Avukat vekalet ücreti dağıtımı

Belediyede sözleşmeli çalışan sadece bir tane avukat vardır. Hukuk İşleri Birimi yoktur. Adli, idari ve İcra davaları çok fazladır. Hepsini sözleşmeli Avukatımız takip etmektedir. Bu bir Avukat vekalet üc-retlerinin tamamını mı yani % 100 ünü mü yoksa yazınızda belirttiğiniz gibi % 55 ni mi alacaktır? Ödenecek vekalet ücretlerinin yıllık tutarları, avukatlar için (10.000) gösterge rakamının memur aylık-larına uygulanan çarpımı sonucu bulunacak aylık brüt tutarının 12 katını geçemeyecek mi? Belediyede hukuk servisi yoktur. Alacakların takibine ilişkin işlemleri muhasebe birimi başlatmak-ta, takip etmekte (Avukatlık seviyeye) aşamasına kadar ki işlemleri muhasebe birimi yapmakta, bura-dan büro işlemlerini yapan personel manasında muhasebe personelleri vekalet ücretlerinden pay alabiliyor mu? Usulden kaybedilen prosedürün yerine getirilememesinden dolayı kaybedilen davaların giderleri kusur sayılıp avukattan tahsil edilmesi gerekiyor mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.08.2020

Sözleşmeli antrenör istihdamı

Belediyeler, sözleşmeli antrenör çalıştırabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 23.07.2020

Tuvaleti olmayan kafeterya ile çay ocağı için işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenmesi

1-Tuvaleti olamayan mülkiyeti kendisine ait olan işyerine kafe ruhsatı için İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı başvurusunda bulunan Vatandaş’a ruhsat düzenlenebilir mi? Ayrıca şahıs esnaf odasına ve vergi dairesine kafe olarak kayıt yaptırmış, bu haldeyken kendisine kafe değil de çay ocağı olarak ruhsat vermemde herhangi bir sakınca var mı? 2- Çay ocağı için tuvalet şartı var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 20.07.2020

Köy tüzel kişiliğine ait taşınmazın kiraya verilmesi

Köy tüzel kişiliğine ait bir taşınmaz köy muhtarı tarafından 15 yıllığına kiraya verilmiştir. Kira sözleşmesi devam ederken kiracının bağış yapması ve 10 yıllık kira bedelini peşin ödemesi karşılığı 25 yıl süreli ikinci bir kira sözleşmesi yapılmıştır. Bu ikinci sözleşme için köy idare kurulundan herhangi bir karar veya yetki alınmadığı gibi kaymakamlık makamından da herhangi bir onay alınmamıştır. Bilahare bu taşınmazın mülkiyeti 6360 sayılı Kanun kapsamında Belediye Başkanlığımıza geçmiş ve bu durum anlaşılmıştır. Bugün itibariyle mevcut kira sözleşmesi 2030 yılında sona ermektedir. Kamu taşınmazlarının dahi yetkili kurumlardan alınacak izin ile en fazla 10 yıl süre ile kiraya verilebildiği günümüzde toplamda 40 yıllık süre ile verilen bu kira sözleşmesi geçerli mi kabul edilecektir? Kira sözleşmesinin feshi için nasıl bir yol izlenmelidir?

  • Soru Cevaplandı
  • 20.07.2020

Belediyede sözleşmeli personel olarak çalışanlar memur ve enflasyon farkını zam olarak alabil

Belediyede sözleşmeli personel olarak çalışanlar memur ve enflasyon farkını zam olarak alabilirler mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 14.07.2020

Faaliyetten men kararının uygulanmasında süre

Belediye encümeninden çıkan işyeri mühürleme kararı tebliğ edilirken işyeri sahibine en fazla kaç gün süre verilebilir?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.07.2020

Limited şirket adına düzenlenmiş İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı

Limited Şirketi olan işyeri için İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı 2007 yılında " ... Limited Şirketi adı- na X.Y." adlı gerçek kişiye düzenlenmiş olup fotoğraflıdır ve ruhsat numarası bulunmamaktadır. Ruhsatın geçerlilik durumu nedir? Limited Şirketi adına yenilenebilir mi? İptal mi olmalıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.07.2020

Nargile sunumunda erkek öğrenci yurduna mesafe ölçümü

Nargile sunumu yapılan yerin 4207 ve 4703 sayılı Kanun ve Başbakanlık genelgesine göre mesafe ölçümünde erkek öğrenci yurdunun yan giriş kapısı dikkate alınır mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.07.2020

Kurumca yapılacak ödemelerde sorgulama

Kurumumuzun yapacağı ödemelerde ödeme yapılacak kişi ya da kurumların terör örgütleri ile iliş-kisi olup olmadığını hakkında nasıl bir araştırma yapabiliriz?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.10.2016

18 yaşından küçük olanlar adına işyeri açma ruhsatı

998 yılında babamız tarafından faaliyetine başlayan iş yerimiz; 2010 yılında babamızın vefatı üzerine ailede herkesin memur olması üzerine Haziran 2008 doğumlu kızımın üzerine devir edilmiştir. Bilişim ürünleri satışı ve teknik servisi alanında faaliyet göstermek üzere kızımın üzerine iş yerimizin yeniden açılışını yapacağımızdan belediyeye çalışma ruhsatı başvurusu ile ilgili dosya hazırlanarak başvuru yapılmış ve gerekli ödeme yapılmıştır. Başvurumuzu takip etmemiz üzerine zabıta müdürlüğünün dosyamızı iş yeri sahibinin 18 yaşından küçük olması üzerine hukuk servisine yönlendirdiğini öğrendik. Fakat tarafımıza olumlu ve olumsuz herhangi bir yazılı bildirim yapılmamıştır. İş yerimiz 21 yıldır faaliyetini sürdürmektedir. Ticaret Odasına kayıtlı üyesidir. İş yerimizde 8 adet SGK kayıtlı personel çalışmakta, yıllar içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarından kızımın üzerine devir olduktan sonra bile yüzlerce ihale almış ve başarılı şekilde teslim etmiştir. Firmamız her ay düzenli olarak SGK ve Vergi Dairesinden borcu yoktur belgesi almakta ve ilgili kurumlara ibraz etmektedir. Vergi Usul Kanununa, Türk Ticaret Kanununa uygun tüm izinleri ve belgeleri mevcuttur. Belediye Hukuk Bürosu, Türk Medeni Kanununa göre değerlendirmede bulunmuş ve olumsuz/kararsız görüş bildirdiği için Çalışma Ruhsatımız verilmemiştir. İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte 18 yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Çalışmakta olan iş yerimize ruhsat alabilmemiz mümkün müdür? İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alabilmemiz için nasıl bir yol izlememiz gerekmektedir.

  • Soru Cevaplandı
  • 23.05.2019

Belediyede çalışan memurun başka bir belediyeye geçici olarak görevlendirilmesi

Belediye çalışanı olan memur başka bir belediyeye geçici olarak görevlendirilir mi, usul ve esaslar nelerdir?

  • Soru Cevaplandı
  • 21.05.2019

Evlenme yardımı ve şirket müdürlüğüne atama

1- Yeni seçilen belediye başkanımız evlenecek gençlere çeyiz yardımı altında ayni yardım yapmak istiyor. Mesela ilçe içerisinde ikamet etme şartı ve ilçe içerisinde esnaflık yapan işletmelerden alınması karşılığında (mobilya-beyaz eşya veya diğer ev ihtiyaçları) kesilen fatura tutarında 2.500 TL 'ye kadar yardım yapmak istiyor. Bu yapılacak çalışmanın Kanunlara uygun olup olmadığı hakkında görüş almak istiyorum. 2- 1 Nisan 2018 tarihinde taşeron firmada çalışan işçi arkadaşlarımızın belediyemizin kurduğu şir-kete Meclis kararı ile belediye başkanımız müdür olarak atandı. Şirket müdürü olarak atanan Belediye başkanına şirkette görev alması vesilesi ile maaş ödemesi yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.05.2019