2 yıllık yüksekokul mezunu müdür kadrosuna atanabilir mi?

Ben 1987 Yılından beri lise mezunu olarak memur kadrosunda çalışmakta iken 1999 yılında 15 Eylül itibari ile muhasebe kadrosuna asaleten atandım. Halen aynı görevde çalışmaktayım. 2011 yılında 2 yıl-lık yüksek okul bitirdim. Şu anda 1/4 derecede bulunmaktayım Belediyemizde mevcut benimle birlikte 2 adet memur bulunmaktadır. Diğer memur arkadaş lise mezunudur. Ben Mali Hizmetler Müdürlüğü kadrosuna atanabilir miyim?

  • Soru Cevaplandı
  • 08.08.2012

Maden Ruhsat sahası dışındaki kırma-eleme tesisine işyeri açma ve çalışma ruhsatı, Madencilik faaliyetlerinde il özel idarelerinin yaptırımları

1-Maden ocaklarına verilen GSM ruhsatında madenciliğe dayalı faaliyet olarak kırma-eleme tesisi maden ruhsat sınırları dışında ise, madencilik uygulamaları ile mi yoksa ilgili GSM sınıfı işyeri olarak mı işlem yapılacak. Örneğin madencilikte itfaiye raporu istenmezken madenciliğe dayalı maden ruhsat sahası dışında olan kırma-eleme tesisine itfaiye raporu istenecek mi? 2- İşyeri açma ve çalışma ruhsatı kapsamındaki maden ocakları ve diğer işletmelerin ruhsat verildikten 1 ay sonraki denetimlerde olumsuz durumla karşılaşılmayıp ruhsat kesinleştikten bir süre sonra şikâyet üzerine çevre ve insan sağlığına, can ve mal güvenliğine aykırılığın tespiti halinde özel idarelerin ne gibi yaptırımları söz konusudur.

  • Soru Cevaplandı
  • 08.08.2012

Varislerden vergi tahsili

Vefat etmiş kişinin intikal edilmemiş taşınmazlarından gelen vergi mirasçılarından nasıl tahsil olu-nur(izlenecek yol), satış işlemi nasıl yapılır.

  • Soru Cevaplandı
  • 07.08.2012

Zemin katta yapılan veranda emsale dahil midir

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 16/4 maddesinde emsal tanımı yapılarak açık çıkmaların emsale dâhil edilmeyeceği, Yönetmeliğinin 36. maddesinde ise açık ve kapalı çıkma yapılabilmesi için tabii zemin-den çıkma altına kadar en yakın şakuli mesafesinin 2.40 m. olması gerektiği belirtilmiştir. Dolayısıyla zemin kattaki yapılaşmalarda açık ve kapalı çıkma yapılamamaktadır. Zemin katta yapılan ve veranda olarak isim-lendirilen alanların emsale dahil edilip edilmemesi hususunda tereddüt yaşanmıştır.

  • Soru Cevaplandı
  • 07.08.2012

Bir yıl içerisinde yapılan meclis toplantılarının yarısına özürlü veya izinli olarak katılmayan meclis üyesinin üyeliği düşer mi?)

5393 sayılı Belediye Kanununun 29. maddesi “özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya üç birleşim veya bir yıl içerisinde yapılan toplantıların yarısına katılmayan üyenin ...." denmektedir. Meclis üyesi bir yıl boyunca her toplantı için izin dilekçesi gönderme hakkına sahip midir, yoksa Kanunun “veya" dan sonraki bölümü izin ve mazereti kapsamaz mı, yani meclis üyesi ister izinli ve mazeretli, isterse izinsiz olsun yıllık toplantının yarısına katılmamış olması düşme sebebi midir?

  • Soru Cevaplandı
  • 07.08.2012

Ana ve tali faaliyetlerin tek ruhsatta gösterilmesi

Kooperatiflerin motorin satışında mevcut akaryakıt satış istasyonu ruhsatı var ama yeni yönetmelik gereği yem, gıda, kömür, yağ için ruhsat alması gerekiyor sanırım. Gayrı sıhhi ve sıhhi müessese tek ruhsatta olur mu? Nasıl ruhsatlar alınacak, alınmış ruhsat için gerekli evrakların yol geçiş izin belgesi, ÇED belgesi vb. ruhsat 15 yıl önce alınmış tekrar hazırlanması mı gerekir.

  • Soru Cevaplandı
  • 06.08.2012

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinin bütçe ödenekleri, giderinin karşılanması ve birimler arası taşınır devri

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne Büro mobilyası (bedelsiz) hibe edilmiş ve Bizden demirbaş kaydının yapılması isteniyor. Kullanmamız gereken hesaplar konusunda yardımcı olur musunuz?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.08.2012

Koruma amaçlı yapıların pansiyon olarak kullanılması

Bir şehrin tarihi bölgesinde koruma amaçlı imar planı yapılmakta ve bir çok ev tarihi olduğundan dolayı tescillenmekte-dir. Urfa şehrinin tarihi evleri avlulu kargir ev vasfında olup imar planında da konut olarak görülmektedir. Mevcut evlerin pan-siyon olarak kullanılması için belediye meclis kararı alınmıştır. Bu durum yasal mıdır? Yapı orijinalliğini koruması kaydı ile bu evlerin farklı iş kollarında işyeri ruhsatı alması yasal olarak mümkün müdür?

  • Soru Cevaplandı
  • 06.08.2012

Zabıta ve İtfaiye memurlarına ödenen aylık maktu mesai ücretleri

Türkiye’de bulunan bütün belediyelerde zabıta ve itfaiye personeli çalıştırılmaktadır. Belediyelerde zabıta ve itfaiye me-murlarının çalışma saatleri de bütün belediyelerde aynıdır. Bu durumda nüfusu fazla olan belediyelerdeki zabıta ve itfaiye memurlarının maktu mesaileri ile nüfusu az olan belediyelerdeki zabıta ve itfaiye memurlarının maktu mesai ücretleri arasında büyük bir fark olduğu görülmektedir. Belediye norm kadro esaslarına göre değerlendirildiğinde çalışma saatleri de aynı olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu durumda haksız bir uygulama yok mudur? Belediyeler arasında uygulanan farklı maktu mesai ücretleri neler baz alınarak belirlenmektedir. Bu konumda olan küçük belediyelerde çalışan zabıta ve itfaiye personelinin durumlarının düzeltilmesini temenni ediyoruz. Bütün belediyelerde zabıta ve itfaiye memurları aynı saat ve aynı iş yükü ile çalıştığı halde maktu mesaileri neden farklı olmaktadır?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.08.2012

Spor salonu olarak faaliyet gösteren işletmelerin, umuma açık istirahat ve eğlence yeri sayılır mı?

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesi aşamasında; spor salonu olarak faaliyet gösteren işletmeler, umuma açık istirahat ve eğlence yeri sayılır mı? Ruhsatlandırma yapılırken sıhhi müessese olarak mı yoksa umuma açık istirahat ve eğlence yeri olarak mı ruhsatlandırılması gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.08.2012

İtfaiye personelinin çalışma saatleri

Daha önce 24 saat çalışma 48 saat istirahat şeklinde olan mesai saatlerimiz şu an Devlet Personel Başkanlığı oluru alın-madan meclis kararı ile 12 saat çalışma 24 saat istirahat şeklinde düzenlendi. Maktu mesai olarak ayda 20 gün işe gidiyoruz 20x12=240 saat çalışıyoruz. Diğer memurlara göre 80 saat fazla mesai yapıyoruz. 80 saat fazla mesai karşılığı 341 TL alıyoruz. İdare bununla da yetinmeyip ne hafta ne bayram hiç bir izin vermiyor. Benim öğrenmek istediğim maktu mesai karşılığı bir itfaiyeci ayda en fazla kaç saat çalıştırılır. 12 saat çalışma 24 saat istirahat şeklinde yılın her günü çalışıyoruz bayram ve hafta izni hakkımız var mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.08.2012

Sulama birliklerinin sulama hizmeti ücreti ve işletme bakım ücretinin niteliği

Sulama birliğinin sulama hizmeti ücreti ve işletme bakım ücreti amme alacağı kabul edilerek şirketin ödenmeyen su borcundan dolayı anonim şirket yönetim kurulu üyeleri 6183 sayılı Kanun uyarınca sorumlu tutulabilir mi? Başka bir değişle; sulama birliklerinin alacağı amme alacağı niteliğinde midir?

  • Soru Cevaplandı
  • 03.08.2012