İmar ve Gecekondu
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Kaçak ve ruhsata aykırı inşaat
Kaçak ve ruhsatsız inşaatı durdurmak ve mühürlemek için tespit etmek kimin görevidir? Zabıta ekip-leri fazla mesai alıyorlar, hafta sonları da kaçak ve ruhsatsız inşaatları durdurma ve tespit etmek zabıtanın görevi midir? Zabıta ekipleri her rutin kontrollere çıktığında fen memuru iştirak etmek zorunda mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2006-08-05
İmar para cezalarına tecil faizi uygulaması
İmar Kanununun 42. maddesi gereği kaçak inşaatlara verilen para cezalarına tecil faizi uygulanır mı?
- Soru Cevaplandı
- 2006-10-17
12 Ekim 2004 tarihinden önce yapılan ruhsatsız yapılar
12 Ekim 2004 öncesi ruhsatsız olarak yapılan kaçak yapılara zabıt varakası düzenlenebilir mi? Buna bağlı olarak belediye encümeni imar para cezası verebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2006-10-17
Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanma İzin Belgeleri
İl belediyesinde çalışmamız nedeni ile 10-15 yıl önce kurulan belde belediyeleri ruhsat konusunda bizi arayarak özellikle belediye kurulmadan önce yapılan binaların yapı kullanma izni olmadığından işyerleri-ne ruhsat veremediklerini bildirmektedirler. Bu işyerlerine ruhsat verebilmeleri için ne yapılabilir, ruhsat verildiği taktirde TCK. nun 184. maddesine göre suç teşkil eder mi? Bu beldelerde yeni bina yapılsa dahi teknik eleman olmadığından yapı kullanma izni verilemiyor. Bu konuda bizleri aydınlatırsanız memnun oluruz.
- Soru Cevaplandı
- 2006-10-05
Çevre düzeni planı
Çevre Düzeni Plan sınırı dışında kalmakla birlikte belediyemiz sınırları içersinde yer alan ve uygun kurum görüşleri alınan alanda ÇDP tadilatı yapmaya yetkili makam kimdir? 25000 lik tadilat yapmaya gerek var mıdır? Uygun kurum görüşleri doğrultusunda belediye meclisi kararıyla 5000 lik ve 1000 lik imar planları yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2006-08-25
Bina inşaat harcı
Belediye sınırlarımız içerisinde mülkiyeti Orman ve Çevre Bakanlığına ait A tipi mesire yeri olarak onaylanan mesire yerindeki yapıların (kamelya, wc inşaatı, idari bina, büfe, giriş kontrol ünitesi, seyir terasları, bulaşık yıkama üniteleri, vb.) yapı ruhsatları düzenlenirken Çevre ve Orman Müdürlüğü için harçlarla ilgili herhangi bir muaflık söz konusu mudur? Nasıl bir uygulama yapmalıyız?
- Soru Cevaplandı
- 2006-08-24
Binaların dış görünümünü belirleme, yapı kullanma izni olmayan yapılara elektrik su bağlama
1-Turizm bölgesi ilan edilmiş çambaşı turizm bölgemizde 1998 yılında imar planları onaylanmış ve yürürlüğe girmiştir. İmar planları yapımı aşamasında mevcut binalar haritalara işlenmiştir. Ancak bu mevcut yapıların, %70 yakını imar mevzuatı ve 1/1000 çambaşı truzim bölgesi yapılaşma hükümlerine uymamakla beraber (kat adedi, inşaat emsali, çekme mesafeleri vb. ) yapı ruhsatları da yoktur. Öncelikle bu binalara ruhsat verme şansımız olmadığına göre ruhsatsız yapılara dış görünüm ve estetiği sağlamak amacıyla nasıl bir yaptırım uygulayabiliriz ve bina sahiplerine hangi maddeye dayanarak tebliğ yapılabilir ve tebliğe uymayanlara encümence herhangi bir cezai konum söz konusu olabilir mi? 2-T. C. K nın 184. maddesinin 6. fıkrası Anayasa Mahkemesince iptal edildiğinden, bu mevcut binalara yapı ruhsatı verilemediğine göre, elektrik, su, kanalizasyon, hizmetleri konusunda nasıl bir uygulama yapabiliriz?
- Soru Cevaplandı
- 2006-08-03
Yapı kullanma izni
Sıhhi işyerleri için ruhsat işlemlerinde yapı kullanma izin belgesi şartı var mıdır? Bir dükkan sahibi dükkanının içini 5-6 oda halinde bölmüş ama imardan herhangi bir izin almamış olup ta bu odaları ayrı ayrı kişilere kiraya verip, ruhsat talebinde bulundukları takdirde, ruhsat işlemlerinde yapı kullanma izin belgesi olmadığı halde ve İmardan görüş istenmeden işyeri ruhsat işlemleri yapılabilir mi? Yapı kullanma izin bel-gesi ve İmar görüşü zorunluluğu özel yapıların haricinde var mıdır? Tek ruhsat altında toplanması, faaliyet konusu niteliklerini taşıması şartı yerine getirilmiş dahi olsa, ayrı ayrı kişiler adına aynı adreste (İzinsiz bö-lünen bölümler için) ruhsatlandırma yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2006-07-26
TCK 184. madde
12.10.2004 tarihinde yayımlanan TCK nın 184. maddesi 3. fıkrasında; yapı kullanma izni alınmamış binalarda herhangi bir sınai faaliyetin icrasına müsaade eden kişi iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır denilmektedir. 29.06.2005 tarihinde kabul edilen 5377 sayılı TCK nunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 21. maddesi TCK nın 184. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir (6) ikinci ve üçüncü fıkra hükümleri 12 Ekim 2004 tarihinden önce yapılmış yapılarla ilgili olarak uygulanmaz denilmektedir. 12.10.2004 den önce yapılmış binalarda sınai faaliyette bulunan (1, 2, 3 GSM) işyerlerine yapı kullanım izin belgesi olmadan işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilip verilemeyeceği konusundaki görüşlerinizi belirtirseniz memnun olurum.
- Soru Cevaplandı
- 2006-07-03
Gecekondu fonundan yapılacak harcamalar
Beldemizde Hazineye ait bir taşınmazın satışından dolayı ilgili kanun gereği %10 'u ilgili belediyelerin 20.07.1966 tarihli ve 775 sayılı Kanun hükümlerine göre oluşturulan fon hesabına aktarılır.” Denilmektedir. Bundan ötürü satılan bir taşınmazdan fon hesabımıza satış bedelinin %10 u aktarılmıştır. Buna göre; 1- Bu fondaki parayı hangi amaçlar doğrultusunda harcayabiliriz? 2- Gecekondu önleme bölgemiz bulunmamakta olup, haliyle bu fon durmaktadır. Bu duruma göre, normal yol köprü vb. yapı işlerinde harcayabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2006-06-14
Hisseli arsanın satışı
3194 sayılı İmar Kanunu uygulamalarından arta kalan belediye hisselerinin satışlarında; bir arsada birden fazla hisse sahibi olması durumunda, belediye hissesi tüm hisse sahiplerine payları oranında mı satılması gerekmektedir? Yoksa talep edene mi satılması gerekmektedir?
- Soru Cevaplandı
- 2006-06-05
Binaların dış görünümünü belirleme, yapı kullanma izni olmayan yapılara elektrik su bağlama)
1-Turizm bölgesi ilan edilmiş çambaşı turizm bölgemizde 1998 yılında imar planları onaylanmış ve yürürlüğe girmiştir. İmar planları yapımı aşamasında mevcut binalar haritalara işlenmiştir. Ancak bu mevcut yapıların, %70 yakını imar mevzuatı ve 1/1000 çambaşı truzim bölgesi yapılaşma hükümlerine uymamakla beraber (kat adedi, inşaat emsali, çekme mesafeleri vb.) yapı ruhsatları da yoktur. Öncelikle bu binalara ruhsat verme şansımız olmadığına göre ruhsatsız yapılara dış görünüm ve estetiği sağlamak amacıyla nasıl bir yaptırım uygulayabiliriz ve bina sahiplerine hangi maddeye dayanarak tebliğ yapılabilir ve tebliğe uymayanlara encümence herhangi bir cezai konum söz konusu olabilir mi? 2-T.C.K nın 184. maddesinin 6. fıkrası Anayasa Mahkemesince iptal edildiğinden, bu mevcut binalara yapı ruhsatı verilemediğine göre, elektrik, su, kanalizasyon, hizmetleri konusunda nasıl bir uygulama yapabiliriz?
- Soru Cevaplandı
- 2006-04-14