Belediye Gelirleri
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
İşgal harcı
sayın yetkılıler bana işgal harcının tanımı,içeriği hakkında bilgi verirmisiniz.Bu soru garibinize gitmesin.sormak istediğim asıl konu şu;Beledıyeler hangı hallerde işgaliye alırlar?(Gercı bu konu 2464/52.mad.acıklanmış ama farklı fıkırler olusmakta bu yuzden soruyorum) -Ayrıca beledıyeler sınırları içinde bulunan yerlerden kapalı alan olarak işgal edilen kısımlardan işgaliye mi yoksa kira mı almalılar? -buraları beledıyelerden izinsiz yapılmışsa yıkım olmalı mı?yoksa kıra yada işgalıyemı alınmalı? -Kapalı olarak kullanılan bu mekanlar gecıcı olarak işgal şeklinde kabul edilir mi? -bu tur yerlerden kanun geregı alınan rakamlar çok yuksek çıktığından bır kaos yasanıyor.bunu kanunlar ölçüsünde nasıl bır yol izleyerek çözebılırız? Saygılarımla
- Soru Cevaplandı
- 2005-12-22
Su alacaklarının taksitlendirilmesi
Gecikme tahakkuk eden su ücretleri Meclis Kararı ile örneğin 2 taksit olarak taksitlendirilerek tahsil edilebilinirmi?
- Soru Cevaplandı
- 2005-11-22
Harcamalara katılma payları
Sayın hocam biz belediye personelinin sorularına cevapladığınızdan ve bilgilendirdiğinizden dolayı teşekkür ederim Sorum Kanalizazyon Tesisleri Harcamalarına Katılım payı ile ilgili 2464 sayılı belediye gelirleri kanunun 87,90,91,92, ve 93 maddeleri gereği tahakkuku ve tahsili tebliğ açıklanmış olmasına rağmen üst limit olarak Emlak rayiç değerinin % 2 sini geçemez denilmekte peki taban sınırı varmıdır? Bu konuyu belediye meclisinde görüştük belediye meclisi Su Abonesi Kanalizasyon bağlayan her aboneden 60 YTL alınması ödemesi 4 taksit 2005 yılı 1,3,5 ve 7 aylarda su ücreti ile birlikte tahsil edilmesi yonünde karar alındı Bizim şu anda yapmamız gereken Kanunlara göre Emlak rayiç değerinin % 2 geçemeyeceği ücret iki yıldı 4 eşit taksittemi yoksa meclis kararımız olan Abone bsaşına 60 YTL 8 ayda 4 eşit taksitte alınacak iki yılda 12 eşit taksit olabilirmi
- Soru Cevaplandı
- 2005-11-22
Belediye meclisi yıl içinde daha önce belirlediği vergi ve harç tarifelerinde indirime gidebilir mi?
Belediye meclisin yıl içinde daha önce almış olduğu kararda işgaliye bedeli belirlenmiş iken daha sonra tekrar yeni bir kararla harçın miktarını indirebilir mi? ya da değiştirebilir mi? şimdiden teşekkür ediyorum.
- Soru Cevaplandı
- 2005-09-02
Belediye gelirlerinde KDV uygulaması
belediyelerde uygulanan tahakkuk eden KDV hangi kalemlerde kaç oranında olmalıdır? örneğin fidanlık gelirleri,katılım payları,arazi satışları
- Soru Cevaplandı
- 2005-04-08
Büyükşehir belediyeleri haricindeki kanalizasyon hizmeti veren belediyeler atık su bedeli alabilirler mi?
kanalizasyon hizmeti veren belediyelerin atık su bedeli alıp, alamayacakları (Büyük şehir belediyeleri haricindeki belediyelerde)
- Soru Cevaplandı
- 2005-03-17
Daire satışı
İlçemize Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yaptırmış olduğu konutların arsası belediyemiz tarafından temin edilerek, karşılığında 10 adet daire alınmıştır. Bu daireleri 2886 sayılı Yasanın 45 inci maddesi gereğince satmak istiyoruz, ancak ilçemizde bu konutları peşin almak isteyen şahıs bulunmamaktadır. Söz konusu bu konutları TOKİ nin kendi konutlarını satış tarzı gibi, talep toplamak ve noter huzurunda çekiliş yapmak kaydıyla, peşin fiyatı üzerinden, yıllık artışlarını da memur maaşlarına endekslemek kaydıyla uzun vadeli satabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2009-07-17
İdari para cezasının peşin ödenmesi
5326 sayılı Kanununun 32 nci maddesine göre çıkarılmış zabıta idari yönetmeliğine göre Durum Tespit Tutanağı tanzim ettik. Daha sonra encümende karar alınması için encümene yazdık. Encümence 140 TL idari para cezası kararı çıktı. Encümen kararını ceza yazılan kişiye tebliğ ettik. Encümen kararında peşin ödemeyle ilgili bir ibare kullanılmamış. Kanuna göre tebliğ tarihinden 15 gün içerindeki ödemelerde 4/3 tahsil edilir denilmektedir. Vatandaş peşin ödemek istedi. İbare kullanılmadığından tamamının mı tahsil edilmesi gerekmektedir? Ayrıca, belediyemizin yazı işlerinin encümen kararına hangi kanuna göre peşin ödeme veya ceza indirimi ibaresini yazacağını tarafıma bildirilmesini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2009-06-16
İbadethanelerin su ücreti ve yapı kullanma izinleri harcı
1- İbadethanelerden tükettiği suyun bedeli tahsil edilir mi, eğer alınmayacaksa hangi Kanun’da geçmektedir? 2- 2464 sayılı Kanun gereği ibadethanelerden bina inşaat harcı alınmaz denilmektedir. Acaba yapı kullanma izni harcını da mı alınmamak gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 2009-06-08
Su alacakları faizinin affı
Su gelirlerinin anaparalarının tamamı ödenmek şartıyla, gecikme cezalarının tamamen veya kısmen affedilmesi yönünde birçok belediyenin haberini okuyoruz. Aynı durum bizim meclisimizde de gündeme geldi, böyle bir işlem yapar isek mevzuata aykırı bir işlem yapmış olur muyuz?
- Soru Cevaplandı
- 2009-06-03
Belediyenin maden payı alması
Belediyemiz mücavir alan sınırları içinde, karayolu yapım işi üzerine bir şahıs tarafından taş ocağı kurulmuştur. Asfalt malzemesi çıkartmaktadır. Belediyemize ise hiç bir pay vermemektedir. Taş ocağından belediyeye nasıl bir gelir sağlayabiliriz?
- Soru Cevaplandı
- 2009-06-01
Harcamalara katılma payı, tahakkuk ve tahsil edilmeyen kaynak suları harcı
1-Belediyemiz tarafından yapılan alt yapı yatırımları olarak yol, kanalizasyon, arıtma tesisi ve içme suyu inşaatı yapılarak bu yatırımların hizmetlerden istifade eden vatandaşlardan 2464 sayılı Kanunun 86-94.maddeleri gereğince katılma payı alınma mecburiyeti var mıdır? Alınmadığı takdirde zimmet çıkar mı? 2-2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 63-66. maddeleri kaynak suları harcına ilişkin düzenlemeleri ihtiva etmektedir. Bu harcın oranlarını belirleme yetkisi anılan kanunla bakanlar kuruluna verilmiş olduğundan en son 2005/8730 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile harç oranları güncellenmiştir. Bozdoğan Belediyesine ait madran kaynak suyunun bir kısmı belediyeye ait işletmede değerlendirilmekte bir kısmı da ton bazında özel bir firmaya satılmaktadır. Her iki işletme kaynak sularını özel kaplara doldurarak tüketicilere sattığından kaynak suları harcı mükellefidir. Belediyemiz kendi işletmesinden Kaynak Suları Harcı tahsilatı yaptığı halde 1995 yılından 2005 yılına kadar belediyeye kaynak suları harcı ödeyen özel firma 2005/8730 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile harç oranlarının güncellenmesinden sonra harç oranlarının yüksek olduğunu öne sürerek söz konusu harcı ödememekte ve geçen 5 yıllık süreçte ton bazında özel firmaya 860.000 ton kaynak suyu satıldığı ve özel firma bu suları kaplara doldurarak piyasada sattığı halde belediyemiz tarafından kaynak suları harcı tahakkuku yapılmamakta ve tahsilatta bulunmamaktadır. Bozdoğan Belediyesinin 3.sınıf belediye olması ve en düşük tarife olan LT üzerinden 0.009 TL harç tahakkuk ettirildiğinde dahi son 5 yıllık harç kaybının 7.752.000 TL olduğu dikkate alınırsa; bu durumda kamu geliri azalmasına sebebiyet vermekten dolayı soruşturma konusu olur mu? Meydana gelen kamu geliri azalması buna sebep olanlardan tahsil edilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2009-04-06