İşçinin geçmiş dönem senelik izin alacakları

Kontder Kullanıcısı -

6360 sayılı Kanuna göre belediyemiz kapanacağından dolayı, çalışan işçilerimizin 4 yıllık izin hakları bulunmaktadır. Bu izinlerin bazı yılları izin ücreti olarak beledimiz bütçesinden karşılanabilir mi? Karşı-lanırsa hangi usul ve esaslara göre olur.

  • Soru Cevaplandı
  • 25.12.2012

İşyerlerinin 24 saat açık kalması

Kontder Kullanıcısı -

İskele, istasyon, hava meydanı, terminal vb. yerler dışında kalan, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri kapsamına girmeyen (Lokanta, Köfteci, Hamburger, Pastane vb.) işyerleri ile ilgili olarak encü-men kararı ile 24 saat açık kalma izni verilebilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 25.12.2012

Yola terk edilen yerin amacı dışında kullanılması

Kontder Kullanıcısı -

Yola terki yapılan bir yerin yıllar sonra encümen kararıyla işgaliye bedeli alınıyor denilerek terki ya-pan işyerinin sınırlarına dâhil edilmesi imar kanun ve yönetmeliğine uygun mudur?

  • Soru Cevaplandı
  • 23.12.2012

İnternet salonu ruhsatlı işyerinde çay meşrubat v.b. servisi yapılması ve kraker, bisküvi v.b. satılması

Kontder Kullanıcısı -

Yapılan denetimler sırasında, Belediye tarafından İnternet Salonu ruhsatı verilen bir işyerinde çay ocağı olduğu, çay, meşrubat v.b. servisi yapıldığı, ayrıca kraker, bisküvi v.b. satıldığı tespit edilmiştir. İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatları yönetmeliğinin EK-1-f-7 maddesine göre İnternet Salonu 3. sınıf lo-kantaların tabi olduğu şartları taşımamaktadır. Bu durum mevzuata uygun mudur, eğer uygun değilse nasıl bir cezai işlem uygulanmalıdır.

  • Soru Cevaplandı
  • 22.12.2012

Mali Hizmetler Müdürünün harcama yetkisi ve bu yetkinin devri

Kontder Kullanıcısı -

Belediyemizde Mali Hizmetler Müdürü aynı zamanda Muhasebe Yetkilisi olarak görev yapmakta olduğundan, harcama yetkilisi görevini şef kadrosunda görev yapmakta olan memura devretmiştir. Harcama Yetkilisi görevini yürütmekte olan memur izinli olduğundan, yerine yapılan görevlendirmede; "Müdürlüğümüz Harcama Yetkilisi görevini yürütmekte olan …'in (Harcama Yetkilisi) …tarihleri arasın-da yıllık izinli olacağından, dönünceye kadar ve ilerleyen tarihlerde … 'in (Harcama Yetkilisinin) raporlu ve izinli olması durumunda Tahsildar ... 'in Harcama Yetkilisi olarak görevlendirilmesi hususunu olurla-rınıza arz ederim" denilmektedir. Belediye Başkan Vekili tarafından yukarıda yazıldığı şekilde, belirli tarihler arasında izin ve bundan böyle her izin, rapor vb. gibi harcama yetkilisinin görevi başında olamayacağı ileriye dönük günlere iliş-kin süresiz olarak bir görevlendirme ile harcama yetkililerinin görevlendirilmesi usulüne uygun bir gö-revlendirme midir? Uygun ise harcama yetkilisinin rapor veya izinli olduğu günler yine yazılı tebliğ edilmesi gerekir mi? Bu şekilde yapılan bir görevlendirme yasal olarak (harcama yetkilisi yerine görev-lendirilen personel açısından) bir sıkıntıya sebep olur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 21.12.2012

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının Devri

Kontder Kullanıcısı -

Belediye sınırlarında, içkili alanlar içinde içkili lokantaya verilmiş olan bir ruhsat, içkili alan yerleri değiştikten sonra, mülkiyet sahibi ve faaliyet alanı değişmeden, müktesep hak olarak aynı yerde başka birine ruhsat devir işlemi yapılabilir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 19.12.2012

Toptancı halinde bulunan PTT binasının sözleşmesi ihale yapmadan uzatabilir mi?

Kontder Kullanıcısı -

5957 sayılı Kanunun 11. maddesinin 1. fıkrasında "Belediye toptancı hallerindeki işyerleri, kiralama veya satış yoluyla işletilir. Ancak satılan işyeri sayısı, o haldeki toplam işyeri sayısının yüzde ellisini geçemez. Bu maddenin altıncı fıkrasındaki eylemlerin tespiti halinde satış işlemlerinin iptal edilip işyerlerinin geri alınacağına ilişkin olarak tapu kütüğüne şerh konulur ve bu şartların gerçekleşmesi durumunda taşınmazlar geri alınır. İşyerlerinin kiralanması veya satılması 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hü-kümlerine göre yapılır. Kira süresi en fazla on yıldır. Bakanlıkça belirlenen esaslara uygun olması kaydıyla, kira süresi sona erenlerle ihaleye çıkılmaksızın yeniden kira sözleşmesi yapılabilir. Kira süresi sona erenler açılacak kiralama ihalelerine tekrar katılabilir. Bir yıldan uzun süreli kira sözleşmelerinde ikinci ve izleyen yıllar kira bedelleri, Üretici Fiyatları Endeksi oranında arttırılır." denmektedir. Bu maddeye göre toptancı halinde bulunan PTT binasının sözleşmesini ihale yapmadan uzatabilir miyiz? Yoksa bu Yönetmelik hükmü sadece toptancı halinde bulunan komisyoncular için mi geçerlidir?

  • Soru Cevaplandı
  • 19.12.2012

Belediye meclisi kararının mülki amire gönderilmesi

Kontder Kullanıcısı -

Yaptığımız çalışmalarda göstermiş olduğunuz değerli katkılarınızdan dolayı şükranlarımı bildirerek sözlerime başlamak istiyorum. Belediye Başkanının katıldığı herhangi bir belediye meclis toplantısında tutanak ve meclis kararlarının imzalanması sürecinde "Meclis görüşmeleri katip üyeler veya divanın sorumluluğundaki görevlilerce tutanağa geçirilir ve başkanlık divanı tarafından imzalanır. Toplantılar, meclisin kararıyla sesli veya görüntülü cihazlarla da kaydedilebilir. Kararlar, tutanaklara dayalı olarak yazılır, başkan ve katip üyelerce imzalanır. Meclis kararlarına her yıl birden başlamak üzere birbirini izleyen karar numarası verilir. Belediye başkanı tarafından geri gönderildiği için yeniden görüşülen kararlara yeniden karar numarası verilir. Kararlar, bir sonraki toplantıda üyelere dağıtılır. Ayrıca, kararların aslı bir dosyada muhafaza edilir." denilmektedir. Meclis kararlarının Kaymakamlığa gönderilmesi tarihinde Belediye Başkanının görevli, izinli, hastalık ya da başka sebeplerle Beldede olmaması durumunda belediye başkan vekili veya meclis 1. başkan vekilinin kararları imza etmesinde sakınca bulunmamakta mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 15.03.2012

Görevde yükselme

Kontder Kullanıcısı -

Ben Kırklareli Belediyesinde zabıta memuru olarak görev yapmaktayım. 2010 yılında var olan 4 tane komiserlik kadrosundan zabıta memuru sayımızın az olması nedeniyle 2 tanesi için sınav açıldı, sınav neticesinde 4 kişi sınavı kazandı, 2 kişi puanına göre atandı. Şu an var olan mevcut sayımız 12 kişiden 19 kişiye çıktığından dolayı kalan 2 komiserlik için kazanan diğer 2 kişinin 2 sene içinde bu kadroya atanması konusuna müdürümüz olmaz diyor. Şimdi bizler bu boş olan kadrolara atanmamız için tekrar görevde yükselme sınavına girmemiz mi gerekiyor, bu arada boş olan 2 kadromuz 6’ya çıktı en kısa za-manda bizi aydınlatırsanız çok sevinirim.

  • Soru Cevaplandı
  • 15.03.2012

Ruhsatsız işyerine verilecek ceza

Kontder Kullanıcısı -

Sıhhi ve umuma açık bir işletmeye ruhsatsız faaliyet gösterdiğinden dolayı işlem yaparken işyerlerine ayrıca kapatma saatlerine riayet etmediklerinden dolayı işlem yapabilir miyiz?

  • Soru Cevaplandı
  • 14.03.2012

Ön lisans mezunu tahsildarın derece kademesi

Kontder Kullanıcısı -

19.09.1991 tarihinde Ticaret Lisesi mezunu olarak, tahsildar kadrosunda 12/2 dereceden göreve başladım. 15.06.1995 tarihinde 1 (bir) yıl ve 02.06.2006 Haziran ayında 10 (on) ay ücretsiz doğum iznine ayrıldım. 2009 yılında 2 yıllık ön lisans'tan mezun oldum. Halen tahsildar olarak görev yapmaktayım, 2005 yılında verilen 1 dereceyle beraber, şu anda maaş derece ve kadememin ne olması gerekiyor.

  • Soru Cevaplandı
  • 14.03.2012

Büfelere işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesi

Kontder Kullanıcısı -

İlimizde kaldırım üzerine konuşlanmış, büfe tarzında yerler mevcut olup, buralara işyeri açma ve çalışma ruhsatı istenmektedir. Kaldırımlar kamusal alan olduğu için, dolayısıyla herhangi bir kiralama işlemi de yapılamamaktadır. Farklı illerin belediyeleriyle görüştüğümüzde, işgaliye alındığını ve encümen kararıyla kiralama yoluna giderek, ruhsat verdiklerini söylediler. Bu tür başvuruları nasıl değerlendirebiliriz? İşgaliye alınması, işgaliye alınan yere işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilebilmesi anlamına gelir mi?

  • Soru Cevaplandı
  • 13.03.2012