Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Muhasebe Yetkililerinin Kesin Kabul Komisyonlarında yer alıp alamayacakları
Muhasebe Yetkililerinin Kesin Kabul Komisyonlarında görevlendirilip görevlendirilemeyecekleri?
- Soru Cevaplandı
- 05.02.2013
Termal turizm merkezi alanı kamulaştırmaları ve tahsisi
İlçemizde 164.000 m2 alan Bakanlar Kurulu Kararıyla termal turizm merkezi ilan edilmiştir. Bu alanda önceki yıllarda kamu yararına kamulaştırmalar yapılmış ve 2942 sayılı Kanunun 23. maddesi ilk fıkrası gereğince "geri alma" süreleri dolmuştur. Ancak, anılan Kanunun 23. maddesinin devamında yazılı olan "Aynı amacın gerçekleşmesi için bir-den fazla taşınmaz mal birlikte kamulaştırıldığı takdirde bu taşınmaz malların durumunun bir bütün oluşturduğu kabul edilerek yukarıdaki fıkralar buna göre uygulanır." denildiğine göre; 1- Termal turizm merkezi ilan edilen 164.000 m2'lik alanda termal turizm yatırımı amacıyla beledi-yemizce ihtiyaç duyulması halinde tekrar kamulaştırma yapıldığında yıllar önce özel mülkü belediye-mizce kamulaştırılmış ve geri alma süresi dolmuş gerçek kişilere geri alma hakkı tanınır mı? 2- Termal turizm merkezi ilan edilen alanda kamulaştırma işlemleri yapılmış belediyemiz mülkü konumunda olan ve geri alma süresi dolmuş olan yerlerin bir kısmı ifraz edilerek termal turizm yatırımı yapmak isteyen gerçek kişilere belediyemizce belirlenecek usullerle satılabilir mi? 3- Belediyemizce kamulaştırılan alanlardaki mülkün tamamı ya da bir kısmı ifraz edilerek takas ya da farklı yöntemler uygulanmak suretiyle gerçek kişilere tapu devri yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 05.02.2013
Çocuk Gelişim Merkezi
Bölgemizde "Çocuk Gelişim Merkezi" adı altında bir işyeri açılması düşünülmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde kreş ve gündüz bakı-mevi olarak ya da çocuk kulübü olarak değerlendirilmediği, özel eğitim ve öğretim kurumlarından sa-yılmadığı belirtilmiştir. Yürürlükteki İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik'te bahsi ge-çen iş kolu yer almadığından ruhsatlandırılıp ruhsatlandırılmayacağı, ruhsatlandırılacaksa da iş kolunun ne şekilde tanımlanacağı hususunda görüşünüzün bildirilmesini Arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 05.02.2013
Hafta tatili ruhsatı alması gerekmeyen işyerleri
Hafta tatili ruhsatı alması gerekmeyen işyerleri hangileri olduğu kısaca bahsederseniz memnun oluruz, çünkü bazı çelişkiler yaşanmaktadır. Belediyemizde ruhsat müdürlüğü ayrı bulunmakta biz denetim görevi yapmaktayız. Aydınlatırsanız memnun oluruz.
- Soru Cevaplandı
- 05.02.2013
Çekimser oy ve karar yeter sayısı
24 meclis üyesinin katıldığı bir toplantıda karar yeter sayısı 6 dır. 1. Şayet 6 kabul ve 6 red kararına karşılık 12 çekimser (başkan dahil) var ise ve başkan çekimser ta-rafında ise karar sonucu nasıl olur. 2. Şayet 5 kabul oyuna karşın 19 çekimser oy var ise karar yeter sayısı sağlanmadığından sonuç na-sıl olacaktır.
- Soru Cevaplandı
- 04.02.2013
İhale işlemleri
Anahtar teslim ihale edilen bir yapım işi uygulamaya geçilirken zemin kotunun yol kotundan aşağıda kalması sebebiyle belediye başkanı tarafından üst sınırın yol kotundan alınması istenmiştir. Bu du-rumda perde beton ve dolgu gerekmekte olup yüklenici firma keşif artışı istemektedir ve bu değer yak-laşık % 8 gibi bir değerdir. Bu keşif artışının uygun olup olmadığını bilmiyorum ve uygun değilse nasıl bir yöntem izleyebilirim? (bu işte kontrol teşkilatıyım) Belediye başkanından olur yazısı almam bir şey ifade eder mi? Ama bu değişikliği isteyen de kendisi.
- Soru Cevaplandı
- 04.02.2013
Belediyelerin Maden Payı alması
Belediyemiz mücavir alanı sınırları içinde faaliyet gösteren altın madeni işletmesinden maden payı almamız mümkün mü alırsak neye göre ne kadar alırız? İlginize şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
- Soru Cevaplandı
- 04.02.2013
Köy yerleşik alanı dışındaki yapıya elektrik bağlanması
Kütahya’da köy yerleşik alanı dışında ve köyde bulunan son direkten yol boyu uzaklığı 550 metre mesafede bulunan tarlamda ve yapımını 1998’de tamamladığım ve bunu muhtarlıktan aldığım yazıyla kanıtlamış olduğum ayrıca 1998’li yıllarda eve telefon bağlatılmış (sonradan kapattım) tek katlı 42 metre kare bir evim bulunmakta geçtiğimiz günlerde eve insani ihtiyaçlarımın karşılanması için elektrik bağlatılması için ne yapılabilir. Şimdiden bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
- Soru Cevaplandı
- 03.02.2013
Müdürlüğe vekâlet
Develi Belediyesi'nde 1993 yılında memuriyete girdim. 4 yıllık işletme fakültesi mezunuyum. 2012 yılında sınavı kazanıp şef olarak atamam yapıldı. Yaklaşık 2 yıldır destek hizmetleri müdür vekili olarak görev yapıyorum. 1- Vekalet ücreti alabilir miyim? 2- Müdürün yararlandığı ek ödemeden faydalanabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 01.02.2013
Tüzel kişiliği kalkan belediyelerde sözleşmeli personel istihdamı
Belediyemize 1 adet sözleşmeli teknik personel almak istiyoruz. 6360 sayılı Kanundan önce 11085 sayılı genelge kapsamında personel alımı için Valilikten 2013 yılında çalıştırmak üzere 02.11.2012 tari-hinde olur aldık. Bu olur izni ile 2013 yılında sözleşmeli teknik personel çalıştırabilir miyiz? Bizim bele-diye mevcut belde belediyesi iken Büyükşehir Belediye Kanunu kapsamında Seydikemer İlçesi oldu. Be-lediyemize gelen resmi yazılar ve 6360 sayılı Kanunun geçici 1.maddesinin 2.fıkrasına göre sözleşmeli personel çalıştırabilir miyiz? İvedi olarak bilgilendirilirsek memnun oluruz. Sözleşmeli personeli 2013 yılında ilk defa çalıştıracağız.
- Soru Cevaplandı
- 01.02.2013
İmar uygulamaları
Bir müteahhit inşaat yapmak üzere eski binayı yıkıyor ve kazıyor. Çok fazla kazarak yan taraftaki bi-tişik nizam ayrı binanın temelinin altına kadar girmiş. Daha da kazmaya niyetli. Yandaki 5 katlı bina yı-kılma tehdidi altında, insanların can ve mal güvenliği yok. İnşaat ruhsatı verilmedi ancak yıkım ruhsatı kapsamında kazıyı sürdürmekte. Bu durum hangi mahkemeyle ve nasıl durdurulabilir ve tedbir almadan inşaata başlaması engellenebilir?
- Soru Cevaplandı
- 31.01.2013
Yapı kullanma izin belgesinde elektrik ve makine mühendisi imzası
Yapı kullanma izin belgesinde mahallinde tetkik eden teknik eleman olarak belediyemizde görevli elektrik ve makine mühendisi imzası gerekli midir?
- Soru Cevaplandı
- 31.01.2013