Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Yapımı işinde mevsimlik işçi çalıştırması
Belediye yol onarım imalatlarının, yaklaşık 150 bin TL maliyetli işin yapımı için mevsimlik işçi çalıştırması hangi mevzuata göre yapılması gerekir.
- Soru Cevaplandı
- 03.04.2015
Hizmet alımlarında hakediş düzenlenmesi ve ödeme süreleri
Hizmet Alımı İhalelerinde sözleşme tasarıları oluşturulurken, sözleşme tasarısı madde 12'de belirtilen “Ödeme yeri ve şartları” kısmına ödemenin kaç gün içinde yapılacağı yönünde bir süre konulması hususunda bir kısıtlaması var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 01.04.2015
Faaliyet raporunun görüşüleceği oturumda meclise başkanlık
Belediye başkanı, faaliyet raporunun görüşüleceği oturumda meclise başkanlık yapabilir mi? Meclis başkan vekilinin başkanlık yapması gerekiyorsa, başkan salonda olabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 01.04.2015
Alışveriş Merkezlerinde ortak kullanım alanlarına kioks konulması ve bunlara işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilmesi
İlçemizde buluna AVM’ler içinde ortak kullanım alanlarında mal ve hizmet satışı yapan stantlar bulunmaktadır. Bu AVM'lerin projelerini kontrol ettiğimizde, bu ortak alanlarda kiosk yerlerinin belirlendiği görülmüştür. Bu kiosk alanlarında pilav satışı, kozmetik satışı ve şeker satışı gibi faaliyet konularında işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 31.03.2015
Belediyeye ait taşınmazların pazarlıkla ihaleye verilmesi
Belediyemize ait taşınmazları park, bahçe çay ocağı vb. yerler, bütçe kanunun da yayınlanan (i-cetveli) parasal limitlerin altında kalan miktarlar sonucunda belediyemiz mülklerinin kiraya verme iş-lemleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun " Pazarlık usulünde ilan yapmaksızın davet usulüyle ihale edilerek (kiraya verme) yasal olarak mümkün müdür.
- Soru Cevaplandı
- 05.02.2015
Özel Kalem Müdürlüğünden Mühendisliğe atanma
2004 yılında 657 Kanunun 86. maddesi ile mühendis kadrosuna açıktan vekil olarak atamam yapılarak Marmaris Belediyesinde göreve başladım. Yaklaşık 5 sene müdür vekilliği görevlerinde bulundum. 01.07.2014 tarihinde Menteşe Belediyesine Özel Kalem Müdürü olarak atandım. 24.10.2014 tarihi itibariyle Muğla Büyükşehir Belediyesine uygun görülecek kadroya atamamın yapılması için dilekçemi verdim. Harita mühendisiyim. Büyükşehir Belediyesine unvanım ne olarak atanabilirim? Mühendis kadrosunda atanmam mümkün müdür?
- Soru Cevaplandı
- 27.10.2014
Reklam karşılığı mal alımı
Belediyemiz işletmesinde kullanılan ıslak mendilin bir yüzüne reklam almayı düşünüyoruz. Mendiller reklam aldığımız firmaya yaptırılırsa nasıl bir yol izlenir?
- Soru Cevaplandı
- 27.10.2014
Canlı müzik izni iptal
Umuma açık işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının İl Emniyet Müdürlüğünce verildiği dönemden bu yana faaliyet gösteren içkili lokanta ve gazino olarak ruhsatlı ve ruhsatında “canlı müzik izni vardır” ibaresi olan işyerinden çevreyi rahatsız etmesi sebebiyle şikâyetler gelmektedir. 10.08.2005 tarih ve 2005/9207 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin geçici 1. maddesinde “Bu yönetmelik yürürlüğe girmeden önce mevzuata uygun olarak ruhsatlandırılmış işyerleri yeniden ruhsatlandırılmaz." hükmü canlı müzik iznini de kapsamakta mıdır? İşyerinde ölçüm yapılarak belirlenen desibelin üzerinde canlı müzik yayını yapıldığı tespit edilirse ise işyeri ruhsatına işlenmiş olan canlı müzik izni iptal edilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 27.10.2014
Belediye meclisinde reddedilen imar planı değişikliği teklifine itiraz
Usulüne uygun olarak hazırlanmış bir "imar planı değişikliği" dosyasının belediye meclisince onaylanması halinde, 3194 sayılı İmar Kanununa göre 30 günlük askı süresi başlar ve bu süre içerisinde o kentte yaşayan halkın itiraz etme hakları vardır. Bu itirazlar yine belediye meclisi gündemine alınır ve karara bağlanır. Benim sorum, belediye meclisi tarafından reddedilen imar planı değişikliği tekliflerine de halkın itiraz hakkı olup olmadığı konusunda. Reddedilen imar planları askıya çıkarılmadığı için itiraz hakkı olmadığı, itiraz dilekçesi verilmiş olsa bile belediye meclisi gündemine alınmaması gibi bir uygulama yaygındır. Belediye meclisince kabul edilen bir imar planına yine belediye meclisinde itiraz edilebiliyorsa, reddedilen bir imar planına da itiraz edilebilmesi ve bu itirazın belediye meclisi tarafından karar bağlanması gerekmez mi?
- Soru Cevaplandı
- 23.10.2014
Uzman Çavuşun Memuriyete Atanması
31.12.2012 yılında kendi isteğim doğrultusunda 2 yıl 9 ay 14 gün suren görevimin sonunda uzman çavuşluktan ayrıldım. 15.02.2013 tarihinde Kocaeli ili Darıca Belediyesinde memur kadrosunda işe başladım. 2004 yılında elektrik teknikerliği mezunuyum. Belediyeye geçerken evraklarımı vermeme rağmen teknik sınıflar memuru değil de düz memur olarak atamışlar. Tekrar düzeltilmesini istediğimde konuyu araştırıp tarafıma döneceklerini söylediler. Konu hakkında bilgi verebilir misiniz?
- Soru Cevaplandı
- 23.10.2014
Zabıt varakası
Zabıt varakası düzenlenmesi yürürlükten kaldırıldı mı?
- Soru Cevaplandı
- 23.10.2014
Tarım kredi kooperatifine ait lojmanlar emlak vergisine tabi midir?
Tarım Kredi Kooperatifinin hizmet binası dışındaki lojmanlarına uyguladığımız emlak vergisine 2012 yılında emlak vergisinden muaf olduklarını beyan ederek ödemiş oldukları emlak vergisini faiziyle birlikte bizden talep ettiler. Biz de kendilerine sadece hizmet binasının kira verilmemek üzere muaf olduğunu, lojmanlarınız için herhangi bir muafiyet uygulayamayacağımızı bildirdik. Kooperatif Edirne Vergi Mahkemesine dava açtı ve Edirne Vergi Mahkemesi lojmanların emlak vergisinden muaf olmadığını, hukuka aykırılık teşkil etmediği yönünde karar verdi. Davacı kooperatif bu sefer bölge idare mahkemesine başvurdu ve Edirne Bölge İdare Mahkemesi kooperatifi haklı buldu. Biz de karar düzeltmesi için bölge idare mahkemesine başvurduk ve talebimiz reddedildi. Gelir İdaresinin 05/08/2007 tarih ve B.07.1.GİB.0.66/6652-354 sayılı yazısı ile İçişleri Bakanlığının 25.11.2013 tarih ve 30546965-000-31420 sayı nolu yazısında "tarım kredi kooperatiflerine ait lojmanların emlak vergisinden muaf olamayacağı" belirtilmiştir. Tüm bunlara rağmen bölge idare mahkemesi kooperatifi haklı bulmuştur. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyiz?
- Soru Cevaplandı
- 22.10.2014