İhale İşlemleri
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
2886 sayılı Kanun hükümlerine göre, ihalelere katılımlardan geçici olarak yasaklama kararı
Belediyemize ait dükkânları açık arttırma usulü ile ihale edip, yapılan ihale sonucunda kazanan fir-ma ertesi gün bedelin yüksek olduğunu belirterek, ihaleden elenmelerini talep etmiştir. Ayni firma daha önce belediyemize ait başka dükkânları da kiralamış ve halen kiracısıdır. Geri çekilme talepleri herhangi bir ceza ya da yasaklamayı gerektirir mi? Eğer gerektiriyorsa daha önce kiraladıkları ve halen kiracısı oldukları diğer dükkân sözleşmeleri bu durumdan etkilenir mi? Firmaya yasak gerektirirse, mevcut sözleşmelerin belediyece feshi gerekir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2012-11-19
Birim fiyat tarifesi ve metrajın verilmesi
Götürü bedel yapım işi ihalelerinde birim fiyat tarifesi, metraj gibi belgeler ihale dokümanları arasında verilir mi verilmez mi?
- Soru Cevaplandı
- 2012-09-10
Muhasebe yetkilisinin ihale komisyonu üyeliği
Belediyelerde Muhasebe Yetkilileri ihale komisyon üyesi olabilirler mi?
- Soru Cevaplandı
- 2012-08-30
Pazarlık usulü ile ihale
2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 51/g maddesine göre pazarlık usulü ile kantin ihalesine başladık ve ilan yapmadan 10 kişi/firmayı ihaleye davet ettik. Ancak, davetliler haricinde ihaleye katılmak isteyenler var. Ne yapmam lazım?
- Soru Cevaplandı
- 2012-08-23
4734 sayılı Kanunun 21/f maddesine göre yapılan ihalede tek isteklinin ihaleye katılması nede-niyle ihale iptal edilir mi?
4734 sayılı Kanunun 21/f maddesine göre yapılan ihalede; 4 istekliye davet gönderildi, ancak tek istekli ihaleye katıldı, komisyon üyeleri en az üç kişi katılmadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal etti. 4734 sayılı Kanunun 21/f maddesi uyarınca gerçekleşen ihaleye tek firma katılması halinde (verilen teklif yaklaşık maliyetin altında ve diğer evraklar da uygun) ihalenin iptali gerekir mi? Komisyon üyelerinin iptal gerekçelerinde ihale ilanı yapılmadığı, işin hem ivedi olması hem de işin süresinin 1 yıl olmasının çelişki oluşturduğu belirtilmiştir. İhalenin ivedi olması nedeniyle 4734 sayılı Kanunun 21/f maddesi seçilmiştir. Ancak işin tamamlanması süreci 1 yıldır, bu da yapılacak hizmetin hava şartlarına maruz kalması nedeniyle 4 ay durmak zorunda kalmasından kaynaklanmaktadır. Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
- Soru Cevaplandı
- 2012-08-16
Akaryakıt fiyat farkı
1- Akaryakıt fiyat farkı, ihaleyi alan firmanın, bayisi olduğu dağıtım firmasının fiyat değişikliklerine göre hesaplanabilir mi? 2- Toptan alınmayan, belediye araçlarına fiş karşılığı alınan ve aylık ödenen akaryakıtın fiyat farkı hesaplanırken, ay içerisindeki fiyat değişiklikleri göz önüne alınmalı mı? Sadece faturanın kesildiği ta-rihteki bayi satış fiyatına göre mi hesaplanmalıdır. (A2 değeri)
- Soru Cevaplandı
- 2012-08-14
2886 sayılı Kanuna göre yürütülen ihalelerde gün kavramı
2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 49 uncu maddesinde; açık teklif usulüyle yapılan ihalelerde istekli çıkmadığı, isteklilerin belgeleri veya son teklifleri uygun görülmediği takdirde, yeniden aynı usulle ihale açılacağı veya idare yararı görüldüğü takdirde, ihalenin bitiş tarihinden 15 gün içinde işin 43 üncü maddenin ikinci fıkrasında belirtilen esaslar dahilinde pazarlıkla yapılabileceği hükme bağlanmıştır. Pazarlıkla yapılacak ihalede, 15 günlük sürenin, 1 inci ve 2 nci günleri ile 14 ve 15 inci günlerinin tatil günlerine rastlaması halinde nasıl bir yol takip edilmelidir, 15 günlük bu pazarlık süresini iş günü olarak uy-gulamamız mümkün müdür?
- Soru Cevaplandı
- 2012-08-13
Önceki yıllarda yapılan arsa satışlarından kaynaklanan tapu tescil işlemlerinin yapılmasında İçişleri Bakanlığının 24.04.2012 tarih ve 11085 sayılı genelgeleri gereği Valilikten izin alınması gerekir mi?
1996 yılında belediyemiz Arsa Ofisinden aldığı (76 adet) arsayı ihale yoluyla vatandaşa satmış olup, bu güne kadar 7 adet arsanın sahibi yurtdışında olmaları nedeniyle tapu tescil işlemlerini yaptıramamışlardır. Bu arsaların tescil işlemlerinin yapılması için İçişleri Bakanlığının 24.04.2012 tarih ve 11085 sayılı Genelgeleri gereği Valilik Makamından görüş istenmesi gerekir mi, 16 sene geçmesine rağmen halen bu arsaların şahıslar adına tapu tescil işlemi yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2012-08-03
Yabancı yüklenicilerde KDV
Türkiye’de ticari sicil kaydı ve Türk ortağı olmayan Fransız bir hizmet sağlayıcı firmanın bir kamu kuruluşundan bakım iş-leri ihalesini kazanarak sözleşme imzalaması sonrasında sözleşmede KDV yükleniciye ödenir demesine rağmen, yüklenici firmanın belirtilen yabancı menşeinden dolayı sözleşmeye ihtilafen KDV ödemesi uygulanır mı, yoksa KDV yüklenici firma adına kurum tarafından doğrudan maliyeye mi ödenir?
- Soru Cevaplandı
- 2012-08-01
Eski mezbahanın yapımı ve 10 yıl süreyle sınırlı ayni hak tesis edilmesi işi 2886 sayılı Kanunun 51/g maddesi uyarınca ihale edilebilir mi?)
Belediyemize ait mezbaha mevzuat gereği yetersiz kalmaktadır. Yeni mezbaha yapımı ise maliyeti sebebiyle gerçekleştirilememektedir. 5393 sayılı Kanunun 18/e maddesi ve 15/h maddesi gereğince mahalli ve müşterek nitelikte hizmet kabul ederek ve meclis kararı alarak eski mezbaha yerinin 10 yıl süreyle sınırlı ayni hak tesis edilerek 2886 sayılı Kanunun 51/g maddesi gereğince mezbaha yapılmak üzere pazarlık usulü ile ihale edilmesi mümkün müdür?
- Soru Cevaplandı
- 2012-05-30
Tahmini bedel tespitinde emlakçıdan alınan görüş
2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 9 uncu maddesinde tahmin edilen bedelin idarelerce tespit edileceği veya ettirileceği hükme bağlanmış olup, belediye gayrimenkullerinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre kiralanmasında tahmini kira bedelleri; emlakçılardan alınan rayiç bedeller doğrultusunda ilgili dairedeki personelden oluşan komisyon raporuyla tespit edilmektedir. Emlakçılardan alınan görüşlerde herhangi bir sınırlama var mı, kaç emlakçıdan rapor alınmak zorunda, bedel tes-pit komisyonunda emlakçılardan alınan raporlarda belirtilen fiyat ortalamasından farklı bir bedel tespit edilmesi mevzuata aykırılık teşkil eder mi?
- Soru Cevaplandı
- 2012-05-29
%51 hisseye sahip mühendisin tüzel kişide 1 yılı doldurması durumunda iş deneyimi % kaç ola-rak değerlendirilebilir?
4734 sayılı Kanunun 62 nci maddesinin (h) bendinde “İş deneyimi bulunmayan mühendis veya mi-marların, aldıkları lisans eğitimine uygun yapım işi ihalelerine başvurularında, toplam süresi onbeş yılı geçmemek kaydıyla mezuniyetlerinden sonra geçen her yıl, 129.644,00 TL olarak (2010 yılı için) hesap-lanmak üzere 10 uncu madde kapsamındaki benzer iş deneyimi olarak dikkate alınır. Bu süre iş dene-yimi bulunan mimar ve mühendisler için uygulanmaz. Bu bent kapsamında elde edilen deneyim mü-hendis ve mimarın beş yıldır en az % 51 hissesine sahip olduğu veya her iki ortağın da mühendis olup % 50-% 50 ortak olduğu tüzel kişiler tarafından da kullanılabilir.” denilmektedir. Peki, %51 hisseye sahip mühendisin tüzel kişide 1 yılı doldurması durumunda iş deneyimini % kaç olarak değerlendirmeliyiz ya da değerlendirmeli miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2012-05-12