İhale İşlemleri
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Derneklerin ihaleye iştirak etmesi
Dernekler, belediyenin açmış olduğu (2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre) işyeri kiralama ihalesine katılabilir mi? Katılırsa ihale şartlarını nasıl yerine getirebilir? Gerçek ya da tüzel kişilik belgeleri bulunmamaktadır. Örneğin belediyeye ait olmayan spor kulübü derneği bir taşınmazı kiralamak isterse, ihaleye katılması gerekir mi? Belediye ihale yapmadan kiraya verebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2010-07-06
İşçiliğe dayalı hizmet alımlarında fazla çalışma
Belediye olarak personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım ihalesi yaptık. İdari şartname de işçilere 765,45 TL brüt ücret verilmesini, işin gereksinimine göre işçilere fazla çalışma yaptırılacağı, fazla çalışma yaptırıldığı zaman fazla çalışma ücretinin brüt ücretin aylık çalışma saatine bölümü sonucu bulunacak olan ücret üzerinden verileceğini belirttik. İhale 1.140,00 TL fiyatta (A) şirketinde kaldı. Şirket fazla çalışma ücretini faturaya yansıtırken, kendisinin vermiş olduğu teklif üzerinden yani 1.140,00 TL üzerinden aylık çalışma saatine bölümü sonucu %50 fazlasıyla hesaplayıp o şekilde fatura etmesini gerektiğini söylüyor. Biz de hayır o şekilde olmaz, işçinin aldığı brüt ücret üzerinden yani 765,45 TL aylık çalışma ücretine bölümü sonucu bulunacak bedel üzerinden (idari şartname %50 belirtilmediği için) hesaplanması gerektiğini, %50 fazlası üzerinden hesaplanmaması gerektiğini, o şekilde faturaya yansıtması gerektiğini ifade ediyoruz. Bu konuda çelişkiye düştük, aydınlatıcı bilgi verirseniz seviniriz.
- Soru Cevaplandı
- 2010-07-02
İlköğretim öğrenci taşıma işinin ilçe özel idaresi tarafından ihale edilmesi
Bilindiği üzere taşımalı ilköğretim kapsamındaki öğrencilerin taşınması için Milli Eğitim Bütçesinden ödenmek üzere İl Özel İdarelerince taşıma ihalesi yapılmaktadır. İlçelerde bu işi İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yapmakta iken, 5018 sayılı Kanuna aykırı diye İlçe Özel İdare Müdürlüklerince ihale yapılması uygun mudur? Genellikle tek personelle çalışan İlçe Özel İdareleri nin ihale yapması mümkün müdür? İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri gerçekleştirme görevlisi durumunda olması nedeniyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ve İlçe Özel İdare Müdürlüğünün taşıma ihalelerindeki sorumlulukları ve görevleri nelerdir?
- Soru Cevaplandı
- 2010-06-24
Doğrudan temin
4734 sayılı Kanunun 22. maddesine istinaden doğrudan temin yoluyla mal alımlarında teklif isteme mektuplarının kapalı zarfta mı alınması gerekmektedir?
- Soru Cevaplandı
- 2008-12-29
İhale ilanlarında sorumluluk
Kamu İhale Kanununa göre yapılacak olan ihalelerin, ilanlarının mevzuata uygun olarak yapılıp yapılmamasından kim sorumludur?
- Soru Cevaplandı
- 2008-12-15
Hizmet alımı ihalesinde bilanço incelemesi
Yapmış bulunduğumuz bir Hizmet Alımı İhalesinde; İsteklinin bilançosu veya eşdeğer belgelerinin incelenmesi sırasında, ihaleye katılan firmanın bilançosunda özkaynakların geçmiş yıl zararlarından dolayı eksi ( - ) olarak yer aldığı görülmüştür. Bilânçoda özkaynakların eksi (-) olarak yer alması durumunda nasıl bir işlem yapılacağı hususunda bilgi verebilir misiniz?
- Soru Cevaplandı
- 2008-11-12
İhalede yasaklı sorgulaması
İhale yapılmış, firma sözleşmeye davet edilmiştir; sözleşme imzalanmadan, sözleşmeye davet tarihinden sonra başka bir idare tarafından yapılan iş nedeniyle bahse konu firmaya Kamu ihale Kurumu tarafından 6 ay ceza verildiği görülmüştür. İhale tarihi Ekim ayı, ceza başlangıç tarihi Kasım ayıdır. Yapılacak işlem hakkında ivedi olarak bilgi verilmesini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2008-11-10
İşyeri açma ruhsatı
Belediye tarafından büfe olarak ihaleye çıkarılmış olan bir işyerinin, kiralayan kişi tarafından bir başka amaç doğrultusunda kullanılmak istenmesi halinde, belediyenin ruhsat vermesi doğru mudur?
- Soru Cevaplandı
- 2008-09-08
Belediyenin görevleri
Biz 2095 nüfuslu bir belde belediyesiyiz. Belde halkımızın tamamına yakını tarıma dayalı faaliyet göstermektedir. Tarım arazileri ile kaplı olan beldemizin tarımsal sulama ihtiyacı belediyemizin de ortağı olduğu bölgemizdeki mevcut sulama birliği tarafından kanaletlerle karşılanmaktadır. Fakat sulama birliğinin faaliyet alanı dışında kalan sulama kanallarının üstünde bulunan ve coğrafi yapı olarak kanalet yapma imkanı bulunmayan yaklaşık 2000 dönüm araziyi sulamak amacıyla sulama borularıyla ve depolama sistemiyle Belediye olarak tarımsal amaçlı sulama projesi yaptırarak İller Bankasından sağlanacak krediyle yapabilir miyiz? DSİ ve sulama birliğinin bahsi geçen alanda şu an için herhangi bir çalışma yapma imkanı bulunmamaktadır. Ayrıca sulama birliği ile yapmış olduğumuz yazışma neticesinde (hizmet ve masrafları belediyemiz bütçesinden karşılanmak koşuluyla) ilgili proje için ihtiyacımız olan suyu vermeyi taahhüt etmişlerdir. Halkımızdan da bu konuda yoğun istekler gelmesine rağmen, 5393 sayılı Belediye Kanununun 14. ve 15. maddeleri de göz önünde bulundurularak belediyemizin görevleri arasında böyle bir hizmeti yapma imkanı var mıdır? Sulama yapılacak alan belediyemiz imar planı dışında olup, beldemiz mücavir alan sınırları içerisinde yer almaktadır. Belediye meclisi kararında da belirtilmek koşuluyla ilgili alana 4734 sayılı Kanuna göre yapacağımız ihaleler neticesinde yapılacak olan yatırımla ilgili harcamalarımız için tarafımıza herhangi bir zimmet çıkar mı?
- Soru Cevaplandı
- 2008-09-08
Plan tadilatı, yıllara sari iş
1- 1/1000 ölçekli uygulama imar planında pazaryeri alanı olarak görünen yere kapalı pazaryeri ve düğün salonu yapabilmek için plan tadilatı ile sosyal tesis alanına çevrilmesi gerekir mi? 2- Kapalı pazaryeri ve düğün salonu yapım işini bölebilir miyiz? Yani kaba inşaatı ayrı ince inşaatı ayrı olarak ihale edebilir miyiz? 4734 sayılı Kanunun 5 inci maddesine göre yapım işleri bölünmez diyor ama paramız şimdilik kaba inşaata yettiğinden Aydın Bayındırlık Müdürlüğü başkanımıza yapılabilir demiş ve bu yüzden kafamızda soru işaretleri oluştu. 3- Bu iş yıllara sari iş olacağından meclis kararı ve program yapmamız gerekir mi? 4- 01.06.2008 tarihli Aydın Belediyesinin meclis kararı ile 5393 sayılı Kanunun 11 inci maddesi uyarınca Belediyemizi kendi sınırlarına bağlama kararı alıp bakanlığa göndermiş durumda iken biz bu işle ilgili olarak bakanlık ve ilgili belediyeye yazı ile görüş almamız gerekir mi? Şu anda biz büyük yatırım yapabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2008-08-21
4734 sayılı Kanunun (22/d) maddesi
4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22/d maddesine göre ihale limiti 10.195 YTL’dir. Beldemizde yollara parke taşı döşeme işi 3 teklif usulü ile yaptırılmaktadır. Bu şekilde yapıldığı için 10.195 YTL’yi geçmemektedir.Bir sokak normalde 30.000 YTL fatura çıkması gerekirken 1.kısım,2.kısım,3.kısım şeklinde hakediş düzenlenerek ayrı ayrı limiti geçmemek üzere 3 adet fatura kesiliyor.Bu şekilde yapılan işlemlerden dolayı muhasebe yetkilisi olarak sorumlu tutulabilir miyim. Muhasebe Yetkilisi olarak Harcama Yetkilisine limiti geçtiğimizi bildirmek zorunda mıyım, yoksa kendi bilmesi mi gerekiyor?
- Soru Cevaplandı
- 2008-08-19
Borcu yok sorgulaması
29 Haziran 2008 tarihli 26921 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Tahsilat Genel Tebliğinde; 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamına göre kurumların bu Kanun kapsamında hak sahiplerine yapılacak ödemeler sırasında vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belge arama zorunluluğu getirilmiştir. Belediyemizde 01/08/2008 tarihinden itibaren tebliğe uygun olarak ilgili vergi dairelerinden faksla hak sahiplerinin vadesi geçmiş borçlarını sorgulamakta olup; Yerel gazetelerde yayınlanan ihale ilan bedellerinin ödenmesinin bu uygulamaya tabi olup olmayacağı hususunda belediyemizce tereddüde düşülmüştür. İhalelerle ilgili ilan metinleri Valiliğimize gönderilmekte, Valiliğimiz de bu ilan metinlerini yayınlamaları için yerel gazetelere göndermektedir. Denizli’de bulunan yerel gazetelerde yayınlanan ve fatura edilerek ödenmesi için belediyemize gönderilen ihale ilan bedellerinin ödenmesi esnasında vadesi geçmiş borç sorgulamasının yapılıp yapılmayacağı hususunda görüşlerinizin bildirilmesini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2008-08-14