Belediye de işçi statüsünde çalışan işletme mezunu bir kişinin sözleşmeli personel statüsünde çalışması

4 yıldır belediye de çalışmaktayım. İşletme fakültesi 4 yıllık mezunuyum. 12 yıllık banka geçmişim var. Meclis kararı ile 4/B kapsamında sözleşmeli personel olarak çalışabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.02.2022

Emeklinin arsa ve arazisi olması ve tarımsal gelir elde etmesi durumunda taşınmaz için indirim-li emlak vergisinden yararlanıp yararlanmayacağı

Emekli olan ve brüt 200 metrekare altında bir adet meskeni olan kişinin Emlak vergisi muafiyet başvuru yapması üzerine yapılan TAKBİS sorgulaması neticesinde üzerine tamamı belediye sınırları dışında 1 adet arsa 1 adet harman yeri 6 adet tarla tespit edilmiştir. Bu tespiti nedeniyle bu gayri-menkullerin gelir getiren veya getirmeyen arsa veya arazi statüsünde sayılıp sayılmayacağının nasıl tespit edileceği ve bu gayrimenkul faaliyetler üzerinde fiilen kendisi veya bir başkası aracılığıyla gelir getirici faaliyetlerde bulunulması (tarım vb.) şartının gerekliliği konusunda görüşlerinize ihtiyaç duyulmuştur.

  • Soru Cevaplandı
  • 11.02.2022

Belediyelerin bütçe içi işletme veya bağlı şirketleri vasıtasıyla yürüttüğü iktisadi faaliyetleri greğince; e fatura kesme zorunluluğu

Belediyeler e faturaya kesmek zorunda mıdır? Belediyeler normal fatura da hangi tutara kadar normal fatura kesebilir iyi çalışmalar teşekkür ederim.

  • Soru Cevaplandı
  • 10.02.2022

Memurun EKPSS ile başka kuruma atanması ve intibak

Bir konuda bilgi almak istiyorum. (68/b ile 3. dereceye geçtim) 3/1 maaş derecesi, 4/1 fiili derece-si olan Şef kadrosunda bir GİH memuru, EKPSS sınavı ile tercih kılavuzunda yazan 7. dereceli TH sınıfı-na atanmaya hak kazandığında ve halen görev yaptığı idare muvafakat vermek zorunda mı? Yoksa idarenin böyle sınırsız bir idari gücü bulunuyor mu? Bir de bahsettiğim gibi (3/1- 4/1) derece kademesinde GİH sınıfı bir Şef, EKPSS ile TH sınıfında ve 7. derecedeki bir kadroya atandığında derece ka-demesi ne olur? Bu noktada yaptığım araştırmalarda 4 seçenek çıkıyor. 1- maaş derece kademesi 7/1 ve fiili derece kademesi 7/1 2-maaş derece kademesi 7/1 ve fiili derece kademesi 4/1, 3- maaş derece kademesi 4/1 ve fiili derece kademesi 7/1 4- maaş derece kademesi 4/1 ve fiili derece kademesi 4/1 hangi seçenek ile atamam yapılır? (68/b ile maaş derecem 3/1 olması kurum takdiri olması nedeniyle belirtmedim).

  • Soru Cevaplandı
  • 09.02.2022

Meskûn mahalde kümes hayvancılığı yapılması

Meskûn mahalde kümes hayvanı şikayeti üzerine, emir ve yasaklarla ilgili yönetmeliğimizdeki madde gereği ihtar verildi, süre sonunda kümes hayvanlarının (Tavuk Horoz) kaldırılmadığı görüldü-ğünden kişi hakkında idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi fakat vatandaşın şikayeti giderilmedi bu kısımdan sonra sorunun çözümü konusunda ne yapılabilir? İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yön-lendirilebilir mi? Daha önce İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yönlendirdik, ancak onlar belli bir sayıda olması lazım dedikleri için işlem tesis etmediler sorunun kesin çözümü konusunda ne yapılabilir?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.02.2022

Belediyede sosyolog kadrosunda memur statüsünde istihdam edilen kişinin memurluğa gir-meden önce özel okulda ve Devlet okulunda ücretli öğretmenlikte geçen sürelerin değerlendirilme-si

Bir belediyede 657 sayılı DMK'ya tabi memur olarak Sosyolog kadrosunda istihdam edilen lisans mezunu bir memurun kazanılmış hak aylığı derecesi/kademesi 7/3'tür. Bu memur, memuriyete atanmadan önce 3 yıl özel okullarda Rehber Öğretmen olarak sözleşme karşılığı çalışmış ve 4 yıl da devlet okullarında ücretli öğretmen olarak görev yapmıştır. Bahse konu memurun memuriyete atanmadan önce kamuda ve özel sektörde yapmış olduğu bu hizmetler memuriyetten sayılır mı? Sayılacaksa bahse konu memur hangi dereceye/kademeye yükseltilmelidir?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.02.2022

Sözleşmeli personelin şube müdürlüğüne vekaleten atanması

İl Özel İdaresinde 5393 sayılı Belediye Kanunun 49. maddesinin üçüncü fıkrası gereğince tam za-manlı sözleşmeli ziraat mühendisi olarak çalışmaktayım. Kanunen sözleşmeli personelin il özel İdare-lerinde vekaleten herhangi bir şube müdürlüğü görevine atanabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.02.2022

Unlu mamuller üretim yerleri

Unlu mamuller satışı yapılacak sıhhi işyerinde elektrikli/doğalgazlı fırın koyularak şekil verilmiş ya da hamur haldeki yarı mamulü pişirilip satışa sunulmak istendiği taktirde 6.10 unlu mamuller imalat-hanesi olarak mı değerlendirilmelidir?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.02.2022

KDV uygulaması

BAHRİ AKTAŞ - EŞMEKAYA

Merhabalar belediyemize ait sanayi dükkânlarını 2886 Kanun kapsamında ihale ile satışını yapa-cağız, satış fiyatına KDV eklenir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 02.02.2022
  • EŞMEKAYA

Doğrudan teminle akaryakıt alımı

Doğrudan temin yöntemi ile 2020 yılında 5.35 TL den 3000 litre akaryakıt alımı yapıp ödemesini gerçekleştirdik. Şuan da 2000 litre akaryakıt alacağımız bulunmaktadır. Fakat yüksek artışlar sebebi ile akaryakıt istasyonu geri kalan 2000 litreyi veremeyeceklerini belirtiyorlar. Geri kalan tutarı iade et-mek istiyorlar. Bu durumda ne yapılması gerekir.

  • Soru Cevaplandı
  • 31.01.2022

Organize sanayi müdürlüğü içinde bulunan fabrikanın il adliyesi mezat salonunda icradan satı-şında tellallık harcı

Beyköy Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünce beldemizdeki organize sanayi müdürlüğü içinde bulunan fabrikanın icradan satışının il adliyesi mezat salonunda yapılması nedeniyle tellallık harcının il belediyesince mi tahsil edilmesi gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 31.01.2022

Tekniker kadrosundan müdürlük (teknik olmayan) için açılan unvan değişikliği girilebilir mi?)

17 yıllık devlet memuruyum, kadrom tekniker... Mahalli İdareler Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 7. maddesinin a) bendinde ''Müdür ve şube müdürü kadrosuna atanabilmek için; 1) Fakülte veya en az dört yıllık yüksekokul mezunu olmak, 2) Son müracaat tarihi itibarıyla, koruma ve güvenlik görevlisi amiri, şef, koruma ve güvenlik şefi, bando şefi, hukuk müşaviri, çözümleyici, uzman, sivil savunma uzmanı, ayniyat saymanı, muhasebeci, kontrol memuru ile eğitmen kadrolarında veya en az önlisans düzeyinde öğrenim gerektiren unvan değişikliğine tabi kadrolarda en az iki yıl ya da 5 inci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendinde sayılan görevlerde veya ortaöğrenim düzeyinde öğrenim gerektiren unvan değişikliğine tabi kadrolarda en az altı yıl çalışmış olmak,'' deniyor. Ben teorik olarak müdürlük(teknik olmayan) için açılan unvan değişikliği sınavına girebilir miyim? NOT: Teknik müdürlükler için mühendislik, mimarlık vs. bitirilmesi gerektiğini biliyorum. O yüzden teknik müdürlükleri kastetmiyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 28.01.2022