İhale İşlemleri
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
6111 sayılı Kanuna göre işçi naklini müteakip personel hizmet alımı
6111 sayılı Kanunun ilgili hükmü gereği norm kadro fazlası olan işçilerin nakli yapılmıştır. Beledi-yemiz, işlerin yetişmemesi sebebi ile personel hizmet alımı için ihaleye çıkmıştır. İhalede yapılacak olan hizmetin toplam gideri 2011 yılı hizmet alımı gideri tertibinde yer alan tutar, 213 sayılı Vergi Usul Ka-nununa göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılarak hesaplanan tutarı aşmaktadır. Bu kap-samda yapılacak harcamaların hizmet gereklerine dayalı olarak belirlenen sınırdan fazla yapılmasının gerekmesi halinde İçişleri Bakanlığından izin alınması zorunluluğuna rağmen Kurumumuzca İçişleri Ba-kanlığından izin alınmadan bahsi geçen ihale gerçekleştirilebilir mi? İzin alınmadan gerçekleştirilirse komisyonun bu durumda yapması gereken nedir?
- Soru Cevaplandı
- 2012-05-10
Taşınmazların taksitle satışı
Belediye taşınmazları taksitle satılabilir mi? Buna ilişkin mevzuat hükümleri nelerdir? Taksitle satış mümkün ise, taksit sayısı ve kanuni faiz alınması konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim.
- Soru Cevaplandı
- 2012-04-30
Taşınır kayıt kontrol yetkilisi piyasa fiyat araştırmasında görev alabilir mi, sözleşmeli personel gerçekleştirme görevlisi olabilir mi
Bir belediyede ihale bölümünde çalışıyorum. Müdürlüğümüzün doğrudan temin bölümünde 2 sürekli işçi, 1 tane memur, benim görev yaptığım bölümde ise 2 sürekli işçi ve ben dahil 5393 Belediye Kanununa göre 2 sözleşmeli personel çalışıyor. Doğrudan temin bölümünde 2 sürekli işçi, piyasa fiyat araştırması yapmakta ve piyasa fiyat araştırması tutanağında 2 sürekli işçinin ve benim imzam yer alı-yor. Doğrudan temin servisinde görevli memur aynı zamanda evrak kayıt ile bir yandan da taşınır kayıt kontrol yetkilisi olarak çalıştığından piyasa fiyat araştırmalarında görev alamayacağı söylendi. Taşınır kayıt kontrol yetkilisi olması, piyasa fiyat araştırması tutanağında imzası olmasına engel mi? Piyasa fi-yat araştırması tutanağında görev alacaklar, neye göre ve hangi kanun maddesine göre seçilir? Piyasa fiyat araştırması tutanağında tek kişi görev alabilir diyor kanun, öyle değil mi? İkinci sorum; Müdürlükte 657 ye tabi memur varken gerçekleştirme görevlisi olarak 5393'e tabi sözleşmeli personel görevlendirilir mi? Memurun gerçekleştirme görevlisi olması gerekmez mi? Gerçekleştirme görevlisi neye göre ve hangi kanun maddesine göre seçilir? Sorularıma ilgili kanun maddeleriyle cevap verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.
- Soru Cevaplandı
- 2012-04-12
Sınırlı ayni hak tesisi
Mülkiyeti belediyemize ait atıl durumda bulunan 18500 m2 kullanım alanına sahip akaryakıt istas-yonumuzu, belediyemize gelir getirmesi amacıyla kiraya vermek istiyoruz. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 64.maddesine göre 10 yıl süre ile kiralama ihalesi yapmamıza rağmen hiç bir şahıs ve şirket talipli olarak ihaleye katılmamışlardır. Akaryakıt istasyonumuz mevcut haliyle çalışmasının mümkün olmadığı, bu yerin çalışması için modern bir istasyon kurulması gerektiği, bunun içinde 10 yıllık süre için yatırım yapılamayacağı bilgilerini edindik. Sorumuz şu şekildedir. 1- 5393 sayılı Belediye Kanununun 15/h maddesi gereğince atıl durumda bulunan akaryakıt istasyon sahamıza, hazırlattırılacak projesine uygun olarak; modern bir akaryakıt satış istasyonu, alış veriş dükkanları mesirelik alan restoran, açık pazar yerleri gibi hizmet ve yapıların yapılması , kira süresinin sonunda bedelsiz olarak belediyemize devredilmesi şartıyla" sınırlı ayni hak tesis edebilir miyiz. 2- 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18/ e maddesine istinaden , Belediye Meclis Kararı ile 30 yıl süre ile sınırlı ayni hak tesisi kararı alınarak, 2886 sayılı Kanunun hükümlerine göre kiraya verilebilir miyiz. 3- Sınırlı ayni hak tesisi ile mülkiyetin üst kullanım irtifak hakkını talipli adına tapuya şerh verdirebilir miyiz. Mevzuata uygun olur mu? 4- Halkımız akaryakıt ihtiyacını en yakın 6 km mesafeden temin etmektedir. Akaryakıt istasyonu ve alış veriş dükkânları, mesirelik alan, açık pazar yerleri gibi hizmetler mahalli müşterek nitelikteki hizmetlere girer mi?
- Soru Cevaplandı
- 2012-04-05
Belediye zabıta personeline geçici olarak başka görevlerin verilmesi
Zabıta memuru kadrosunda bulunan ancak başkanlık oluru ile zabıta komiserliği görevini yürüten bir kişi araç kiralama hizmet alımında muayene ve kabul komisyonunda yetkili makamca görevlendirilebilir mi? Uzman kişimi olması gerekli, uzman kelimesi ne anlama geliyor? Ayrıca belirtilen komisyo-nun tüm üyeleri zabıta personelinden oluşmaktadır.
- Soru Cevaplandı
- 2012-03-27
Hizmet alımı ihalelerinde kıdem tazminatı karşılığı teminat kesintisi yapılabilir mi
Personel çalışmalarına dayalı İhalelerde sözleşme bitiminde işçilerin kıdem tazminatlarının yüklenici tarafından ödenmesi için yapım işlerinde geçici kabul eksikleri için kesilen teminat gibi yüklenici ha-kedişlerinden kıdem tazminatları karşılığı %3 teminat kesilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2012-03-27
Giyim yardımı
Devlet Memurlarına Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliğinin eki I sayılı cetvelin 19 ncu sırasında; resmi kıyafet taşıyan itfaiye, zabıta, bando, orkestra personeli ile koruma ve güvenlik görevlilerine verilecek giyim eşyası açıkta ve kapalı yerlerde çalışanlar açısından ayrı ayrı belirlenmiş bulunmaktadır. Ayrıca Yönetmeliğe ekli cetvellerin sonunda yer alan Dipnot (Değişik: 06.12.1993-93/5103 K) A/2. maddesi hükmüne göre; resmi kıyafet taşıyan personele ayrıca keten kumaştan bir takım yazlık elbise veri-lir denilmektedir. Buna göre; resmi kıyafet taşıyan itfaiye personeline dipnot A/2 deki yazlık takım elbise (miat belirtilmemiş) I sayılı cetvelin 19 ncu maddesindeki takım elbiselerle aynı miatla iki yılda bir mi verilmeli? Yoksa Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin dokuzuncu bölüm madde 35 de geçen "Yazlık ve kışlık elbise her yıl, tören elbisesi ise iki yılda bir verilir" ibaresindeki yazlık elbise ile aynı miatla her yıl mı verilmelidir.
- Soru Cevaplandı
- 2012-03-22
Hurda araç satışı
Belediyemiz mülkiyetinde bulunan bir alana geçmiş zamanlarda emniyet ve jandarma tarafından araçlar bırakılmıştır. Araçların bir kısmı plakalı bir kısmı plakasız belediyemiz ve emniyet jandarmada araçların teslimi ile ilgili bir bilgi ve evrak bulunmamaktadır. Araçların sahiplerine ise ulaşılamıyor. Bu araçlardan kurtulmak istiyoruz. Bu araçları tüm bölgede ilan ederek hurda olarak satış yapabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2012-03-19
Taşınmaz alımı
Beldemizde bulunan futbol sahasının bir kısmı hazineye, bir kısmının mülkiyeti de özel bir firmaya aittir. Belediye olarak bu arsayı hangi şartlarda alabiliriz. Kamulaştırma yapmadan 4734 sayılı Kanunun 22/e maddesine göre satın alabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2012-01-16
İhale işlemleri
Teknik ve idari şartnameyi imzalamakla yükümlü gerçekleştirme görevlisi mi, yoksa harcama yetkilisi midir? Kanuni dayanakları ile birlikte cevaplandırabilirseniz çok teşekkür ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2011-12-29
Orijinal yedek parça temini
Belediyemize ait araç ve iş makineleri için ihtiyaç olan yedek parça ve malzemelerin orijinal olarak temin edilmesinde izlenecek yol nedir? Açık ihale yöntemi ile almak istesek malzemeler orijinal parça olacak şartı koyabilir miyiz ya da ithalatçı firmanın tek olması hasebi ile ihalesiz alım yapılabilir mi? Orijinal olmayan bazı parçaların özellikle iş makinelerinde performansı düşürdüğü gözlemlendiğinden böyle bir sorun ortaya çıkmıştır. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
- Soru Cevaplandı
- 2012-09-24
Teknik personelin işyerlerinde bulunmaması durumunda yapılacak işlem
Yapım İşleri Genel Şartnamesinde ve Kamu İhale Genel Tebliği’nin 48’ inci maddesinde belirtildiği üzere, geçici olarak iş yerinde bulundurulması gereken teknik personelin iş yerinde bulunmadığı taktirde cezai işlemler uygulanmaktadır. Ancak, kontrol elemanları ile yüklenici arasında teknik personellerin iş yerinde olduğuna veya olmadığına dair bir çelişki ortaya çıkması durumunda bu personellerin iş yerinde olduklarının veya olmadıklarının ispatı nedir? Yapı denetim görevlisi teknik personel iş yerinde olmadığını nasıl ispatlayabilir veya yüklenici firma bu personellerin iş yerinde olduğunu nasıl ispatlayabilir?
- Soru Cevaplandı
- 2011-12-13