Fen İşleri Müdürlüğü

28/12/1997 yılında Savur Belediyesinde, teknisyen olarak 10/2 derecesi ile göreve başla-dım(meslek yüksek okulu inşaat mezunuyum 1994; 17/11/1986 göreve başlama 04/02/1987 göreve son, 06/11/1987 göreve başlama 16/05/1988 göreve son, 31/12/1991 göreve başlama 22/05/1992 gö-reve son, tarihlerinde emekli sandığına bağlı olarak vekil öğretmen olarak görev yaptım.) 1994- 1997 yıları arasında 790 gün SSK olarak teknik personel olarak resmi ve özel kurumlarda görev yaptım. 1 yıl 6 ay süreyle askerlik borçlanmamı yaptım. Çalıştığım yıllar arasında sicil not ortalamam 95’in üzerinde, 30/09/2010 tarihinde mahalli idareler 4. gurup görevde yükselme sınavına girerek başarılı oldum. 01/10/2012 tarihinde Fen İşleri Müdürü olarak göreve başladım. Şuandaki derece ve kadememin ayrıntılı hesaplanmasını, derece ve kadememin işgal ettiğim 1 dereceli fen işleri müdürlüğü kadrosuna yetmediğinden dolayı halan teknisyen maaşı olarak ödeme yapılmaktadır. Fen İşleri Müdürü olarak maaşı hak edip etmediğimi, hak ettiysem geriye dönük maaşlarımı alıp alamayacağımı bilgilerinize arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 24.12.2013

İş güvenliği uzmanlığı eğitimine gönderilen personelin bu gideri kurumca karşılanabilir mi?

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında belediyemizde görev yapmakta olan mühendis, iş güvenlik uzmanlığı eğitimine gönderildiğinde, eğitim giderleri belediye bütçesinden karşılanabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 24.12.2013

Asansördeki eksiklikler

Ruhsatı alınmış asansörün yönetmeliklere uygun olmadığı, can ve mal güvenliği tehlikesi olduğu belirtilen bir dilekçe ile kurumumuza başvuru olup bina sorumlusu tarafından belirtilmiştir. Yerinde ya-pılan incelemede asansörde tespit edilen eksiklikler nedeniyle asansör mühürlenmiştir. Bundan sonra izlenmesi gereken süreç nedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 23.12.2013

Aynı adreste tek bir ruhsatla playstation, internet salonu ve kâğıt oyunu oynatılabilir mi?

Aynı adres üzerinde playstation, internet cafe ve kâğıt oyunları oynatmak için bir ruhsat var mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.09.2013

Daimi işçi kadrosuna atanma

Sürekli işçi kadrosuna ön lisans işletme mezunu girebiliyor mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.09.2013

Belediye başkanlarına makam ve görev tazminatı ödemesi hali

Merhum babam, Eylül 1980 sonrası 16 ay çardak belediye başkanlığı görevi yapmıştır. Görev so-nunda sağlık memuru olarak tekrar eski görevine dönmüştür. Şu an sağlık memurluğundan emekli an-nem ve ben dul ve yetim aylığı almaktayız. Daha önce geçici atanmış belediye başkanlarının şu an be-lediye başkanı maaşı aldıklarını duyduk ve bizde müracaat etmek istiyoruz. Böyle bir hakkımız var mı; varsa nereye ve nasıl müracaat edebiliriz?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.09.2013

Bütçe hazırlıklarında gelir tahminleri

"Gelir bütçesi" hazırlanırken, tahakkuk edecek olup, ancak yılı içinde tahsil edilemeyeceği kesin olarak bilinen bir gelir, bütçe hazırlığında dikkate alınır mı? Örneğin X geliri için 1.000-TL tahakkuk edi-lecek fakat 100-TL tahsil edilebilecektir. Gelir Bütçesi hazırlanırken 1.000-TL tahakkuk miktarını mı yoksa 100-TL reel olarak gerçekleşecek geliri mi dikkate almalıyız ve "gelir bütçe tahmini" olarak yazmalı-yız?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.09.2013

Ruhsatsız yapıya yapı kullanma izni verilmesi

01.06.2013 tarih ve 28664 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 12. maddesinin 2. fıkrasında geçen “Ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanmasına rağmen ruhsat süresi içinde yapı kullanma izni düzenlenmemesi nedeniyle ruhsatı hükümsüz hale gelen yapılara, denetimi yapan fenni mesul mimar ve mühendisler veya yapı denetim kuruluşları tarafından denetim raporu hazırlanmak ve ilgili idare tarafından dosyasında ve yerinde, inceleme ve tespit yapılmak koşuluyla yeniden ruhsat düzenlenmeksizin yapı kullanma izin bel-gesi verilir.” ifadesine göre hem ruhsatı hiç bulunmayan çok eski yapıların, hem ruhsatsız olarak yapı-mına başlanmış yapıların, hem de beş yıllık ruhsat süresi dolmuş ve ruhsat yenilememiş yapıların bahsedilen denetim raporunun düzenlenmesi ile yeniden ruhsat düzenlemeksizin yapı kullanma izin belgesi alması mümkün mü? Eğer mümkünse fenni mesuller veya yapı denetim kuruluşları tarafından düzenlenecek bu raporun içeriği, formatı, taşıması gereken parametreler nelerdir? Düzenlenecek rapor nasıl bir rapordur?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.09.2013

Meclis kararlarının geçerliliği

Meclisimiz, Başkan dahil 10 kişiden oluşmaktadır. 1 Ağustos 2013 tarihinde 1 üyenin yokluğunda 9 üyenin katılımıyla oturumuna başlamıştır. Gündemin 1. maddesi hakkında görüşmelere başlanmış ve sırasıyla Meclis Üyelerine söz verilmiştir. Meclis Başkanı Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 12. maddesi hükmü gereğince, meclis üyesini belediye zabıtaları marifetiyle (Belediye Başkanı tarafından meclis çalışmalarının güvenliği konusunda yazılı görevlendirmeleri var) toplantı salonundan çıkartılması talimatı vermiştir. Bunun üzerine diğer 4 meclis üyesi de toplantıyı terk etmişlerdir. Meclis Başkanı, toplantının devam ettiğini diğer meclis üyelerine bildirmiş (4 adet Meclis Üyesi) ve gündemin 1. maddesini oyla-maya sunmuştur. Toplantıya katılmayan 1 Meclis Üyesi ve toplantıyı terk eden 5 meclis üyesinin yoklu-ğunda "oy çokluğu" olarak kabul kararı almışlardır. Alınan bu karar geçerli midir? Geçersiz midir?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.09.2013

Alt ölçekli imar planları

İmar dışı alanlarda 1/25000 ölçekli planlar alt ölçekli planlar gurubuna mı girer?

  • Soru Cevaplandı
  • 04.09.2013

VHKİ özel hizmet tazminatı

Belediye Başkanlığında Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak 4. derece 3. kademede ve özel hiz-met tazminatı 49 olarak çalışmaktayım. 4. dereceye düşen memurun özel hizmet tazminatının 55 olduğunun yeni farkına vardım. Mahalli İdareler Müdürü ile görüşmemde; Valilik, Kaymakamlık veya başka kurumda çalışan VHKİ memurlar 55 alır, belediyelerde çalışanlar 49 olarak alır dediler. Bütün memurlar aynı almaz mı? Ben özel hizmet tazminatını 55 olarak alabilir miyim? Alırsam yaklaşık 3 yıl almadığım geçmişe ait farkı alabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.08.2013

(Tarihi binada restorasyon)

Mevcut imar planına göre yolda kalan tarihi bir yapımız var ve mal sahibi restorasyon yapmak istiyor. Koruma kurulu plan tadilatı yaparak ruhsat vermemiz gerektiğini söylüyor fakat tarihi yapının karşısında milli eğitimin okulu var ve bahçesinden yol geçmesine izin vermiyor dolayısıyla plan tadilatı yapılamıyor. Ruhsat dosyasına imar durumu koyamıyoruz. Çünkü yolda kalıyor bir yandan da koruma kurulu belediyelerin koruma kurulu kararlarına uyması gerektiğini söylüyor ve ruhsat verin diyor. Bu şartlarda ruhsat vermek doğru olur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 05.08.2013