Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Belediyelerde ihtiyaç fazlası işçilerin nakli
Benim sorum 6111 sayılı Yasanın mahalli idarelerin ihtiyaç fazlası işçileri ile ilgili kanun hakkında olacak. Bu Kanun hükümleri çerçevesinde, şuan işçi olarak çalışmakta olduğum kurumdan, kendi isteğimle Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatlarına gitmek isteme talebim olabilir mi? Şayet böyle bir şey mümkünse, hangi taşra teşkilatının işçi talebinin olup olmadığını ne şe-kilde öğrenebilirim.
- Soru Cevaplandı
- 03.09.2013
Sözleşmeli personel iken memur olanların özlük hakları
Belediyemizde 2 adet inşaat mühendisi, 1 adet veteriner, 1 adet lise mezunu harita teknikeri var. Bu sözleşmeli personellerimizin kadroya geçişinde maaş, derece-kademe, ek ödeme, iş güçlüğü, özel hizmet puanı gibi hesaplamaları nasıl yapmam gerekiyor.
- Soru Cevaplandı
- 03.09.2013
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik değişikliklerinden sonra fırınların devri
Bölgemizdeki faaliyet görsen ekmek fırını işyerlerinin 1 tanesi hariç tamamı İşyeri Açma ve Ça-lışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte 29.06.2010 tarihinde yapılan değişiklikten önce İlçe Sağlık Gu-rup Başkanlıklarının ruhsat vermeye yetkili olduğu dönemler içerisinde ruhsatlandırılmış işyerleridir. Bir başka değişle bölgemizdeki ekmek fırınları 29.06.2010 tarihinden sonra ruhsatlandırılacak ekmek fırınları işyerlerinin ayrık nizamda olma şartını taşımamaktadır Bölgemizdeki bitişik nizamda ve üst katları mesken olan bina altlarında faaliyet gösteren daha evvelce zamanın mevzuat hükümlerine göre ruhsatlandırılan ve İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verilmesi için gerekli koşulları taşımayan ekmek fırını işyerlerinin kanuni mirasçılar dışındaki bir başka kişilere devri mümkün müdür?
- Soru Cevaplandı
- 03.09.2013
Yeterlilik kriterine şartnamede yer vermemek
İhale mevzuatı açısından yapım işlerinde teknik şartnamede olması gereken yer verilen yeterlilik kriterlerine (örneğin, mimar, mühendis gibi ) idari şartnamede yer verilir mi? Diyelim yer verilmemiş olsa ihale iptal edilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 02.09.2013
Memurların mali hakları ve sosyal yardımlar
Merhaba kolay gelsin, 9. derecenin, 1. kademesinde, 8 aylık aday memurum. Maaş bordromda özel gider indirimi diye bir kalem var. 73,00 lira küsur, bu ücret bana hesapladığımda ödenmemiş gö-züküyor. Bu kalem maaşa dâhil ediliyor mu, bu tutarın bana ödenmesi gerekmiyor mu? Bilgi almak isti-yorum.
- Soru Cevaplandı
- 31.08.2013
926 sayılı Kanuna tabi personelin 657 sayılı Kanuna tabi kurumlara atanması
657 tabi memur olarak çalışmaktayım. Daha öncesinde Türk Silahlı Kuvvetler bünyesinde çalışmak-taydım. Silahlı kuvvetler bünyesinde çalışırken kadrom Subay/üsteğmen olarak çalışıyordum. Mecburi görev sürem bitmesiyle kendi isteğimle istifa ettim ve şu an çalıştığım kurumu 5'lik kadroya memur olarak atandım. Üsteğmen rütbesinin kadro karşılığı hangi kadrolara denk düşmektedir? Görevde yük-selse sınavına girmeksizin yönetici hizmet sınıfına atanabilir miyim? Atanabiliyorsam hangi kanun ve yönetmelik esaslarında atanırım?
- Soru Cevaplandı
- 29.08.2013
İlave Tediye Ödemesi
İdaremizde 5 ay 28 gün üzerinde çalışmakta olan 7 adet geçici işçi mevcuttur. İşçilerimiz ile yapılan akitte 6772 sayılı yasadan yararlanması yönünde herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. İşçilerimiz herhangi bir sendikaya üye olmamakla birlikte Toplu İş Sözleşmesine de tabi değillerdir. 6772 sayılı Yasaya göre geçici çalışan işçilerimize kıstelyevm olarak ilave tediye ödemesi yapılıp yapılamayacağı konusunda tereddüde düşülmüştür.
- Soru Cevaplandı
- 29.08.2013
Zabıta komiseri veya itfaiye çavuşu kadrolarına atanma
Ben belediyede zabıta memuruyum. Başka belediyeye zabıta komiseri veya itfaiye çavuşu kadro-suna naklen atanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 28.08.2013
GİH sınıfında müdür kadrosundaki mühendis ve mimarların hazırlanan projeleri imzalaması
Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrenimini bitirerek mühendis mimar unvanı alan kişilerin GİH sınıfında müdür kadrosuna asil müdür olarak atanmaları sonrası çalıştığı kurumda hazırlanan projelere mühendis mimar olarak imza atma yetkileri var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 28.08.2013
Gayrimenkul satışlarında banka kredisi kullanımı
2886 sayılı Kanuna göre yapılacak konutların satış ihalesine bankalardan konut kredisi kullanarak katılmak mümkün müdür? Eğer mümkünse şartnamede ne tür detaylara yer vermeli ve nasıl bir yol izlemeliyiz. Çünkü bankalar tapu devri sırasında, devir işlemi yapılarak ipotek tesis ettikten ve ipotek evraklarının bankaya ulaşmasından sonra alıcının talimatına istinaden satış bedelini satıcının hesabına aktarıyor. Bankaların alınan konut kredisinin satıcı hesabına(kurum) ödenmesini nasıl garanti altına alırız.
- Soru Cevaplandı
- 27.08.2013
SGK ve Vergi Borcunun hakedişten kesilmesinde öncelik
Yapılacak hakediş ödemesi öncesi yapılan SGK ve vergi borcu sorgulamasının her ikisinden de yük-lenicinin borcu olduğu ortaya çıkmıştır. Yüklenicinin hakedişi her iki borcunu birden ödemeye yetme-mektedir. Yüklenicinin hakedişinden kesinti yaparken hangi borcun kesilmesine öncelik verilmelidir.
- Soru Cevaplandı
- 26.08.2013
Kolluk kuvvetinin görüşü
Bilindiği üzere umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine ruhsat verilmeden önce yönetmelik gereği genel güvenlik ve asayiş yönünden kolluk görüşü alınmaktadır. Anılan hükme istinaden internet salonu için Emniyet Müdürlüğünden kolluk görüşü istenmiştir. Gelen görüş yazısında, “... işyerinin cadde üzerinde, bilgisayar malzemesi satış yeri olduğu, işyeri içerisinden yangın merdiveni ile asma kata giril-diği, asma katın internet kafe olarak dizayn edildiği işyerinin genel güvenlik ve asayiş bakımından dene-tim ve kontrol edilmesi için uygun olmadığı tarafımızdan tespit edilmiş olup,...” denilerek olumsuz görüş bildirilmiştir. Olumsuz görüşe sebep gösterilen eksikliklerin genel güvenlik ve asayiş konusuyla bağlantısı tarafımızca kurulamamıştır. Emniyet görevlilerinin işyerlerinin iç yapısını gerekçe göstererek olumsuz görüş bildirmesi genel güvenlik ve asayiş yönünden yaptığı inceleme kapsamında mıdır? Şayet kapsam dâhilinde ise yasal dayanağı veya dayanakları nelerdir?
- Soru Cevaplandı
- 23.08.2013