Emeklilik yaşı

Ben Çayırlı Belediyesinde 10.04.1990 tarihinde itfaiye onbaşısı olarak göreve başladım. 06.06.1986 tarihinde askerlik görevimi 18 ay olarak yaptım. Bu 18 aylık görevimi Emekli Sandığında hizmete saydırdım. 2002 yılında çıkan yasaya göre emekli olabilmem için 25 yıl ve 50 yaş şartı getirilmiş (doğum tarihim 01.02.1966) yani bu durumda 25 yılı doldurduktan sonra emekliliği hak ediyorum ama 3 yıl daha beklemem gerekiyor maaşa bağlanmam için. Ancak benim 1986 yılında 45. gün sigortam var. Yine askerlikten sonra 1988 ve 1989 yıllardan 160 gün sigortam bulunmaktadır. Toplam (204 gün) bunları da Emekli Sandığına aktardım. Şimdi sorum şu olacak acaba sigorta başlangıcım yaş haddini 50 yaşın altına çeker mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.06.2008

Sertifika alamayan muhasebe yetkilisi adayı ve muhasebe yetkilisinin özlük hakkı

5018 sayılı Kanun geçici maddesinde sayılan unvanlardaki görevlilerin 2007 yılı sonuna kadar muhasebe yetkilisi olarak atanabilecekleri, bu tarihten sonra ise Bakanlıkça yapılacak sınavı kazananların muhasebe yetkilisi olarak atanabilecekleri belirtilmiştir. Bu sınavı kazanamayan görevliler de oldu. Buralarda ödemeler devam ediyor. Sınavı kazanamayan ama 2007 yılında bu görevi yapanlar aynen devam ediyor, bunlara ödeme de yapılıyor: Bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir? Bir de muhasebe yetkililerin özlük hakları konusunda bir çalışma olup olmadığı konusunda bir gelişme var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.06.2008

Geçici işçi

Belediyemizde bulunan geçici işçilerden 5620 sayılı Kanuna uygun olanların kadroya geçişi yapıldı. Kadroya geçemeyen2 adet işçimiz vardır. Ancak yenilerde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından bir yazı gönderilerek Danıştay; İçişleri Bakanlığının 2007/1 sayılı Tebliğinin durdurulmasına karar verdiğini açıklamıştır. Şimdi biz bu 5620 sayılı Kanun kapsamında kadroya alınmayan 2 işçimizin 5 ay 29 gün çalışmasına rağmen çıkışlarını verecek miyiz? Yoksa bir tam yıl boyunca çalışacaklar mı? Bu konuda bizleri aydınlatırsanız sevinirim.

  • Soru Cevaplandı
  • 12.06.2008

İşçilikten memurluğa geçişte kıdem tazminatı ve işçi iken kullanılmayan izinler

Kurumumuzda 3 yıl boyunca sürekli geciçi işçi statüsünde çalıştım. Bu süre içinde izin kullanamadım. Şu anda atamam yapılarak memurluğa geçiş yaparak bulunduğum belediyede görevime devam etmekteyim. Kullanamadığım izinlerle ilgili geriye dönük bir hak talep edebilir miyim? Şu an mevcut izin hakkım var mı? İşçilikten memurluğa geçişten doğan tazminat ödenebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.06.2008

Taşıt bağışı

Belediyemize bir vatandaş şartsız bağış olarak araç vermek istiyor. Bu aracı alabilir miyiz? Bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.06.2008

Vekalet ve vekalet aylığı

Altı Yıl sözleşmeli uzman erbaş olarak K.K.K.lığında çalıştım,kendi isteğimle ayrıldığımdan dolayı 2004 yılında açıktan atama ile OSMANİYE Belediyesi Yazı İşleri Memuru kadrosuna atandım.Belediye bünyesinde zabıta memuru olarak görev yaptım iki ay önce Yazı İşleri Müdürü kadrosuna tedviren atandım.Altı yıl sözleşmeli,dört yılda Osmaniye Belediyesi on yılı geçen bir hizmetim var Yüksek Okul mezunuyum kadro derecem 5/2 dir.Yazı İşleri Müdürü kadrosuna vekaleten atanabilirmiyim?vekalet ücreti alabilirmiyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.06.2008

Görevde yükselme

Belediyemizde meslek lisesi mezunu olarak zabıta başkomiserliği görevini yürütürken 09.06.2005 tarihinde başkanlık oluru ile görevde yükselme eğitimine katılmadan zabıta müdürlüğü kadrosuna atanan personelin atamasının norm kadro ilke ve standartlarına göre ataması müfettiş incelemesinde uygun bulunmamış kadrosuna geri döndürülmüştür. Personel başkanlık makamına Zabıta Yönetmeliğine istinaden zabıta müdürü kadrosuna atanması hususunda dilekçe vermiştir. İlgili personelin zabıta müdürü kadrosuna atanıp atanamayacağı hususunda görüşlerinizi bildirmenizi arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 11.06.2008

Tadilat ruhsatı

Ben ruhsatlı bir yere tadilat ruhsatı verilirken dikkat edilmesi gereken evrakların neler olduğu konusunda bilgi almak isterim. Ruhsat aşamasında istenen evrakların tekrar istenmesi gerekir mi? Özellikle tapu kaydı, aplikasyon krokisi, müteahhit taahhütnamesi, gibi evraklar.

  • Soru Cevaplandı
  • 11.06.2008

Belediye disiplin kurulunun oluşturulması

Belediye disiplin kurulu kimlerden oluşur, disiplin kurulunun kurulması için herhangi bir karar gerekir mi, yoksa görevlendirme yazısı ile kurulabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 11.06.2008

Vergi gelirlerinden idarelere verilecek payların bütçeden ödenmesi

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 23 üncü maddesinin ( c ) bendine istinaden tahsil edilen Eğlence Vergisinin % 50’si ilçe ve ilk kademe belediyelerine dağıtılır denilmektedir. Bu işlemin 5018 sayılı Kanunun 37 nci maddesinin 3 üncü fıkrasına istinaden gider bütçesine konulacak ödenekten karşılanması suretiyle yapılması doğru mudur?

  • Soru Cevaplandı
  • 10.06.2008

Birliklerin MTV muafiyeti

Birliğimiz 2003 yılında kurulmuştur. Birliğimizin sahip olduğu 10 adet motorsiklet ve bir adet kamyonu bulunmaktadır. Mevcut araçlarımız resmi plakalı olarak trafik tescilleri yapılmıştır. Bolu Defterdarlığı ile yapmış olduğumuz yazışmalar sonucunda araçlarımızın Motorlu Taşıtlar Vergisinden muaf olmadığını belirtmişlerdir. Dolayısı ile Bolu Defterdarlığı tarafından birliğimizin banka hesabından MTV tahsil edilmiştir. Ancak, MTV Kanunun 4. maddesinde bulunan istisnalara dahil olup olunmadığının tarafımıza bildirilebilmesini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 10.06.2008

Mevsimlik işçiler

Belediyemizde yeterli personel olmadığından başkan için geçici bir şoför alınmıştır. Ancak, geçici işçiler 5 ay 29 günden fazla çalıştırılmamaktadır. Bu sebeple başkana şoförlük yapan geçici işçinin iş akdi 5 ay 29 sonra alınacaktır. Bu nedenle başkana şoförlük yapacak personelimiz bulunmamaktadır. Bu personelimizi aynı işyerinde değişik birimlerde çalıştırabilir miyiz. Yani geçici işçi konumunda bulunan işçiyi 5 ay 29 günden fazla çalıştırabilmemiz için ne yapmamız gerekmektedir.

  • Soru Cevaplandı
  • 09.06.2008