Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Belediye Kanunu’nun 49’ncu maddesine göre, geçici olarak görevlendirilen memurlar
Milli Eğitim Müdürlüğü emrindeyken, 5393 sayılı Kanun’un 49. maddesi gereği, belediyemiz bünyesinde birim müdürü statüsünde görevlendirilen personel Milli Eğitim Müdürlüğündeyken kadro derecesine göre (4/2) E.K.E ek göstergesi 1100, Ö.E. ek göstergesi 1100 dür. 657 sayılı Devlet Memurları Kanun’un 68’ inci maddesinin (B) fıkrasında öngörülen şartlara göre, belediyemiz bünyesinde 5393 sayılı Kanun’un 49. maddesine göre birim müdürü olarak görevlendirilen personelin; hangi dereceden görevlendirileceği, ödemeye esas ek göstergesi ve emekliliğe esas ek göstergesi ne olmalıdır?
- Soru Cevaplandı
- 21.04.2015
Memurların, memuriyette yükselebilecekleri derece ve kademe
Belediyeye açıktan atama yoluyla atandım. Önceki derece kadrom 4 üncü derecenin 2 nci kademesiydi belediyede de 5 inci dereceli norm kadroya atanarak 5 inci derecenin 3 üncü kademesinden göreve başladım. İlk memuriyete girdiğimde önlisans mezunuydum daha sonra görevde 4 yıllık fakülte bitirdim. Atandığım kadro 5 inci derece kadro olduğu için bir üst dereceye yükselemeyip 5 inci derecenin 3 üncü kademesinde sabit kalma durumum olduğu belirtilmektedir. Eğer bu şekilde 5 inci derecede sabit kalma durumum varsa maaşımı hep 5 inci dereceye göre mi alırım ayrıca üst derecelere (1 derece gibi) yükselebilmek için nasıl bir yol izlemem gerekir.?
- Soru Cevaplandı
- 21.04.2015
GSM' nin sınıfı
Ömrünü tamamlamış araç lastikleri ve diğer kauçukların pişirilmesi sonucu elde edilen hamur üretimini içeren GSM' nin sınıfı nedir? Bu işyerini ruhsatlandırırken faaliyet konusuna ne yazılması gerekir.
- Soru Cevaplandı
- 21.04.2015
Depoya iş yeri açılış ruhsatı
İlçe merkezinde beyaz eşya ve mobilya satan işyeri farklı bir dükkânı depo olarak kullanıyor, ama deposuna levha ve afişler asmış bulunmaktadır. Bu depoya iş yeri açılış ruhsatı almak zorunda mı?
- Soru Cevaplandı
- 17.04.2015
Kat irtifaklı gayrimenkullerin satış ve devirlerinde tapu ve kadastro harcı
Kat irtifaklı tapularda vatandaş arsa beyanı vermiştir. Biz de buna göre arsa değeri olarak tapu için emlak değeri yazıp verdik. Vatandaş, tapuda bunun üzerinden işlem yapmış ise bizim açımızdan sakınca var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 16.04.2015
Satışı yapılan taşınmazın tapu tescilinin yapılmamasının sonucu
İlçemiz Yeni Mahalle Çingen Tepesi mevkiinde bulunan 339 ada, 1 parsel, 423,00 m2 miktarlı Belediyemize ait arsa 25/03/1998 tarih ve 164 sayılı belediye encümen kararı ile satılmıştır. (Parselasyon sonucu) Satış bedelinin tamamı 15/04/1998 tarihinden önce şartnameye uygun olarak tahsil edilmiştir. Satışı yapılan bu taşınmazın tapu devri bugüne kadar yapılmamıştır. Taşınmazı satın alan kişi 04/02/2015 tarihli dilekçesiyle taşınmazın tapu devrinin yapılmasını talep etmektedir. Tapu devrinin zaman aşımı nedeniyle yapılmasının sakıncalı olduğu değerlendirilmektedir.
- Soru Cevaplandı
- 09.04.2015
6360 sayılı Kanun uyarınca belediyeye mahalle olarak bağlanan köyler arasındaki sınırlar
6360 sayılı Kanun uyarınca belediyemiz mahalle olarak bağlanan köyler arasındaki sınırlar nasıl bir uygulama ile mahalle sınırları olarak kesinleşecektir?
- Soru Cevaplandı
- 09.04.2015
Köy yerleşik alanlarında imar mevzuatına aykırı yapı yapılması
Köy yerleşik alanlarında veya yerleşik alan tespiti yapılmayan köylerde izinsiz inşaat yapan kişilere İmar Kanununun 42. maddesinin 5. fıkrası hükmü gereğince verilecek en az ceza miktarı ne olmalıdır? Veya köy yerleşik alanlarında il özel idaresince onaylanmış projelere aykırı olan veya hiç proje incelemesi yaptırmayan ve muhtardan izin alarak inşaat yapanlara ceza işlemi uygulanır mı? Uygulanacaksa, yapı sahibine ne kadar ceza verilmelidir?
- Soru Cevaplandı
- 09.04.2015
Şantiye şefi olarak ayrı ayrı taahhütname verilmesi
Özel bir şirkette inşaat mühendisi olarak çalışmaktayım. 2 ayrı ihaleden iş aldık. 2 ayrı yere şantiye şefi olarak ayrı ayrı taahhütname verebilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 08.04.2015
Tahmin edilen bedelin belirlenmesi
2886 sayılı Kanunun 51/g maddesine göre otomat ihalesi yapacağız. Belediye ve gelir idaresinin rayiç bedelleri ve emlakçı tarafından belirlenen bedel ile yaklaşık maliyet yapılıp muhammen bedel bulunmuştur. Bulunan bu bedel komisyon tarafından çok yüksek olduğu belirlenmiştir. Bulunan bu muhammen bedel nasıl düşürülebilir?
- Soru Cevaplandı
- 08.04.2015
Sözleşmeli personelin mali hakları
5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesine tabi tam zamanlı sözleşmeli personelin tekniker(Önlisans) kadrosunda iken, bir üst öğrenim olarak (Lisans) bölümünü bitirmesi durumunda, bir üst öğrenimli personele ödenen ücretin ödenmesi, ek ödeme, zam ve tazminatlar, mali ve sosyal haklardan ve buna göre sözleşme ücretinin yeni öğrenim durumuna göre yükseltilmesi ve tespit edilmesinin mümkün olup olmadığı?
- Soru Cevaplandı
- 07.04.2015
Ödemelerde aranacak “Borcu Yoktur Belgesi
Belediyemizden alacaklı mükelleflere yaptığımız ödemelerde, istediğimiz “borcu yoktur” belgesinin limiti nedir?
- Soru Cevaplandı
- 07.04.2015