Memur Atama ve Nakil İşlemleri
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Lise mezunu VHKİ nin müdürlüğe atanması
1994 yılında Belediyede memur olarak göreve başladım. Şuanda VHKİ kadrosunda 5. derecenin 3. kademesindeyim. Lise mezunuyum.11.08.1997 yılından bugüne kadar Yazı İşleri Müdürlüğü görevini tam 14 yıl 7 ay vekâleten yürütmekteyim. Yazı işleri Müdürü kadrosuna atanmada diploma dışında bütün şartlarım tutuyor. Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 20/c bendi gereğince Yönetmelik kapsamı dışında bulunan daha üst görevlerde, en az altı ay süreyle çalışmış olanlar, aranan şartları taşımaları kaydıyla, bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde yer alan “yönetim”, “araştırma–planlama” ve “hukuk” hizmetleri gruplarında gösterilen kadrolara sınavsız atanabilir. Bu Yönetmelik kapsamındaki diğer kadrolara sınavsız atanmak için altı ay çalışmış olmak şartı aranmaz denilmektedir. Buna göre Yazı İşleri Müdürlüğü kadrosuna sınavsız atanabilir mi-yim veya 27 Mart 2012 tarihi itibariyle ve 28246 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmelik değişikliğinden faydalanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2012-03-29
Belediyeden başka kurumlara geçiş
Belediyede memur olarak çalışmaktayım ve muvafakat alabiliyorum ve Milli Eğitim Müdürlüğüne memur olarak geçiş yapmak istiyorum ne yapmak gerekiyor?
- Soru Cevaplandı
- 2012-01-20
6360 sayılı Kanun Uygulaması
6360 sayılı Yasa uyarınca büyükşehir olacak olan Trabzon ili Akçaabat İlçesi Toptancı Halinde memur olarak çalışmaktayım. Bu yasa kapsamında benim büyükşehire veya bağlı kuruluşlara gitmeme hakkım var mı? Belediye başkanı uygun gördü diye ben gitmek zorunda mıyım? Memur ve işçi sendika temsilcileri "bu yasa kapsamında gönderilemez deniyor" bu doğru mudur? Akçaabat Belediyesinden büyükşehir ve bağlı kuruluşlara gönderilemez mi?
- Soru Cevaplandı
- 2013-08-01
Müdürlük kadrosuna atanma
Belediyede Muhasebe servisinde üç yıldır ayniyat saymanı olarak görev yapmaktayım. İki yıllık yüksek okul mezunuyum. 1991 yılından beri aynı kurumda görev yapmaktayım. Mali Hizmetler Müdürü 2012 yılı Ocak ayında emekli olacaktır. Şu an 1. derecenin 1. ci kademesindeyim. Belediye başkanı tarafından mali hizmetler müdürlüğü kadrosuna atamam yapılabilir mi? Belediyemizde tahsil durumu ve derece itibariyle, bu şartlarda başka personel bulunmamaktadır.
- Soru Cevaplandı
- 2011-12-23
Aday memurun başka kuruma atanması
Belediyemizde aday memur iken KPSS puanı ile ÖSYM'ce yerleştirilen kişinin naklen muvafakat ile yerleştirildiği kuruma geçmesi mümkün müdür? Bunun için hangi işlemler yapılmalıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2011-12-05
Memuriyet sınıfı değişenin intibakı
01.03.2004 tarihinde TSK' de uzman erbaş olarak göreve başladım, 29.02.2008 tarihinde kendi isteğimle istifa ederek görevimden ayrıldım. Görevden ayrıldığımda derece kademem 8/1 idi. 16.10.2009 tarihinde zabıta memuru olarak açıktan atama yolu ile memuriyete tekrar başladım. Derece kademe ilerlemem emsalim ile aynı derece kademeye gelene kadar durduruldu. Bu uygulamanın 657 sayılı DMK’ nun ilgili maddesi çerçevesinde olduğunu biliyorum. Ancak ben 29.02.2008 tarihinde görevimden ayrılmayıp ta 01.03.2008 tarihinde ayrılsa idim bir kademe ilerlemem yapılarak 8/2 olacaktım. Bir günden dolayı 8/1 den görevimden ayrıldım ve derece kademe ilerlemem dondurulduğu için beklemekteyim. Göreve başladığım ilk gün bu bir kademe ilerlemesini hak etmiş olmam gerekli midir?
- Soru Cevaplandı
- 2011-12-01
İstifa eden uzman erbaşın, Devlet memurluğuna atanmasında bekleme süresi
3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa tabi olanların, bu görevlerinden istifa ettikten sonra tekrar Devlet memurluğuna geçmeleri halinde, bu kanunlar gereği özellikle 657 sayılı Kanunun 97 nci maddesinde atıfta bulunulan bekletilme süresi 3269 sayılı Kanuna tabi olanlara verilen derece ve kademeler süresi kadar bekletilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2011-12-01
Müdürlük kadrosuna atanma
Mali hizmetler müdürü iken görülen lüzum üzerine ibaresini içeren başkanlık makamı yazısına istinaden emlak ve istimlak müdürü olarak görev yeri değişikliği tarafıma tebliğ edilerek başka bir bölümde çalışmaya başladım. Bilahare Mengen Belediyesinde birim olarak emlak ve istimlak müdürü oluşmadığını sadece norm kadroda mevcut bulunan emlak ve istimlak müdürü kadrosuna atandığımı öğrendim. Belediye bünyesinde henüz emlak ve istimlak müdürlüğü birimi oluşturulmadan emlak ve istimlak müdürü diye norm kadroda açık bulunan emlak ve istimlak müdürüsün diye yapılan atamanın uygunluğu konusunda bilgi verir misiniz?
- Soru Cevaplandı
- 2011-11-18
Tahsildarın, muhasebeci kadrosuna atanması
Belediyemizde tahsildar kadrosunda görev yapmaktayım. 01.07.1999 tarihinde göreve başladım. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü ön lisans mezunuyum. Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin hizmet grupları arasındaki geçişler başlıklı 20. maddesinde “Bu yönetmeliğin 5. maddesinde düzenlenmiş olan hizmet grupları arasındaki geçişler aşağıdaki esaslar çerçevesinde yapılır. a) Aynı hizmet grubunun alt hizmet grubu içinde kalmak kaydıyla, sınav yapılmaksızın ilgili personelin isteği ve atanılacak kadronun gerektirdiği özellikleri taşımak şartıyla diğer görevlere atama yapılabilir.” denilmektedir. Aynı yönetmeliğin 5. maddesinde d) idari hizmetler grubu; 1)Ayniyat saymanı, muhasebeci, kontrol memuru, eğitmen, 2)Bilgisayar işletmeni, veri hazırlama kontrol işletmeni, veznedar, anbar memuru, ayniyat memuru, belediye trafik memuru, bilet satış memuru, evlendirme memuru, gemi adamı, gişe memuru, memur, mutemet, sayaç memuru, tahsildar, koruma ve güvenlik görevlisi olarak belirtilmiştir. Adı geçen yönetmeliğin ilgili maddeleri gereği muhasebeci ve tahsildar aynı hizmet grupları içinde kaldığından muhasebeci kadrosuna sınavsız atamam yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2011-11-03
Zabıta memurluğuna naklen atanma
Daha önce 8 yıl uzman çavuşluk yaptım ve 2009 yılında ayrıldım. Belediyeye açıktan atama ile memur kadrosuna atandım ve iki senedir çalışmaktayım. Fakat belediye başkanının görevlendirme yazısıyla zabıta memuru olarak çalışmaktayım. Bu şekilde çalışmam uygun mudur? Yaşım 33 olduğundan zabıta kadrosuna geçiş yapabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2011-10-15
Şef kadrosuna atanma
14.02.1997 yılından bu yana İtfaiye Çavuşu kadrosunda bulunmaktayım. Fakat bu güne kadar hiç itfaiyede görev yapmadım. Çeşitli birimlerde görevlendirme ile memur olarak çalışıyorum. 2 yıllık önlisans mezunuyum. 3 dereceli İtfaiye çavuşu kadrosundan yine 3 dereceli şef kadrosuna eş değer kadro olarak atanabilmem mümkünmüdür.
- Soru Cevaplandı
- 2011-10-12
VHKİ’nin zabıta kadrosuna atanması
Rize Belediyesinde 5 yıl zabıta memuru olarak görev yaptım. Kendi isteğimle dilekçe vererek 3. kadro derecesinde veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak atandım. Tekrar zabıta memuru olarak atanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2011-10-11