Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Veteriner klinikleri için işyeri açma ruhsatı
Veteriner hekimler, muayenehane ve poliklinik ruhsatı almak için 15 Ekim 2011 tarih ve 28085 sa-yılı Resmi Gazetede yayımlanan Veteriner Hekim Muayenehane ve Poliklinik Yönetmeliğinin 6. madde-sinin 2. fıkrasında belirtilen kurumdan mı ruhsat alacaklar? Belediye Veteriner hekimlere ne ruhsatı düzenleyeceklerdir?
- Soru Cevaplandı
- 07.05.2013
Sağlık raporunun hastalık iznine çevrilmesi
Hekimden sağlık raporu alan bir memurun bu sağlık raporunu hastalık iznine çevirmesi yeterli mi? Yoksa belediye başkanından yeniden olur almaya gerek var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 29.04.2013
Sözleşmenin tasfiyesi durumunda kesin teminat
4734 sayılı KİK mevzuatı uyarınca tasfiye edilen bir işin, kesin teminatının idareye gelir kaydını yapmak amacıyla onaya yetkili makam ihale yetkilisi mi? Yoksa (Üst Yönetici) İlin Valisi mi? Görüşlerinizi bekliyorum.
- Soru Cevaplandı
- 29.04.2013
İşçilerin ücretsiz izin hakları ve iş sözleşmelerinin askıya alınması hususu
1- Sürekli kadrolu işçilerde ücretsiz izin süresi en fazla ne kadar olabilir? (Örneğin burslu yurtdışı eğitim için 2 yıl olabilir mi ?) Toplu İş sözleşmesinde, "işçiye müracaatı ve mazereti makul görülmek şartı ile 45 güne kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre işverence uzatılabilir" şeklinde hüküm bulunmakta-dır. 2- İdare ile karşılıklı iyi niyet kapsamında belirsiz süreli iş sözleşmesi askıya alınabilir mi? Eğer alı-nabilirse bunun süresi en fazla ne kadar olabilir?
- Soru Cevaplandı
- 28.04.2013
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı
Beldemizde daha önceden pastane olarak faaliyette bulunan iş yeri ruhsatı iptal edilerek burayı alan şahıs bu işyeri için vergi levhası çıkarmış ve vergi levhasında da "Yiyecek ağırlıklı hizmet veren ka-feteryaların faaliyetleri" diye yazmaktadır. Bu iş yerine nasıl bir ruhsat düzenlemeliyiz, ruhsata kafeter-ya olarak yazılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 25.04.2013
aynı adreste bulunan iş yerinin hemen yanındaki bir işyerine taşınmasında işyeri açma ve çalışma ruhsatı
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin Yönetmeliğin 8. maddesinde "İş yerinin başka bir adrese nakledilmesi halinde yeniden ruhsatlandırılması esastır" denilmektedir. Beldemizde faaliyette bulunan ruhsatlı kahvehane aynı adreste bulunan iş yerinin hemen yanındaki bir işyerine taşınmak istiyor. Adres aynı fakat kapı numarası değişik, bu durum da olan işyerine nasıl bir uygulama yapmamız gerekiyor?
- Soru Cevaplandı
- 25.04.2013
Belediye encümenine işçi personelin üye olarak katılması
Benim sorum belediye çalışanlarından 657’ye tabi memur bulunmadığından işçi statüsündeki bir personelin encümen üyesi olabilir mi ve olması durumunda encümen huzur hakkı ödenebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 25.04.2013
Kafeterya için işyeri açma ve çalışma ruhsatı
Tapu senedinde 2 katlı kâgir ev ve tarla olarak tescil edilmiş, ancak yapı kullanma izin belgesinde zemin kat mantar depolama+garaj+tahıl depolama ve 1.kat ise mesken olarak yapı kullanma izin belge-si verilmiştir. Bu binada kafeterya (sıhhi müessese) için işyeri açma ve çalışma ruhsatı talep edilmiştir. Zemin katı mantar depolama+garaj +tahıl depolama ve birinci kat mesken için yapı kullanma izin bel-gesi verilmiş olması kafeterya işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesine engel teşkil eder mi? Saygıla-rımla.
- Soru Cevaplandı
- 25.04.2013
Bir işyerine iki ayrı ruhsat verilmesi
Yapı Kullanım Belgesinde bir dükkan görünen işyeri fiiliyatta ortadan duvar örülerek ikiye bölünmüştür. İki dükkanında kapı numarası tek olmakta, girişleri yola cepheli ve ayrıdır. Dükkanların birinde erkek berberliği diğerinde turizm seyahat acentesi faaliyette bulunmak istemektedir. Söz konusu yerlere işyeri ruhsatı verilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 22.04.2013
Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
Kamu kurum ve kuruluşlarının sorunlarına ışık tuttuğunuz için öncelikle teşekkür ederim. Konya İl Özel İdaresinde İnsan Kaynakları Daire Başkanı olarak görev yapmaktayım. İl Özel İdarelerinde görev yapan daire başkanlarının ek göstergeleri kaçtır? İl Özel İdareleri arasında farklı uygulamalar yapılmak-tadır?
- Soru Cevaplandı
- 22.04.2013
Değiştirilen plana göre tadilat ruhsatı
Zemin+2 kat olarak inşaat ruhsatı verilen bir yapının bulunduğu bölgede imar planı değişikliği yapı-larak kat adedi zemin+1 olmuştur. İmar planı değişikliği öncesi yapı zemin+2 kat olarak tamamlanmış-tır. Zemin ve 1. katlarda tadilat ruhsatı talep edilmektedir. 1- Zemin ve 1. katlara ilişkin tadilat ruhsatı düzenlenebilir mi? (Düzenleyeceğimiz tadilat ruhsatında kat adedi plan değişikliği öncesi verilen ruhsata zemin+2 olduğundan yine zemin+2 olacaktır.) 2- Yapının çatısı için de tadilat verilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 20.04.2013
Hüküm giyen işçinin kıdem tazminatı
Belediyemizde 1997 yılından başlayarak 1997 yılında 330 gün, 1998 yılında 326 gün, 1999 yılında 310 gün, 2000 yılında 140 gün, 2002 yılında 253 gün, 2003 yılında 340 gün, 2004 yılında 240 gün, 2005 yılında 327 gün, 2006 yılında 222 gün çalıştırılarak bu sürelerin bitiminde çıkışları yapılan ve 15.03.2007 yılında Norm Kadro Kanununa göre daimi işçi statüsüne alınarak çalıştırılan ve 2008 yılı Haziran ayı içerisinde de sendika üyesi olarak yapılan sözleşmeye göre ücret ve ikramiye verilen Belediyemiz işçisi 2009 yılı ocak ayı sonuna doğru izne ayrıldı ve bu izinli olduğu günler içerisinde yapmış olduğu olay yüzünden mahkemeye sevk edildi. Daha sonra Mahkemece 5237 sayılı TCK’ nın 37/1, 188/3, 63, 54/4, 53/1 sayılı maddelerinden suçlu bularak 4 yıl 2 ay hapsine karar verildi. Bu kararın bir örneği de Belediyemize ulaşmış olduğu tarihten itibaren 08.06.2009 tarih ve 1 nolu Disiplin Kurulu kararı ile 25.07.2009 tarihinde işçinin çıkışı yapıldı ve İş Bulma Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne yazı ile bildirildi. Bahsedilen kişi şimdi ise İş Bulma Kurumu Kayseri Bölge Müdürlüğüne müracaat ederek bizden ça-lıştığı yıllara ait giriş çıkış maaş ve ikramiye alacakları hakkında bizden belge ve bilgi istendi. Bizlerde mevcut olan bilgi ve belgeleri sunduk şimdi ise Bölge çalışma müdürlüğünce suç olayının izinli iken gerçekleştiğinden 1997 yılı dâhil 25.07.2009 yılını kapsayacak şekilde sendika sözleşmesine göre her yıl 80 yevmiye üzerinden en son ödeme yapılan brüt ücreti 1.642,62 TL üzerinden kıdem tazminatı alabileceğini söylediler. İdare olarak bizde Mahkeme kararı ile ne sonuç çıkarsa onun uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda yanlış yapmak istemiyorum. Gerekli bilgi tarafıma verilirse çok sevinirim
- Soru Cevaplandı
- 19.04.2013