Kamu idareleri arasında taşınır mal devri

10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 44 üncü maddesine göre çıkarılan Taşınır Mal Yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince; Kamu idarelerine ait taşınırların muhafazası ile görevli olan veya kendilerine kullanılmak üzere taşınır teslim edilen kamu görevlileri bu taşınırları en iyi şekilde muhafaza etmek, gerekli bakım ve onarımlarını yapmak veya yaptırmak, veriliş amacına uygun bir şekilde kullanmak ve görevin sona ermesi veya görevden ayrılma halinde iade etmek zorundadırlar. Bu bağlamda; Belediyemiz adına kayıtlı bulunan dayanıklı taşınırlardan bazıları beldemiz sınırları içerisinde bulunan muhtarlara teslim edilmiş bulunmaktadır. Taşınır Kayıt Yetkilisi olarak bu taşınırları muhtarlar adına direk zimmet fişi düzenleyip imzalatmam doğru olur mu?

  • Soru Cevaplandı
  • 2015-05-27

Köy tüzel kişiliğine yardım

Rize Merkez Belediyesi dâhil toplam 9 ilçe ve belde belediyesinin kurmuş olduğu içme suyu birliğiyiz. İçme suyu kaynağımızın bulunduğu köyün tüzel kişiliğine kamu yararı gözetilerek, ayni ya da nakdi yar-dım yapmamız mümkün müdür?

  • Soru Cevaplandı
  • 2014-06-27

Mahallenin bağlılığının değiştirilmesi

İlimiz Harran ilçesine bağlı ancak ilçemize daha yakın olan (a) mahallesi muhtarı ve mahalle sakin-leri Akçakale Belediyesine bizlere müracaat ederek yazılı talepte bulunmak suretiyle ilçemize bağlan-mak istiyorlar. Buna göre; 1-ilçemize bağlanmak isteyen mahalle ile ilgili belediyemiz nasıl bir işlem ya-pabilir 2-Başka kurumun görevi olması halinde hangi kurumlara nasıl müracaat edilebilir ve nasıl bir yol izlenir.

  • Soru Cevaplandı
  • 2014-06-13

Vergi ve SGK pirim borcu bulunan istekli ile sözleşme imzalanıp imzalanamayacağı

Sözleşme imzalama sırasında, yüklenicinin SGK’ ya ve vergi dairesine borcu varsa sözleşme imzala-nır mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 2013-12-13

Toplantıya katılmayan birlik meclis üyelerinin durumu

Birliğimiz 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununa göre kurulmuş tamamı köylerden oluşan bir birlik olup, yılda 2 kez olağan meclis toplantısını yapmaktadır. Birlik Meclisi ilk kuruluş aşamasında meclis üyelerine ücret ödenmemesi şeklinde bir karar almış ve bu kadar da hala uygulanmaktadır. Her yıl aynı şekilde ücret ödenmemesi şeklinde görüş bildirilir ve bütçeye de ödenek konulmaz. Ancak birli-ğimizin yılda iki kez toplanması gerektiği günlerde yeterli çoğunluk sağlanması konusunda sıkıntılar ya-şanmaktadır. Her toplantıda belirli üyeler birlik meclis toplantısına girmemekte, hatta toplantı binasın-da olmalarına rağmen salona girmeyerek imza atmamakta ve toplantıya katılmamaktalar. Tüzükte top-lantıya katılmama konusunda herhangi bir kıstas getirilmemiş olup, süreklilik arz etmesi durumunda uygulanacak karar şeklinde bir madde eklenmemiştir. Dolayısı ile toplantıya katılmayan üye muhtar ve meclis üyelerinin üyeliklerinin düşürülmesi de gerçekleştirilememektedir. Her toplantıda aynı sıkıntıyı yaşanmasına sebebiyet veren ve çoğunluk gerektiren maddelerin (Tüzük değişikliği) alınmasını engelleyen bu meclis üyelerinin üyeliklerinin iptali nasıl gerçekleştirilebilir? Birlik Tüzüğü tam metni http://kisb.gov.tr/birlik-tuzugu

  • Soru Cevaplandı
  • 2013-05-17

Biyologların kadro dereceleri

Biyolog olarak 15.09.2013 tarihinde göreve 9/1 derece ve kademeden göreve başladım. Dilekçe vererek benim derece ve kademem 8/1 olması lazım dedim. Dilekçeme ret cevabı geldi. Biyologlar kaçıncı dereceden memurluğa başlar.

  • Soru Cevaplandı
  • 2013-11-18

Sulama Birlikleri

6172 sayılı Sulama Birlikleri Kanunu uyarınca Birliğimiz; 1- Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Damga Vergisi, Katma Değer Vergisi ve Motorlu Taşıtlar Vergisi yönünden muafiyeti var mıdır? 2- Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş., Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.’ne ödenen faturalardan damga vergisi kesintisi yapılmalı mıdır? 3- Doğrudan Temin (22/D) yöntemiyle mal ve hizmet alımlarında; ödenecek faturadan damga ver-gisi kesilmeli midir? 4- E-Bildirge, Muhtasar Beyanname ve Damga Vergisi Bildirimlerinde beyannameye ait Damga Vergisinden muafiyeti var mıdır? 5- 4734 ve 5018 sayılı Kanun kapsamında yer almakta mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 2013-06-18

KHGB de ödeneği bulunmayan iş için ihaleye çıkılabilir mi?

KHGB ler ödeneği hazır olmayan bir yapım işini, ihale edebilirler mi? Ödenek hazır olmadığı, il özel idaresi ile ödenek konusunda bir protokol yapmadıkları halde ihale yaparlarsa, birlik yöneticileri için cezai sorumlulukları nedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 2013-04-04

Birlik sigorta bildirgesi ve damga vergisi

Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliklerine ait iş ve işlemlerle ilgili olarak, çalışanlara ait Si-gorta Bildirgelerini SGK' ya göndermeleri aşamasında, damga vergisinden muaf olup olmadığı husu-sunda bizleri aydınlatmanızı istiyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 2013-04-03

6360 sayılı Kanunla Büyükşehir olan illerde KHGB geçici işçilerinin durumu ne olacak

6360 sayılı Kanunla büyükşehir olan illerde Köylere Hizmet Götürme Birliklerinde en az 5 yıldır çalı-şan yıllık sözleşme imzalayan geçici işçilerin durumu ne olacak?

  • Soru Cevaplandı
  • 2013-03-12

KHGB'nin fatura kullanarak yaptığı harcamada ayrıca encümen kararı alınması gerekir mi?

KHGB'nin fatura usulünü kullanarak yaptığı harcamada ayrıca encümen kararı almak zorunluluğu var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 2013-02-28

Sulama Birliklerinde personel gideri oranı

Birlikte çalışan 20 personel 5620 sayılı Kanunla sürekli işçi kadrosuna geçirilmiştir. 6172 sayılı Su-lama Birlikleri Kanunu yayımlanmış Personel Giderlerinde sınırlandırma söz konusu olmuştur. Personel ile ilgili olarak ise sadece ‘‘Çalıştırılan personelin işvereni birliktir.’’ denilmektedir. 2012 yılı itibari ile sürekli işçi statüsünde çalışan 20 personel yılın on iki ayı çalışmaktadır. Personel giderlerimiz ise %70’leri bulmaktadır. 2013 yılı ve gelecek yıllarda yeni personel alımı yapılmadan 20 personel, yılın on iki ayı çalışmaya devam ederse personel giderleri bütçemizin %30’unu geçecektir. Bu açıklamalara göre; sürekli işçi kadromuz devam etmekte midir? Yeni personel alımı yapılmadığı sürece bütçenin %30’unu geçen personel giderleri Birlik Başkanından tahsil edilecek midir?

  • Soru Cevaplandı
  • 2013-01-06