Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Emeklilik işlemleri
İtfaiye Onbaşısı kadrosunda memur olarak çalışan arkadaşımız 25 yıl hizmet süresinin dolduğunu hesap ederek kendi isteğiyle 16.09.2010 tarihinde emekliye ayrılmayı talep etmiş ve 16.09.2010 tarih ve 2010/37-93 sayılı encümen kararı ile kurumumuzdan ilişiği kesilmiştir. SGK Genel Müdürlüğü’nce emeklilik işlemleri esnasında hizmet birleştirme işlemleri yapılmış ve Bağkur’un kendi hesaplama sisteminden doğan prim farkı istenerek bu borç, ilgili tarafından 19.10.2010 tarihinde Bağkur hesabına yatırıldıktan sonra hizmet dökümünün SGK Ankara’ya gönderildiği anlaşılmıştır. SGK Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığının Kurumumuza gönderdiği 14/12/2010 tarih ve B.13.2.SGK.0.10.02.13/60.210.114 sayılı yazısında ‘’Adı geçen, Bağkur borcunu emekliye sevk edildiği tarihten sonra ödediğinden Bağkur hizmetleri (Bağkur süresi:3 yıl 7 ay 7 gün) emekliye ayrıldığı tarihte geçerli sayılmadığından toplam hizmet süresi, 25 yıl yerine 21 yıl 6 ay 23 gün olduğu gerekçesiyle 16.09.2010 tarih ve 2010/37-93 sayılı emekliye sevk onayının iptal edilerek göreve başlatılması ve başlayış tarihinin bildirilmesi'’ni istemiştir. ''İlgiliye, kurumunuzca göreve başlatıldığı tarihten sonra Bağkur’lu hizmetleri de emeklilikte geçerli hizmet haline dönüşeceğinden ve emekliye sevk edildiği 16.09.2010 tarihinden (14.10.2010 tarihi) göreve başlatıldığı tarihler arası sürelere ait görev aylığının ödenip aylıklarından kesilen kesenek ve karşılıklarının hesaplanarak kurumumuz adına bankaya yatırılıp yatırılmadığının açıklanmasını, şayet ödenmemiş ise Maliye Bakanlığının 12.9.1985 gün ve Bümko.Ky.10.115546-5285/20807 sayılı yazılarına göre hizmet durumu müsait olmadığı halde emekliye sevk edilen ve adı geçenin Kurumunuz hatasından dolayı emekliye sevk edildiğinden, 14.10.2010 tarihinden göreve başlatıldığı tarihler arası için özlük haklarının ödenerek, kesenek ve kurum karşılıklarının kurumumuza gönderilmesini ve ilgili yeniden emekliye ayrılmak istemesi halinde kurumumuzun 144 ve 146 nolu dış genelgesi doğrultusunda hazırlanacak emeklilik evraklarının gönderilmesi'' şeklindeki yazısında ''adı geçenin Kurumunuz hatasından dolayı emekliye sevk edildiğinden'' ibaresinde geçen kurum hatasını Belediye Başkanımız ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’nce kabul edilmemektedir. Dolayısıyla göreve iade yazısının kuruma postayla geldiği 15.12.2010 tarihinden itibaren göreve başlatılacağını ve bu tarihten itibaren özlük hakları, kesenek kurum karşılıklarının ödeneceğini, 16.09.2010-14.12.2010 tarihleri arasında kurumda çalışmadığı için ödeme yapılamayacağını, şayet ödeme yapılırsa zimmet çıkacağı endişesini taşımaktadırlar. Söz konusu döneme ait özlük hakları ve kesenek kurum karşılıklarının belediyece ödenmesi halinde zimmet çıkıp çıkmayacağı, ödenecekse yasal dayanağının bulunup bulunmadığı hususunda ve ayrıca kurumumuzca yapılan emeklilik işlemlerinin başlatılmasında herhangi bir yanlışlığın bulunup bulunmadığı hususlarında bilgi verilmesini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 23.12.2010
Bina inşaat harcı tahakkuku
İnşaat ruhsat servisi tarafından tarafımıza yollanan bina inşaat ruhsat beyannamesi kanunen gününde tahakkuk edilmeli ve ödenmelidir. Fakat inşaat sahipleri aracı kullandıkları için ve yapı denetim ya da iş takipçiler ruhsatı hesaplatarak bir kaç gün sonra ödemeye gelinmektedir. Bu gibi durumda yasal faiz uygulanacak mı? Uygulanacaksa gecikme oranı ne olacaktır?
- Soru Cevaplandı
- 16.12.2010
Özel İdare teşkilatı ve personel istihdamı
4734 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde temizlik hizmeti satın alınarak temizlik hizmeti gören elemanların bürolarda (Hukuk Müşavirliği, giden evrak, destek hizmetleri Müd. vb. ) çalışması ve e içişleri projesinde sorumluluk vererek Kamu Sertifikasyon Merkezinden e imza uygulaması yapılarak çalıştırılmalarının kanuni olup olmadığı?
- Soru Cevaplandı
- 15.12.2010
İşyeri açma izin harcının yatırılmasından sonra işyerinin devrinde harcın iadesi
İşyeri açma ruhsatı başvurusunda bulunan (otel) şahıs ruhsat harcını yatırdıktan sonra ruhsat işlemleri devam ederken dilekçe verip oteli devrettiğinden dolayı ruhsat iptalini ve ödediği ruhsat harcının tarafına geri ödenmesini talep etmektedir. Ruhsat harcını geri iade edebilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 11.12.2010
Bilardo salonunun içerisinde ayrı bir bölümüm internet salonu olarak işletilmesi
Kahvehane ile internet salonlarının aynı işyeri içerisinde olamayacağını bilmekteyiz, ancak kahve olmayan bilardo salonu olarak işletilen bir yer içerisinde ayrı bir bölüm oluşturularak internet salonu olarak ruhsatlandırma yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 10.12.2010
Personelin yapabileceği işler
Belediyeler bünyesinde birtakım işleri ihale etmeden kendi bünyesinde çalışan teknik personele yaptırabilir mi? Yani belediye bütçe gideri yapılmadan, Örneğin; mimari projeyi mimarına, statik projeyi inşaat müh. vs yaptırarak hizmeti kendi içinde yapıp onaylama yetkisine sahip midir?
- Soru Cevaplandı
- 10.12.2010
Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne gönderilen kararlar
Belediye Encümeninde alınan İfraz, artık parsel satışı, terk vs. ile ilgili alınan kararları daha önce Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne imzasız aslı gibidir onaylı örnekleri gönderiliyordu, şimdi imzalanan asıllarının aslı gibidir onaylı fotokopisini istiyorlar. (Yani Encümen üyelerinin imzalarının görünmesini istiyorlar.) Önceki yaptığımız işlem mi doğruydu şimdi istenen talep mi doğrudur.
- Soru Cevaplandı
- 09.12.2010
Belediyelerden ilçe özel idarelerine naklen geçiş yapılması
Belediyelerden ilçe özel idarelerine naklen geçişte bakanlık onayı gerekiyor mu? Sadece Vali onayı yeterli oluyor mu? Kurum değişikliği yapılmak istenilmesi durumunda izlenmesi gereken yol nedir?
- Soru Cevaplandı
- 09.12.2010
Ev yemekleri satışı yapılan iş yerlerinde muvafakat
Bölgemizde ev yemekleri satışı yapan işyerinden ruhsatlandırma aşamasında muvafakat istenmiş olup % 51 imza alınmadan ruhsat düzenlenmiştir. Ancak şu anda kat malikleri bizden imza alınmadan ruhsat verildiğini belirtip ruhsatın iptalini istemektedirler. Sıhhi işyerleri olarak kabul edilen ev yemekleri satışı yapan işyerine nasıl bir yaptırım uygulayabiliriz?
- Soru Cevaplandı
- 09.12.2010
Maktu vergi ve harç tarifeleri
Maktu vergi ve harç tarifeleri 2005/8730 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiş olup daha sonraki yıllarda söz konusu tarifeler hakkında herhangi bir artış yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi verir misiniz?
- Soru Cevaplandı
- 08.12.2010
Eğitim amacıyla gidilen seminerler için yevmiye alınıp alınamayacağı
Belediye personelimiz eğitim amacıyla birliklerin seminerlerine gitmektedir. Seminere belediye aracı ile gidilmekte olup, yatılı olarak kalınmaktadır. Otel masrafları birlik tarafından karşılanmaktadır. Seminere giden arkadaşlara kadrolarına göre harcırah, yolluk gibi ödemeler yapabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 07.12.2010
Tahsilat limitleri
1998 -2010 yılları arası tahsildarın para durdurma limitini kaç liradır ve nasıl nereden temin ederiz nasıl öğreniriz herkese iyi çalışmalar
- Soru Cevaplandı
- 07.12.2010