Kadro-derece

Yazıkent Belediyesinde tahsildar olarak görev yapmaktayım. Derece kademem 5/7’ dir. Ticaret lisesi mezunuyum. 3. derece kadro istedik vermediler. Sebebi ise yönetici kadrosunda olmadığınız için size 3’üncü derece kadro veremeyiz sizin yükselebileceğiniz en yüksek kadro 5’inci derecedir, yeni personel kanununun çıkmasını bekleyin bu sorunların hepsi düzelecek dediler. 3’üncü dereceye yükselmediğim içinde ek göstergeden yararlanamamaktayım. 3’üncü dereceye yükselebilir miyim? Ayrıca ek göstergeden yararlanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 2006-06-06

Görevde yükselme

Bilgisayar işletmeni olarak 3. dereceli kadroda görev yapmaktayım. 15 yıldır muhasebe hizmetlerin-deyim. 2000 yılında A.Ö.F. işletme bölümünden mezun oldum. 2001 yılında görevde yükselme sınavına ka-tıldım iki kişi katıldık tek kadro olduğu için kadro değişikliği yapılamadı. Şimdi ise muhasebe yetkilisi sınavına katılabilmek için 4 yıllık yüksek okul mezunu olmam yeterli fakat en az şef kadrosunda bulunmak şartıyla görevde yükselme sınavına katılabileceğim söyleniyor. Çünkü 1 kadroya 1 kişi başvurabileceği için onunda şeflik kadrosunda olması şartı aranıyor. Bir diğer konu ise insan kaynaklarında personel şefliği kadrosunu lise mezunu arkadaş yürütmekte olup norm kadrolar sonuçlanıp Belediyemize İnsan Kaynakları Müdürü kadrosu verildi. İnsan Kaynakları Müdür Kadrosu için görevde yükselme sınavına katılabilecek konumda insan kaynakları servisinde kimse yok, yazı işleri servisinde 13 yıllık memur 4 yıllık yüksekokul işletme mezunu daktilograf kadrosunda bir arkadaş ve yukarıda belirttiğim gibi mali hizmetler biriminde ben varım. İnsan Kaynakları Müdür kadrosu için görevde yükselme sınavına katılmamda bir sakınca olur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 2006-05-24

Görevde yükselme, vekalet aylığı

Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü boş bulunmaktadır. 1- Yazı İşleri Müdürlüğü Kadrosuna atanmak için aşağıda maddeler halinde sıraladığım memurları-mız müracaat etmişlerdir, hangilerinin atanacağı doğrultusunda bize bir bilgi verirseniz seviniriz. Görevde yükselme Yönetmeliği esaslarına uygun olarak atanan ve beş yıldır şef kadrosunda bulunan memurumuz (Lisans mezunu). Başkan yardımcılığı yapmış sayman kadrosunda bulunan memurumuz (Ön lisans mezunu). Beledi-yemiz cenaze imamı başkan yardımcılığı kadrosuna atandıktan sonra atanabilir mi? (Lisans mezunu) 2- Hesap İşleri Müdürlüğüne ve Yazı İşleri Müdürlüğüne vekalet eden memurlarımıza; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 86. maddesinde, vekalet görevi ve aylık verilmesinin şartları düzenlenmiş; 174. maddesinde, vekalet aylıklarının ödenebilmesi iş fa görevin fiilen yapılmasının zorunlu olduğu belirtilmiş; 175. maddesine 631 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile eklenen ikinci fıkrasında ise, vekalet aylığı ödenebilmesi için vekilin asilde aranan şartları taşımasının zorunlu olduğu hükme bağlanmış bulunmaktadır. Bu açıklamalar doğrultusunda vekalet ücreti ödeyebilir miyiz? Ödenmesi durumunda memur aylıklarının he-saplamasında kullanılan kalemlerin hangilerinden hesaplama yapılarak ödenir?

  • Soru Cevaplandı
  • 2006-05-23

İntibak

Ben 1888-1991 yılları arasında Develi Belediyesinde işçi olarak çalıştım. 1991 yılı Kasım ayında memur oldum. Yaklaşık 4 yıl sigortam var. Aynı yerde geçen bu sigortalılık günüm için kademe ve derece ilerlemesi yapamaz mıyız? Şu anda ben 6. derecenin 2. kademesindeyim 5/3 olmam gerekmez mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 2006-06-02

Görevde yükselme kazanılmış hak

4 yıllık iktisat fakültesi mezunuyum. Daha önce Gümüşhane İli Köse İlçesinde 1996 - 1999 yılları arasında hesap işleri müdürlüğü görevinde bulundum. Daha sonra eş durumundan Mersin İli Tarsus İlçesine tahsildar kadrosuyla geçiş yaptım. 2 Şubat 2000 tarih ve 23952 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan belediyelerde yükselme esaslarına dair Yönetmelikte madde 21 de 18. 10. 1999 tarihinden önce atanmış olanların hakları saklıdır hükmü yer almaktadır. Hizmet yılım 11 sene, kadro derecem 4/1, belediyemizde boş bulunan müdürlük kadrolarından birine atanabilmem mümkün mü? Malumunuz maddi olarak çok büyük kaydım bulunmaktadır.

  • Soru Cevaplandı
  • 2006-05-16

Norm kadro, görevde yükselme

Malumunuz olduğu üzere; Bakanlar Kurulunun 2006/10265 sayılı kararı ile “İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslar “ın yürürlüğe konulması, İçişleri Bakanlığının 26/12/2005 tarihli ve 13936 sayılı yazısına göre, Bakanlar Kurulu’nca 3/4/2006 tarihinde kararlaştırılmıştır. İl özel idareleri ile ilgili mevzuatı ve değişikliklerini takip etmeye gayret ediyorum. Görevde yükselme yönetmeliğini de bu norm kadro kararı ile yan yana koyuyorum ve tahlil ediyorum. Fakülte mezunuyum ve şu anda 6/1 derece ve kademede bulunmaktayım. Bu norm kadro düzenlemesi ile şube müdürlükleri veya şeflik ve amirlik gibi kadrolar bulunmamaktadır. Kararda geçen müdürlükler ise bence zaten sayı olarak azdır ve mevcut adaylar ile dolacaktır. Norm kadro ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararının il özel idaresi personeli için görevde yükselme ile ilgili düzenlemeleri anlamsız kılıp kılmadığı ve yeni bir kast sistemimi kurulup kurulmadığı hakkında kıymetli değerlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 2006-05-16

Görevde yükselme

2000 yılından beri başkatip olarak çalışmaktayım. 2 yıllık yüksek okul mezunum . Yeni norm kadro ile başkatip kadrosu kaldırıldı. Onun yerine yazı işleri müdürlüğü kadrosu verildi. Bu göreve atanabilmem için görevde yükselmeye girmeli miyim yoksa direk atanabilir miyim? Aynı şekilde muhasebeci olan 4 yıllık okul mezunu memuru hesap işleri kadrosuna atayabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 2006-05-15

Görevde yükselme, kazanılmış hak

Ben, Devlet Personel Başkanlığı’nın ÖSYM ye yaptırdığı sınav ile 15.08.2000 de ilk defa Devlet memurluğuna başkatip kadrosu ile lise mezunu olarak … Belediyesi’ne atandım. Başkatip kadrosu ile 13 ay aday memur, geri kalanı da asaletim tasdik edilmiş şekilde toplam 1,5 yıl görev yaptım. Yani kadrom başkatip idi. Daha sonra … Belediyesi’ne naklen tayin oldum. Bu Belediyede başkatip kadrosu olmadığı için bugüne dek İtfaiye Daire Başkanlığı’nda memur kadrosu ile 4 yıldır görev yapıyorum.. 31.12.2005 tarihli “Mahalli İdarelere Ait Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nin; Madde 21- Kazanılmış hakların saklılığı (Değişik : RG-20/04/2004-25439) Bu Yönetmelik kapsamında bulunan görevlere atanmış olanların kazanılmış hakları saklıdır. 14.ncü Maddesi d fıkrası “ Başkatip, şef, muhasip, amir, muhasebeci, ayniyat saymanı, sayman, işletme saymanı, döner sermaye saymanı kadrolarına atanabilmek için en az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak” gibi maddeleri var ve ben durumumu bunlardan hangisine koyacağım anlayamadım. Sorum şu ; bu yeni norm kadrolara göre başkatip kadrosuna denk bir kadroya, kazanılmış hakkımı gerekçe göstererek görevde yükselme sınavına tabi olmaksızın itfaiye amiri ya da şef gibi bir kadroya atanma talebinde bulunabilir miyim? Yönetmelikte başkatip kadrosu ile amir kadrosu genelde aynı cümlelerde geçiyor, bu bir denklik anlamında mıdır? Hala lise mezunuyum.

  • Soru Cevaplandı
  • 2006-05-01

Görev değişikliği

İşletme fakültesi mezunuyum. 8 yıllık zabıta memuruyum. Derecem 5/1. Belediyemizde münhal bulunan bilgisayar işletmeni kadrosuna atanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 2006-04-27

Noterde çalışılan sürenin intibakta değerlendirilmesi

1986 yılında noterde sigortalı olarak 3 yıl çalışmışlığım vardır. 1989 yılında belediyeye memur olarak başladım. Noterler kamu hizmeti ifa eden ve 1512 sayılı Kanun ile resmi daire sayılmaktadır. Buna istinaden noterde çalıştığım yılların dereceme etkisi olmalı mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 2006-04-27

Görevde yükselme, norm kadro

1998 yılında iki yıllık yüksek okul mezunu oldum. Şu an Belediyemizde boş bulunan yazı işleri müdürlüğü kadrosu için görevde yükselme sınavına girebilir miyim? Yönetmelikte belirtilen müdürlük şartlarının tamamını mı taşımalıyım? Belediyemizde şeflik kadrosu var ancak norm kadro çalışmaları dahilinde iptal edilmesi söz konusu şu an boş bulunan bu kadroya müracaat yapılabilir mi, iptali durumunda sınavda hak kazanmış memurun durumu ne olur?

  • Soru Cevaplandı
  • 2006-04-26

Görevde yükselme

1991 yılında Serinhisar Belediyesinde asaleten muhasip olarak görev yapmakta iken kütüphane memurluğuna memur olarak atandım. 1580 sayılı Kanunun 88. maddesindeki daire baş amiri (Hesap İşleri Müdürü veya Muhasebeci) 5393 sayılı Kanunda da birim müdürü olarak belirtilen muhasip unvanlı görevimin çalıştığım kurumda aynı düzey karşılığı Ayniyat Saymanıdır. 1580 sayılı Kanun uyarınca daire baş amiri, 5393 sayılı kanun uyarınca birim müdürü sıfatı ile kurumumda müdür veya müdür yardımcısı hakkım dogar mı? Daire baş amiri ne anlama gelmektedir. Öğrenim durumum 1998-1999 ön lisans mezunuyum. Hizmet yılım 20 yıl, şu anda 2/3 den maaş almaktayım.

  • Soru Cevaplandı
  • 2006-03-27