Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Açıkta içki satışı
İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin b fıkrasında, konaklama yerleri hariç olmak üzere, oto yolları ve karayollarının her iki tarafında sınır çizgisine 200 m'den yakın mesafe içindeki yer içkili yer bölgesi tespit edilemez denmektedir. Karayolu kenarında Konaklama yeri olarak otel veya pansiyon ruhsatı verilecek olan yerin yemekhane veya işletmenin herhangi bir bölümünde açıkta içki satışı yapılıp yapılamayacağı, ayrıca bu işyerlerinin yataklı müşterileri dışındaki kişilere içki satışı yapılıp yapılamayacağı hakkında bilgi verilmesini arz ederim..
- Soru Cevaplandı
- 09.06.2008
Teminat mektubunun muhasebe kaydı
ÇOBANLAR Belediyesi - ÇOBANLAR
Çobanlar Belediye Başkanlığı olarak İller Bankasından Kesin Teminat Mektubu aldık. Teminat mektupları il özel idaresine sıcak su kuyu teminatı olarak verilecektir. Bu işlemin muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?
- Soru Cevaplandı
- 06.06.2008
- ÇOBANLAR
Kamu yararı kararının onay merci
İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümenince alınan kamu yararı kararı, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 6 ıncı maddesi uyarınca hangi merci tarafından onaylanacaktır.
- Soru Cevaplandı
- 06.06.2008
Beldes hesabında oluşan faizin cari hesaba alınması
Bel-Des hesabında para oluşundan dolayı faiz getirisi olmuştur, faiz gelirini cari hesaba alabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 06.06.2008
Su aboneliği
Belediyemiz 1992 yılında kuruldu fakat 1998 yılında içme suyu şebekesi İller Bankası tarafından ihale ile başlatıldı. 2003 yılında ise beldemize su vermeye başladık. Beldemiz yaylalık olduğu için 4 aylık su verebiliyoruz. Beldemizde yaklaşık 7000 evin su abonesi yoktur. Bazı yerler tapulu, maliye hazinesi ve ormandan çıkarılan yerleri kapsamaktadır. Bu yerleri şuan su abonesi yapamıyoruz. Bu evlerin bir çoğu 30-40 yıllıktır. Bu yerlerin tamamının da elektrik abonesi vardır. 2004 den eski olduğu ispat edilen yerlere su abonesi verilebilir mi? Bu yerlerin ruhsat alması söz konusu olmadığından nasıl su abonesi yapabiliriz, veya böyle yerlerden su abonesi yapmadan su parası alsak olur mu?
- Soru Cevaplandı
- 03.06.2008
İkramiyeden yapılacak kesintiler
5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesinin son paragrafında belediye memurlarına başarı durumlarına göre toplam memur sayısının % 10 geçmemek üzere başarılı olan devlet memurlarına yılda en fazla iki kez ikramiye ödenir denilmektedir. Bu ikramiye ödemelerinden hangi yasal kesintiler yapılacaktır
- Soru Cevaplandı
- 03.06.2008
Lise mezunu 1. dereceye yükselebilir mi
Lise mezunu 3 derecelik bütçe müdürlüğü kadrosunda asaleten görev yapmakta iken idaremizce Kasım 2006 tarihinde norm kadro çerçevesinde yapılan atamalarda oluşturulan birim müdürlüklerine 5 asil 3 te vekaleten atama yapıldı. 2 asil müdürlük kadrosu donduruldu.1995 yılından beri il özel idaresinde değişik birimlerde asaleten müdür olarak çalışmaktayım. Birim müdürü olarak atanan lise mezunu birim müdürleri 1.dereceden maaş almaktadırlar. Şu anda 3/3 derece kademede bulunmaktayım. İl genel meclisince kadro derecem 1.dereye yükseltilemez mi?
- Soru Cevaplandı
- 03.06.2008
Harcırah ödenmesi
Fazla çalışma ücreti ödenen zabıta memuruna, belediye işlerini takip etmek üzere, belde sınırları dışına çıktığında, harcırah ödenebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 02.06.2008
Uzman Tabip
5393 sayılı Kanunun 49. maddesine göre çalışan uzman tabiplere işyeri hekimliği ödemesi yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 02.06.2008
İç Su Araçları Yönetmeliği’ne göre çalışma ruhsatı
İlimiz merkeze bağlı ancak mücavir sınırlarımızda olmayan bir köyde tekne için ruhsat talep edilmektedir. 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İç Su Araçları Yönetmeliğinde özel idareler kısmı geçmediğinden sıkıntıya düşülmüştür. Bizim mücavir alanımızda olmamasına rağmen merkeze bağlı bu köyde ilgili Yönetmeliğe göre teknenin ruhsatlandırılma işlemlerini yapabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 02.06.2008
Para cezaları
Kabahatler Kanununa göre; tanzim edilen idari yaptırım karar tutanaklarına esas olan para cezasının peşin ödenmesi durumunda uygulanan ceza indirim oranı Kabahatler Kanunu dışındaki suçlar için tanzim edilen tespit tutanaklarında da aynı oranda uygulanabilir mi? Söz konusu para cezaları encümene gönderilmeden peşin olarak alınabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 31.05.2008
Yazlık düğün salonu
İlçemizde kapalı ruhsatlandırılmış düğün salonu bulunmamaktadır. İlçemiz halkının geneli yaz mevsiminde düğünlerini, okul bahçeleri v.b kurumların açık alanlarında izin alarak yapmaktadırlar. Bu alanların da ilgili kurumlar tarafından kullanımına izin verilmemesi nedeni ile düğünlerini yapacak olan ilçe halkımız büyük sıkıntılar çekmektedirler. Belediyemizce çaybahçesi olarak ruhsatlandırılan işyerinde, işletme sahibi bu işyerine Yazlık Açık Hava Düğün Bahçesi ruhsatı almak için başvuruda bulunmuştur. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Yönetmelikte adı ve niteliği belirtilmeyen bu işyerinin ruhsatlandırılıp - ruhsatlandırılmayacağı, benzeri sıhhi işyerleri için öngörülen düğün salonlarında aranan şartları taşıdığı, ancak açık alanda düğün yapılacağından yapı kullanma izninin istenip- istenmeyeceği veya hangi kriterlere göre ruhsatlandırabileceğimizi, açık alanlarda yapılacak düğünler için Mülki İdare Amirliğinden izin alınıp-alınmayacağı, bu tür işyerlerinin sıhhi olarak mı, umuma açık istirahat ve eğlence yeri olarak mı değerlendirileceği konusunda yardımcı olmanızı arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 30.05.2008