Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
İtfaiye erinin şefliğe atanması
2003–2008 yılları arasında TSK’ da uzman erbaş olarak 5 yıl görev yaptıktan sonra kendi isteğimle ayrılarak 14.07.2008 tarihinde GİH 5 inci dereceli itfaiye eri kadrosuna açıktan atama ile belediyeye atamam yapıldı. 2009 yılı temmuz ayı içerisinde İçişleri Bakanlığının duyurmuş olduğu görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına itfaiye eri kadrosunda bulunurken VHKİ veya şeflik kadrosu için sınava girebilir miyim? Şu an çalıştığım kurumda 1 yılımı doldurdum ve toplamda 6 yıl hizmetim var.
- Soru Cevaplandı
- 23.07.2009
Balık adam kadrosuna atanma
13 yıllık memurum. Son 3 yılda itfaiye müdürlüğünde görev yapıyorum. 2008 yılında müdürlüğümüz tarafından balıkadam eğitimine katıldık ve 3 yıldızlı balıkadam brövesi aldım. Belediyemizde balıkadam kadrosu yok. Balıkadam kadrosu almak ve haklarından (yıpranma ve tazminat) yararlanmak için hangi yolu izlemeliyim?
- Soru Cevaplandı
- 23.07.2009
Canlı müzik
İlçemizde bulunan içkili restorana daha önce 5259 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin (b) bendinin ihlalinden dolayı encümence para cezası uygulandı. Aynı işyerine kolluk kuvvetleri(polis) tarafından 18 yaşından küçüklerin girdiği ve canlı müzik izni olmadan canlı müzik yaptığı gerekçesiyle tutanakla tespit edilmiş olup, söz konusu işyerine nasıl bir idari yaptırım uygulayabiliriz?
- Soru Cevaplandı
- 23.07.2009
Tapusu olmayan işyerine ruhsat verilmesi
1999 da yapılan ve tapusu olmayan bir binada kahvehane olarak işyeri açılır mı?
- Soru Cevaplandı
- 23.07.2009
Uzman kadrosuna atanma
Kırıkkale Belediyesinde 20 yıllık memuriyet hizmetim var. Yüksek okul mezunuyum. 2002 yılında girmiş olduğum görevde yükselme sınavına katılarak şef kadrosuna atandım. Halen şef kadrosundayım. Belediyemizde boş bulunan 1 dereceli Uzman kadrosuna görevde yükselme sınavına katılmadan atanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 17.07.2009
Emekli zabıta kimliği
Zabıta memuruyum ve 15.07.2009 tarihi itibariyle emekliye ayrılıyorum. Emekli zabıta memurlarına verilen zabıta kimlik kartı var mı?
- Soru Cevaplandı
- 14.07.2009
Sözleşmeli personel ücreti
2008 yılında 480 lira maaş alırken 2008 yılı içerisinde gelen ek ödemeyle beraber 700 lira maaş almaktaydım. 2009 yılında sözleşmemi yeniledik ve net 650 liradan sözleşme yaptık ve vergi indirimi ile beraber elime 700 lira geçmekte. 2008 yılında gelen ek ödemeler 2009 yılı maaşıma eklenir mi? Almakta olduğum ücret doğru mudur?
- Soru Cevaplandı
- 14.07.2009
İzin ücreti, ikramiyeden prim kesintisi, tedavi katılım payı
1-Emekli olan bir işçiye emekli olduktan sonra ödenen izin parası ve ikramiyelerden sigorta pirimi kesilir mi? 2- 31.12.2008 tarih 27097 sayılı mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan memurların tedavi katılım payları için aylıklardan kesilerek kamu idaresi bütçesine gelir kaydedilir denmektedir. Burada tedavi giderini ödeyen belediye olduğu için belediye bütçesine mi gelir kaydedilecek?
- Soru Cevaplandı
- 14.07.2009
Takdir ve uzlaşma komisyon üyelerine ücret verilmesi
Belediyelerde özellikle kamulaştırma ve taşınmaz mal alımlarında görevlendirilen kurum içerisinden veya kurum dışından (özellikle kurum personelinden) kıymet takdir komisyon üyelerine toplantı ücreti ödenip ödenemeyeceği, ödenirse toplantı saat yada günlük ödenebilecek tutarı ne kadar olmalıdır?
- Soru Cevaplandı
- 13.07.2009
Daha önce verilen işyeri açma ve çalışma ruhsatı
Şikayet dilekçesi gereği bir işyerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılan incelenmesi sonucu 2.sınıf GSM kapsamında kaldığı ve işyerine ait zımpara taşı imalatı ile ilgili 1995 yılında İBB den alınmış 1.sınıf GSM Ruhsatının olduğu bildirilmiştir. Ayrıca işyerine ait daha 2 şirketin de ruhsatsız faaliyet gösterdiği biri satış ve pazarlama diğeri ise idari faaliyetlerini yürüten şirket mevcut olduğu yazıda belirtilmiştir. Şikayet konusu ise işletmede kullanılan kimyasalların çevreye aşırı rahatsızlık vermesidir. İşyerine müdürlüğümüzce yapılan kontrolde üstte verilen bilgilere ilave olarak şirketin aile fertlerinden oluşan bir ortak şirket olduğu ve mevcut ruhsatın ortaklardan olan sadece babanın adına düzenlenmiş olduğu, kendisinin de vefat ettiği anlaşılmıştır. İşyerinde zımpara taşı imalatı faaliyetine ilave olarak mermer sanayinde kullanılan kesici testere ucu da üretildiği ve çevre açısından üretimde kullanılan kimyasalların olumsuz etkisinin olduğu tespit edilmiştir. İşyeri sahibinden ilk etapta veraset ilamı, ilave faaliyet, ayrıca 2 şirket için Sıhhi Ruhsat başvuruları ve çevre açısından Emisyon ve DKKR istenmiştir. Bizim sorunumuz zımpara taşı imalatı için daha evvel İBB den verilen ruhsatın iptali söz konusu olur mu? Hangi maddelere dayandırmamız gerekmektedir.
- Soru Cevaplandı
- 12.07.2009
Görevde yükselme
Benim sorum 04.07.2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan görevde yükselme yönetmeliği ile ilgilidir. Kadrom tahsildar, derecem 3/2 si olup işletme fakültesi mezunuyum, 25.01.2006 tarihinden bu yana gider şube müdürlüğü görevini vekâleten (tevdiren) yürütmekteyim. Son bir yıldır da taşınır konsolide görevlisi olarak ta görev yapmaktayım. Daha önce görevde yükselme sınavı için (şeflik) kursa katıldım fakat sınava girmedim. Yeni yönetmeliğe göre müdür kadrosuna atanabilmek için görevde yükselme sınavına girebilir miyim? Yönetmeliğin 7 nci maddesinin (a) bendinin 4 üncü fıkrasında "diğer müdürlükler için son müracaat tarihi itibariyle üç yılı uzman, şef, ayniyat saymanı, kontrol memuru, muhasebeci olmak kaydıyla en az on yıl hizmeti bulunmak kaydıyla" denmektedir. Bu sayılan unvanlarda asil kadro olarak mı üç yılı geçirmek yoksa vekaleten de olsa üç yılı geçirmek aynı statüye dahil olur mu? Yoksa sadece şeflik sınavına mı girebilirim?
- Soru Cevaplandı
- 10.07.2009
Hurda malzemeler
Belediyemize ait hurdalar bulunmakta, hurdaların MKE kurumuna verilmesi gerektiği konusunda genelge var. Bu hususta takip edilecek yol nedir ve hangi hurdaların Hurdasan'a verileceği, yani lastik ve benzerlerini de kapsayıp kapsamadığı hususunda görüşlerinizi arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 24.05.2006