20 ay askerlik borçlanmamı yaptım. Memur olmadan yüksekokulu bitirdikten sonra halen çalıştığım belediyede 2 yıl 4 ay geçici işçi olarak çalıştım. 5/1 derece-kademedeyim. Norm kadro ile belediyemize verilen mali hizmetler müdürlüğünü belediye meclisi 1 derece olarak onayladı. Görevde yükselme sınavına girmeden 68/B torba kadro ile mali hizmetler müdürlüğüne atanabilir miyim? Atanırsam 1.derecenin ek göstergesi 2200 ve özel hizmet tazminatı 2 sayılı cetvelin 10/5 sırasına göre % 135 oranında özlük haklarından faydalanabilir miyim? 2 -Muhasebe yetkilisi eğitimine katıldım ancak sınavda başarısız oldum. Muhasebeci kadrosuna 1999 yılında sınavla atandım. Muhasebe yetkilisi sertifika sınavına katılma zorunlumudur. Sınavla muhasebeci kadrosuna atandığımdan dolayı sertifika alabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 01.04.2008

İtfaiye fazla çalışma ücreti

Ben belediyede başkatip olarak görev yapmakta iken 01.04.2004 tarihinde belediye başkanının oluru ile itfaiye amiri kadrosuna atandım ve ayrıca itfaiye amiri olarak görevlendirildim. Anılan tarihten bu yana itfaiye amiri olarak fiilen bu görevi yürütmekteyim. 24.09.2007 tarihinde belediye başkanının oluru ile 2 itfaiye eri 1 şoför ve birde kadrolu işçi şoför görevlendirildi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personeli haftanın 7 günü, işçi kadrosundaki şoförü haftanın 5 iş günü çalıştırıyoruz. Çalışan memurlara Bakanlar Kurulunun ve belediye meclisinin belirlediği karara uygun olarak fazla çalışma ücreti ödeniyor. Ayrıca 2 itfaiye personelimiz fen memurluğu emrinde, 1 itfaiye erimizde yazı işleri müdürlüğü emrinde görev yapmaktadır. Fiilen bu görevi yapanlara fazla çalışma ücreti ödeniyor. Filen çalışmayanlara fazla çalışma ücreti ödenir mi? Bana itfaiye amiri olarak atandığım ve görevlendirildiğim 01.04.2004 ila 24.09.2007 tarihleri arasında fazla çalışma ücreti ödenmedi. Ben günün 24 saati görevliyim. Ayrıca 2004, 2005, 2006 ve 2007 yılları arası bakanlar kurulu kararı ve belediye meclisinin almış olduğu kararlarda belirtilen, filen bu görevleri yapanlara ödenmesi gereken fazla çalışma ücreti maktuen bana ödenmedi. Bu fazla çalışma ücretini alabilir miyim? Eğer alabilirsem nasıl bir işlem yapmalıyım?

  • Soru Cevaplandı
  • 01.04.2008