Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Para cezası
2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanununa göre, aynı suç niteliği tespit edilmişse verilecek para cezası katlamalı olarak devam ediyor. Şöyle ki; umuma açık eğlence mekânında işyeri mesul müdürü-nün bulunmaması bir aykırılıktır. Bu aykırılık aynı yıl içinde 4 kez tespit edilirse en az 926,00-TL para cezası verilerek katlamalı olarak ikinci sefer 1.852,00-TL, üçüncü sefer 3.704,00-TL ve dördüncü sefer 7.408,00-TL para cezası verilecektir. Sorum şu: Encümen para cezası verilmesi yerine bu aykırılıklara istinaden başka bir yaptırımda bulunabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 23.08.2013
Mühendisin özel hizmet tazminatı oranı
Tekniker durumunda iken mühendislik bitiren bir memurun, üst öğrenimden dolayı alacağı zam ve tazminatlar içinde ek ödeme (denge tazminatı) var mıdır. 160 nolu genel tebliğe istinaden mühendisin ek ödeme oranı olan 130 ek ödeme oranını alabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 22.08.2013
İşçilerin Kurumlar arası nakli
Belediyede 13.04.1999 tarihinde işe başladım. 2007 yılında bizlere kadro verildi. Borçlar Kanu-nu’nun "Sözleşmenin Devri" başlıklı 429. maddesi kapsamında başka belediyeye nakil yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 21.08.2013
Dükkânın mesken olarak kullanılması
Yapı kullanma izin belgesinde dükkân olan bir yer mesken olarak kullanılabilir mi? Dükkan sürekli olarak ikamet amaçlı kullanılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 21.08.2013
Doğrudan temin usulünün uygulanması
Bünyemizde bulunan itfaiye araçlarının bakım veya tamirat işlerini yaptırırken, doğrudan temin yönteminin hangi usulüne ve maddesine göre yapılmalıdır? Yapacağımız piyasa araştırmasında, tamirat ve bakımda araca ne tür bir işlem yapılacağı ve ne kadar bir maliyet çıkacağı araştırma esnasında bilinmediği için, ustalar tamirat ve bakımdan kaçınarak fiyat vermiyorlar. Bu işler kanuna uygun nasıl yapılabilir? Bu konuda lütfen aydınlatın beni. arkadaşlarımla birlikte mağduriyet yaşamamak ve üstümü-ze kurulan baskıya durabilmek için kanunen ve usulen aydınlatılmak istiyoruz..
- Soru Cevaplandı
- 20.08.2013
Ayni yardımlarda taşınır işlem fişi limiti
Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşlara yaptığımız ayni yardımlarda taşınır iş-lem fişlerini düzenliyoruz. Fakat limitler hususunda tereddüte düştük. 2013/1 sayılı Parasal Sınırlar ve Oranlar Hakkında Genel Tebliğdeki limitlerden hangisini baz almamız doğru olacaktır?
- Soru Cevaplandı
- 20.08.2013
Tarla vasıflı arazinin parsellere bölünmesi
2004 yılında 1523 m2 tarla vasfındaki arazimize planlı ve resmi ev yapmak için belediyeye başvur-duk. Başvuru sonucu belediye 117 m2 araziden yola terk bıraktı. Kalan 1406 m2’ye % 5 imar hakkını kullanarak 70 m2 tek kat ev yaptık. Sorum şu; 117 m2 yola terk verdiğimiz için kalan 1406 m2 tarla vas-fındaki arazimizi parsellere böldürebilir miyiz? Bir nevi imar uygulanmış olmuyor mu?
- Soru Cevaplandı
- 17.08.2013
Kademe ilerlemesi
Merhaba ben lisans mezunuyum. 2010 yılında V.H.K.İ olarak belediyede göreve başladım. Liseyi hazırlıkla birlikte 4 yıl okudum ve 2006 yılında mezun oldum. Hazırlık sınıfını kademe ilerlemesi için saydırmak istiyorum. Fakat üniversite mezunu olarak işe başladığım için sayılamayacağı söyleniyor. Ne yapmam gerekir Bilgi verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.
- Soru Cevaplandı
- 16.08.2013
Tahsildarın mali hakları
Sarıkamış Belediyesinde Tahsildar kadrosunda görev yapmaktayım. Tahsildarlık görevi gereği Tahsilat makbuzu ve para zimmetimiz var. Bu zimmetlerimden dolayı tarafıma herhangi bir ödenek yapılması gerekiyor mu?
- Soru Cevaplandı
- 15.08.2013
Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
Belediyede Sözleşmeli olarak çalışmaktayım. 657 sayılı kanuna geçici olarak eklen 41. madde kapsamında kadroya geçiş işlemlerimiz başladı. Memurlara aylıklarında ödenen ek ödeme belediye tarafından ödenmemesi durumu olabilir mi? (10/2 dereceli tekniker kadrolu ön lisans mezunu aile 6 yaş altı 1 çocuk yardımı alıyorum)
- Soru Cevaplandı
- 14.08.2013
Geçici yapı ruhsatı
İmar planına göre bitişik nizam 5 kat ticaret bölgesinde bulunan parselimizin ön cephe genişliği 7 mt dir. Cephe genişliğimiz 9 mt nin altında olduğundan bahisle belediyece normal şartlarda ruhsat ve-rilmemekte, bitişikte bulunan 2 mt ön cephe genişlikteki taşınmazla bizim parselimizin birleştirilmesini belediye şart koşmaktadır. Ancak bitişik parsel sahibi de taşınmazını bizim parselimizle birleştirmek istememektedir. Bizim parselimize belediye encümen kararıyla 250 m2 yi geçmeyen tek katlı yapı için İmar Kanununun 33. maddesine göre muvakkat inşaat izni verilip verilemeyeceği hususunda bilgi sahibi olmak istiyorum.
- Soru Cevaplandı
- 13.08.2013
Kıdemli üsteğmen rütbesi ile TSK’ dan ayrılan bir kişinin zabıta amirliğine atanması
(Kıdemli üsteğmen rütbesi ile TSK’ dan ayrılan bir kişinin zabıta amirliğine atanması) 1- 2012 Ağustos ayında TSK’ dan 9. fiili hizmet yılımı tamamlayıp kıdemli üsteğmen rütbesindeyken kendi isteğimle istifa ederek belediyede memur kadrosuna atandım ve vekaleten zabıta amirliği kadro-suna görevlendirildim.1 senedir zabıta amiri vekili olarak görev yapmaktayım şuan itibariyle görevde yükselme sınavına tabi olmadan ya da başkan yardımcılığı görevini yürütmeden direk olarak zabıta amir kadrosuna asaleten atanmam mümkün mü? 2- Şuan başkan yardımcılığı görevine atandım 6 ay sonunda herhangi bir müdür kadrosuna asale-ten atanmam mümkün mü? Ya da zabıta müdürü kadrosu olmadığı için amir kadrosuna başkan yar-dımcısı görevinden sonra atanmamda sakınca var mı? Ya da teknik hizmetler kadrosundaki bir müdür kadrosuna atanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 13.08.2013