Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
İtfaiye personeline ödenecek fazla mesai
İtfaiye personeline ödenecek fazla mesai tutarı bütçe kanununda belirlenen üst sınırı aşmamak kaydı ile belediye meclisi tarafından belirtilen tutar (belediye meclisi belirtilen tutardan daha az bir ücreti) verebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 07.01.2007
Çölyak hastalarının un ve makarna bedellerinin ödenmesi
Mardin İli Midyat İlçesi Yolbaşı belde Belediyesinde 1997 yılından beri Başkatip kadrosunda görev yapmaktayım. Eşim Gluten Enteropatisi (Çölyak) hastası olup, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinden aylık 5 Kg. Glutensiz un ve makarna çeşitleri kullanması gerektiği ile ilgili Sağlık Kurulu Raporunu aldık. 1 Kg. unun fiyatı 27,00 YTL. ve 1 kg. makarnanın da fiyatı 18,00 YTL. dir. İlaç kullanım ve katkı payı muafiyeti kesilmeksizin bahsini ettiğim ürünlerin fiyatını çalıştığım kurumdan alabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 07.02.2007
İzin süresi
Belediyemizde 20 yıllık hizmetine karşılık sakatlık aylığı bağlanmayı hak eden ve 15/12/2006 tarihi itibariyle emekliye ayrılmak isteyen kadrolu işçimizin; 4857 sayılı İş Kanunun 53, 54 maddeleri gereği 01.01.2006-15.12.2006 tarihleri arasında geçen 11 ay 15 günlük hizmeti bir yılı doldurmadığı için 2006 yılı senelik izni sayılmamaktadır. 4857 sayılı İş Kanunun 53. maddesi, işyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir denilmektedir. 03/03/2004 tarih ve 25391 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Yıllık Ücretli İzin Yönetmeliğinde konuya ilişkin açıklayıcı bilgi verilmemektedir. Yapılan bu uygulamanın doğruluğu konusunda tereddütler yaşanmaktadır. Tereddütlerimizin giderilmesi bakımından gerekli bilgilerin verilmesini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 01.02.2007
Tedavi, ilaç ve tedavi yollukları
Sosyal Güvenlik Kurumuna geçilecek diye 2007 bütçesinde sağlık giderlerine ödenek koymadık. Şimdi Yasanın uygulanması ertelendi. Tedavi, ilaç ve tedavi yolluklarını nereden ödeyeceğiz? Ne yapmamız gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 31.01.2007
Sayısı 50’den az olan memurlara yemek yardımı
Sivas ili Divriği ilçesinde belediyede 657 sayılı Kanuna tabi olarak görev yapmaktayım. Kurumumuz da memur sayımız 18'dir. Biz memurlara verilen bir öğün öğlen yemeğinden yararlanamıyoruz.Yasada 50'nin altında mevcudu olan yerlerde karavana kurulmaz deniyor. Fakat 50'nin altında mevcudu olan yerlere de dışarıdan teklif usulü doğrudan teminle yemek yenilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 19.01.2007
Zabıta ve itfaiye personeli fazla çalışma ücreti
Belediye başkanlarının zabıta ve itfaiye personeli fazla mesai ücretlerini arttırma veya kaldırma yönünde bir tasarrufları olabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 12.01.2007
Giyecek yardımı
Belediyemizde memur sayısı az olduğundan geçici işçi zabıta memurluğuna vekâleten bakmakta olup, zabıta memurunun faydalandığı ayni giyecek yardımından faydalanabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 12.01.2007
İntibak, teknikerin zam ve tazminatı
03.09.1992 tarihinde 4 Yıllık Teknik Lise Makine Bölümü mezunuyum. 1998 yılında Teknik Hizmetler Sınıfında Teknisyen olarak 11/1 kadro derece ile işe başladım. Askerlik süremi 18 ay olarak borçlanarak ödedim ve altı yıl sicil notu uygulamasından da bir kademe ilerlemesi aldım ve intibakım yapıldı. Ayrıca Bakanlar Kurulu Kararı ile bir derece ilerlemesi aldım. 2004 yılında ÖSYM tarafından sınavsız olarak dikey geçiş hakkı ile Divriği Meslek Yüksek Okulu "Metalürji-Malzeme Teknikerliği Bölümüne" yerleştirildim. 2006 yılında mezun oldum. Mezuniyet belgemi kuruma ibraz ettiğimde 7/2 kadro-dereceden 6/3 kadro-dereceye intibakım yapıldı. Özel hizmet tazminatımda herhangi bir değişiklik yapılmadı. Maaşımda herhangi bir değişiklik olmamıştır. 1- Yapılan intibak işlemi doğrumudur? Kadro derecem kaç olmalıdır? 2- Bitirmiş olduğum teknik okulun bana sağlayacağı zam ve tazminatlar nelerdir? Özel hizmet tazminatım kaç olmalıdır? 3- Maaş, zam ve tazminatlar konusunda, Tekniker ile Teknisyen arasında ne gibi farklar olduğu ve bu farklardan yararlanıp yararlanamayacağım konusunda gerekli açıklamayı yapar mısınız?
- Soru Cevaplandı
- 09.01.2007
Mesai, yemek ve giyecek yardımı haklarının geriye dönük olarak verilmesi
13 yıldır itfaiye biriminde görev yapıyorum. Mesai, yemek ve kıyafet haklarımızı alamıyoruz. Geriye dönük olarak 13 yıllık hakkımızı yasal yönden faiziyle birlikte alabilir miyiz?
- Soru Cevaplandı
- 08.01.2007
Hizmetin birleştirilmesi ve askerlik borçlanması
Kütahya İli Emet Belediyesinde 1. dereceli hesap işleri müdürü kadrosunda 2 yılık yüksek okul me-zunu olarak görev yapıyorum. Dördüncü derecenin üçüncü kademesinden maaş alıyorum. Emekli keseneği derecem 2. derecenin 3. kademesidir. Memuriyet hizmet yılım 12 yıl 7 ay olup, 6 yıllık aynı kurumdaki S.S.K. lı günlerim ile 1 yıl 6 aylık askerlik hizmeti borçlanmasını yaptığımdan toplam hizmet sürem 20 yıl-dır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B maddesi gereğince hesap işleri müdürlüğünün kadro dere-cesinden maaş alabilmem için 2 yıllık yüksek okul mezunu olduğumdan 14 yıllık memuriyet hizmetimin ol-ması gerektiğinden 12 yıl 7 aylık memuriyet hizmetime birleştirmiş olduğum S.S.K. hizmetimin veya asker-lik borçlanmamın ilave edilip edilmeyeceği ve 1. dereceden maaş alıp alamayacağım hususunda görüşlerini-zi arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 06.12.2006
Teknik hizmetler sınıfından yararlanma şartları
Ben 1998 yılında itfaiye eri olarak göreve başladım. Endüstri Meslek Lisesi çıkışlıyım. Fakat 2004- 2006 yılları arasında 2 yıllık teknik okulu bitirdim. İşe girişimiz itfaiye eri kadrosuyladır. 2005 yılında kadromuzu kendi isteğimizle YH'den GİH'e geçmek için şöför kadrosunu aldım. 2 yıllık teknik okul bitirip de teknik kadroda olanların aldıkları maaş ile; bu kadrodan yararlanamayanlar bu haklardan yararlanabilirler mi, yararlanabilirlerse Kanunun hangi maddeleri bunu açıklamaktadır?
- Soru Cevaplandı
- 20.11.2006
Emekli ikramiyesi ve emekli aylığı
02.10.1985 tarihinde geçici işçi statüsünde Çeşme Belediyesinde işe başladım. 01.04.1986 tarihinde 657 sayılı Kanuna tabi memur sınavını kazanarak memur oldum. 2 yıllık yüksek okul mezunuyum. 1 yıllık ücretsiz izin kullandım. Bu süre içersinde emekli keseneklerini Emekli Sandığına ödedim. Bunun haricinde 3 aylık daha ücretsiz iznim var. Bu ödenmedi. Halen 5. dereceli icra memuru kadrosunda 1. derecenin 1. ka-demesinde bulunmaktayım. 1-2007 Ocak ayında emekli olmayı düşünüyorum. 21 yılımı doldurmuş olacağım. Emekli ikramiyem ve maaşım muhtemelen hangi ayda bağlanır. 2-Yaşımı doldurmadan emekli olmak herhangi bir hak mahrumiyetine sebep olur mu? 3-Yaklaşık 10 yıldır 4 ve üstü derecede bulunduğum halde kadrom 5’lik olduğu için bu maaşı alıyo-rum ve mağdur oluyorum. Bunun için Bakanlıkça bir çalışma yapılıyor mu? 4-Her altı yılda bir 657/64. madde gereğince 90 ve üstü sicil not ortalamasından doğan kademe iler-lemesinden 3 kez yararlandım. Bu emekli keseneklerime ve emekli keseneğime esas aylığa işletildi ve kese-nekler bunun üzerinden yatırılmaktadır. Emekli Sandığından bu konuda bir kabul etmeme durumu söz konusu olur mu? Ayrıca 6 aylık sigortalı sürelerimi Emekli Sandığına işlettim intibak kanununa göre intibakım da yapıldı. Ne önerirsiniz? Ayrıca kadro kısıtlaması sebebiyle benim gibi mağdur olan arkadaşlarım için ne önerirsiniz. Yani yüksek okul mezunu olup da memur konumunda olan ve 4’ lük ve üstü kadrolara gelmiş ar-kadaşlarım var ve benim gibi mağdurlar. Ne Yapabiliriz?
- Soru Cevaplandı
- 15.11.2006