İl Özel İdareleri
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
İl özel idaresi yurtdışı programları
İl Genel Meclis üyeleri ve özel İdare personelinden oluşan bir heyetin düzenlenecek yurt içi ve yurt dışı gezi programında yapılacak olan giderlerin Özel idare bütçesinden karşılanması mümkün müdür? Bu konuda meclis kararı alınabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2012-11-20
VHKİ olarak çalışan mühendisin mühendis kadrosuna vekâleti
İl Özel idaresinde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosunda görev yapan memur, Mühendislik Fa-kültesi mezunu ise 657 sayılı Kanunun 86 maddesi uyarınca atamaya yetkili amir tarafından boş bulunan mühendis kadrosuna vekâleten görevlendirildiğinde mühendis mali haklarından yararlanabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2012-09-15
İlçelerdeki kaymakam konutu ya da lojmanlarının giderleri
İlçelerde bulunan kaymakam evi ya da lojmanlarının giderleri ne şekilde karşılanacaktır. Örneğin lojma-nın elektrik gideri, telefon gideri vb. ödemelerde bir miktar sınırlaması var mıdır, yoksa fatura ne kadar yük-sek gelirse gelsin özel idareler bunu ödemek zorunda mıdır? Konu hakkında aydınlatırsanız memnun olu-rum.
- Soru Cevaplandı
- 2012-07-28
Projeye bağlı işlere ilişkin ödeneklerde aktarma
Bir proje için ayrılan ödenek projenin gerçekleşmemesi üzerine İl Genel Meclisi Kararıyla başka kalemlere aktarıldı, bunun hukuken bir sakıncası var mı? Yanlış alınan bir meclis kararını kesinleştikten sonra nasıl iptal edebiliriz?
- Soru Cevaplandı
- 2012-07-26
İl afet ve acil durum müdürlükleri personeline sosyal denge tazminatı ödenir mi?
İl özel idarelerinde yapılan sosyal denge tazminatı sözleşmelerine il afet ve acil durum müdürlükleri de dâhil midir? Bazı illerde yapılan sosyal denge tazminatı sözleşmelerinde dâhil edilmişken bazılarında dâhil edilmemiştir. İl afet ve acil durum müdürlüklerinin sosyal denge tazminatı alıp almama konusundaki görüşünüz nedir?
- Soru Cevaplandı
- 2012-07-22
1957 yılından önce yapılan yapının iskan ruhsatı
2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve 6785 sayılı İmar Kanununun Değiştirilmesi Hakkında Kanunun; Geçici Madde 2’nin b bendinde “6785 sayılı İmar Kanunun ek madde 8 kapsamına giren alanlarda 10 Ocak 1975 tarihinden önce yapılmış yapıların yapı kullanma izni almış kabul edildiği” belirtilmektedir. bina 1957 yılında yapılmış ,tapu da 1961 yılındaki senetsiz tapu kaydı vardır. tapuda nitelik kaydında kargir Kuran kursu binası ve iki adet kargir dükkan olarak geçmektedir.Özel idarelerin yetki sahasında köyde bu bina 1975 yılından önce yapılmıştır.Bunlar bizden yapı kullanma izni alınmış sayıldığına dair yazı istiyorlar. Biz böyle bir yazı vermeden önce 1975 önce yapıldığının ispatı için resmi bir evrak istiyoruz.sadece senetsiz tapuları yeterli olurmu? Bu bağlamda elektrik, su aboneliği ya da kadastro kayıtları gibi evraklar istiyoruz. Yapının 10 Ocak 1975 önce yapıldığını tapu kaydı ile ispat ediyorlar.İskan belgesi verebilirmiyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2012-06-12
Arşiv Yönetmeliği
İl Özel İdarelerinin arşiv işlemleri "Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre mi yürütmelidir? 3473 sayılı Kanunun 1. maddesine dayanılarak hazırlanan Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik incelendiğinde; arşiv malzemesi, ayıklanacak imha edilecek evraklar ve süreleri belirlenmemiştir. Bu bağlamda; İl Özel İdarelerinin arşiv işlemleri ile ilgili bir yönerge ile bu durumu tespit mi etmeli? Bu şekilde yapılacak uygulama ile iller arasındaki yeknesaklık sağlanır mı?
- Soru Cevaplandı
- 2012-05-25
İlçe Özel İdare Müdürlüğünün tüzel kişiliği
5302 sayılı Kanunun 35. maddesin de belirtildiği üzere ilçe özel idarelerinin kaymakamlığa bağlı olarak kurulabilir hükmü bulunmaktadır. Ancak günümüzde ilgili madde kapsamında ilçe özel idareleri-nin ilçe özel idare müdürlüğü olarak kamu hukuku tüzel kişiliği var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2012-05-01
Taşınır Kesin Hesap İcmal Cetvelinin imzalanması
Taşınır Mal Yönetmeliğinin 35. maddesinin 10 uncu bendinde "Sosyal güvenlik kurumları ve mahalli idareler, yukarıdaki hükümlere göre hazırlayacakları Taşınır Kesin Hesap Cetvelleri ile Taşınır Kesin He-sap İcmal Cetvellerinin bir nüshasını bütçelerinin uygulama sonuçlarını kesin hesaba bağlayarak merci-lere gönderirler" hükmü yer almaktadır. Ancak TMY standart formlarda Taşınır Kesin Hesap İcmal Cet-veli (T.M.Y.-Örnek: 17) Konsolide Görevlisi, Kamu İdaresi Üst Yöneticisi ve Bakan için imza haneleri yer almakta. Buna göre İl Özel İdaresinin Taşınır Kesin Hesap İcmal Cetvelinde yer alan imza hanelerini ta-mamlamak için nasıl bir yol izlemeliyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2012-04-04
Taşıtlarda yerli muhteva oranı
Muğla İl Özel İdaresi olarak 20+1 kişilik bir minibüs almayı düşünüyoruz. Taşıt Kanununun 10’ncu maddesi gereğince alacağımız aracın yerli muhteva oranının % 50'nin altında olmaması gerekmektedir. Söz konusu araç alımında izlenen prosedür nasıldır?
- Soru Cevaplandı
- 2012-01-09
Taşıt alımları
Mali yıl bütçesine ödenek konulmuş ve (T) Cetvelinde belirtilmiş araç alımları için yıl içerisinde alım sırasında (237 sayılı Taşıt kanununun 10. maddesi 2. paragrafına istinaden) ayrıca yeniden meclis kararı alınması gerekir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2011-01-17
İl genel meclisi üyesinin parti değiştirmesi
A partisinden seçilen il genel meclis üyesi, partisinden istifa ederek, B partisi il genel meclis üyeliğine geçebilmesi için ne yapması gerekir. İstifa için dilekçe makamları neresidir? Burada il genel meclisine düşen görev nedir?
- Soru Cevaplandı
- 2010-12-30