Askerlik onur belgesinin atanmada öncelik sağlayıp sağlamadığı

Kontder Kullanıcısı -

Jandarma olarak askerliğimi yaparken görevli olduğum karakola teröristlerin sızma girişimleri oldu, çıkan çatışmadan sonra teröristleri geri püskürterek karakola girmelerini engelledik. Bu olay sonrası kritik bir noktada ve zor şartlarda askerlik yapıp terörle mücadele de göstermiş olduğum başarılardan dolayı jandarma alay komutanı tarafından onur belgesi verildi. Yaralanma ya da gazi kalma gibi bir olay yaşamadım. 1- 10 Şubat 1999 tarihli Resmi Gazete yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen hükümler gereği işe yerleşmede öncelik hakkına sahip olup olmadığım konusunda, 2- 09 Ağustos 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik hükümleri gereği öncelik hakkını taşıyıp taşımadığım konusunda, 3- Askerlik sebebi ile öncelik hakkına sahip olunması gereken belgenin hangisi olduğu konularında, İlgili mevzuat hükümleri gereği izlenmesi gereken yolun nasıl olduğu hakkında görüşlerinizi saygılarımla arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 28.02.2013

Fatura tahsilat merkezleri

Kontder Kullanıcısı -

Bilindiği gibi Türkiye genelinde her geçen gün çoğalan, elektrik, doğalgaz, su, telefon şirketleri, PTT ve bankalar adına tahsilât yapan ''fatura tahsilat merkezleri'' vatandaşların büyük mağduriyet yaşama-sına neden oluyor. Ya doğrudan fatura tahsilat merkezi adı altında işyeri açılıyor, ya da örneğin bakkal dükkanında fatura tahsilatı yapılır gibi ibarelerle bu işi yapma yoluna gidiliyor. Fatura tahsilat merkezi açılması ile ilgili bir başvuruda nasıl hareket etmemiz gerekir? Bu işin yapılıp yapılamayacağı noktasında neye göre yapılır ya da yapılamaz dememiz gerekir? Fatura tahsilat merkezlerinin yasal bir dayanağı var mı? Faturalarının tahsilatı yapılan kurumlarla yapılmış olan sözleşmeler, bu işi yasal hale getirebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.02.2013

KHGB'nin fatura kullanarak yaptığı harcamada ayrıca encümen kararı alınması gerekir mi?

Kontder Kullanıcısı -

KHGB'nin fatura usulünü kullanarak yaptığı harcamada ayrıca encümen kararı almak zorunluluğu var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.02.2013

Belediye Düğün Salonu

Kontder Kullanıcısı -

Mülkiyeti Belediyemize ait düğün salonumuzda yapılan düğün merasimlerinde bazı vatandaşlarımız içkiliyemekli düğün yapmak istemektedirler. Söz konusu düğün salonumuzda içkili düğün yapılıp yapılamayacağı hususunda tereddütte kaldığımızdan konunun tarafınızdan aydınlatılması hususunu, bilgilerinize arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 28.02.2013

Yapı ruhsat süresi

Kontder Kullanıcısı -

Bir işin feshine müteakip 2-3 yıl içerisinde herhangi bir inşaat faaliyeti olmayıp ve 2-3 yıl sonra fark-lı bir müteahhitin ya da yapı denetimin bu işi üzerine alması ruhsat yenileme süresini bu 2-3 yıl fesihli beklediği süre kadar uzatır mı? Veyahut yeni devir alındıktan sonra 5 yıl süre tekrardan kazanılır mı? Samet AŞIK, İnşaat Mühendisi, Gelibolu Belediyesi/ÇANAKKALE

  • Soru Cevaplandı
  • 28.02.2013

(Görevde yükselme)

Kontder Kullanıcısı -

1-Belediyemizde 14.11.1997 tarihinde ortaokul mezunu olarak itfaiye eri kadrosunda göreve baş-layan personelimiz belediyemizde boş bulunan GİH Sınıfı 11.dereceli itfaiye çavuşu kadrosuna görevde yükselme sınavına katılarak geçebilir mi? İtfaiye yönetmeliğinde lise mezunu şartı aranmaktadır. Ma-halli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin Geçici Hükümler Başlıklı geçici 1. maddesi itfaiye personelini kapsar mı? 2- Belediyemizde 14.03.1995 tarihinde Meslek Lisesi Mezunu olarak TH Sınıfı 9. dereceli kadroda Fen Memuru olarak göreve başlayan personelimiz belediyemizde boş bulunan GİH sınıfı 7. dereceli Şef kadrosuna görevde yükselme sınavına katılarak geçebilir mi? Öğrenmek istediğim bahse konu unvanlarda memur unvanı mevcut olup, Fen Memuru unvanı bulunmamaktadır. Bu unvanlara Fen Memuru dahil midir? Ayrıca TH sınıfında meslek lisesi bir personelin GİH sınıfındaki şef kadrosuna görevde yük-selme sınavına katılarak geçmesi mümkün müdür.

  • Soru Cevaplandı
  • 28.02.2013

İmar işleri

Kontder Kullanıcısı -

21.12.2006 tarihinde belediyeden 6 kat inşaat ruhsatı aldım, inşaata başlayıp bir kısmını bitirdim. Sonra inşaata ara verdim. Belediye meclisi ben ruhsat aldıktan bir süre sonra teras yapma hakkı tanıdı, ben de inşaat ruhsatımı yenilemeden teras yaptım. İnşaatımı bitirip yapı kullanma izni talep ettiğimde belediye teras yapma hakkını kaldırmıştı, terasım kaçak duruma düştü. Bana İmar Kanununun 42. maddesi gereğince de … TL ceza da kestiler. 01.01.2011 tarihinde de ilimizde yapı denetim uygulaması başladı. Ben inşaat ruhsatının süresini 21.12.2011 den önce dilekçe ile 5 yıl daha uzattım. Daha sonra kat irtifakı tapularımı çıkardım. 6 kat için geçici yapı kullanım izni aldım. 1- Geçici yapı kullanım izninin bir süresi var mıdır? 2- Bu teras katımı nasıl resmileştirebilirim? Kaçak yapı olmaktan kurtarabilirim? 3- İkinci defa uzattığım inşaat ruhsatını süresi dolunca yeniden uzatabilir miyim? 4- İkinci defa uzattığım inşaat ruhsatı süresi dolunca ne gibi yükümlülüklerim olur? 5- Belediye o bölgeye kat hakkı verirse sorunum çözülmüş olur mu? 6- Belediye sadece benim arsaya kat yapma verme hakkına sahip midir? 7- Kat hakkı verilirse yapı denetimine tabi olur muyum?

  • Soru Cevaplandı
  • 27.02.2013

İhaleye tek isteklinin katılması durumunda, sözleşme için bekleme süresi

Kontder Kullanıcısı -

Yapım İşi ihalesine tek istekli katılmıştır, teklifi de uygundur. Bu istekliye kesinleşen ihale kararını bildirdikten sonra, sözleşmeye davet vermek için 10 günlük sürenin geçmesini beklemek gerekir mi? Yoksa kesinleşen ihale kararını bildirirken aynı anda ya da sonraki gün sözleşmeye davet verilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 27.02.2013

İl Özel İdaresi (Mülga Köy Hizmetleri) tarafında yapılan sulama göletlerinin DSİ’ye devri

Kontder Kullanıcısı -

İl Özel İdaresi (Mülga Köy Hizmetleri) tarafında yapılan sulama göletlerinin Devlet Su İşlerine devri düşünülmektedir. Büyükşehir yasası kapsamında İl Genel Meclisinin devir kararı yeterli midir, yoksa başbakanlık veya herhangi bir bakanlıktan onay mı almak gerekir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 27.02.2013

İş sağlığı ve güvenliği risk analizi acil eylem planı

Kontder Kullanıcısı -

Ben mali hizmetler müdür vekili olarak görev yapmaktayım. Belediyemizde 6 adet memur 1 adet sözleşmeli memur ve 6 adet daimi işçi kadrosu vardır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 10. maddesi ve İş Güvenliği Risk Değerlendirme Yönetmeliğinin 5. maddesi gereğince iş sağlığı ve güvenliği risk analizi acil eylem planı hakkında bilgi verilmesini arz ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 27.02.2013

Belediye zabıtasının görev ve yetkileri

Kontder Kullanıcısı -

1) Numarataj görevi hangi birimin görevidir, zabıtanın numarataj görevinde bir fonksiyonu var mıdır? 2) Zabıta trafik ile ilgili olarak plakaya ceza yazabilir mi? 3) D-4 yetki belgelerine sahip il içi taşımacılık yapan araçlar, belediyemiz şehir içinde yolcu alıp yol-cu bırakmaktadırlar. 2918 sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 16. maddesinde "belediyenin bu madde ile görev veren hizmetlerinin denetlemesi dışında trafiği denetleyemez ve hiçbir halde trafik ceza tutanağı düzenleyemezler" denilmektedir. Bu konu da çok şikâyet almamızdan dolayı ne yapmamız lazımdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 27.02.2013

İşyeri Açma ve Çalışma ruhsatı vermek hangi birimin görevidir

Kontder Kullanıcısı -

İşyeri Açma ve Çalışma ruhsatı verebilmek için Zabıta hangi sıfatta olmalıdır. Ya da işyeri açma ve çalışma ruhsatı vermek hangi birimin görevidir?

  • Soru Cevaplandı
  • 27.02.2013