İhale İşlemleri
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Şantiye şefi olarak ayrı ayrı taahhütname verilmesi
Özel bir şirkette inşaat mühendisi olarak çalışmaktayım. 2 ayrı ihaleden iş aldık. 2 ayrı yere şantiye şefi olarak ayrı ayrı taahhütname verebilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2015-04-08
Tahmin edilen bedelin belirlenmesi
2886 sayılı Kanunun 51/g maddesine göre otomat ihalesi yapacağız. Belediye ve gelir idaresinin rayiç bedelleri ve emlakçı tarafından belirlenen bedel ile yaklaşık maliyet yapılıp muhammen bedel bulunmuştur. Bulunan bu bedel komisyon tarafından çok yüksek olduğu belirlenmiştir. Bulunan bu muhammen bedel nasıl düşürülebilir?
- Soru Cevaplandı
- 2015-04-08
Hizmet alımlarında hakediş düzenlenmesi ve ödeme süreleri
Hizmet Alımı İhalelerinde sözleşme tasarıları oluşturulurken, sözleşme tasarısı madde 12'de belirtilen “Ödeme yeri ve şartları” kısmına ödemenin kaç gün içinde yapılacağı yönünde bir süre konulması hususunda bir kısıtlaması var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2015-04-01
Belediyeye ait taşınmazların pazarlıkla ihaleye verilmesi
Belediyemize ait taşınmazları park, bahçe çay ocağı vb. yerler, bütçe kanunun da yayınlanan (i-cetveli) parasal limitlerin altında kalan miktarlar sonucunda belediyemiz mülklerinin kiraya verme iş-lemleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun " Pazarlık usulünde ilan yapmaksızın davet usulüyle ihale edilerek (kiraya verme) yasal olarak mümkün müdür.
- Soru Cevaplandı
- 2015-02-05
Vakfa Taşınmaz Satışı
1994 yılında inşa edilmiş ancak bugüne kadar hiç kullanılmamış bir adet otel binamız mevcut olup, şimdi ise Yatılı Kuran Kursu olarak kullanılmak üzere, belediyemizce Türkiye Diyanet Vakfına sembolik bir bedel ile satışı düşünülmektedir. Bahse konu satışın yapılıp yapılamayacağı hususunda görüşlerinizi arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2014-10-22
İki görevin bir arada yürütülmesi
Çalıştığım kurumda hem taşınır kayıt kontrol yetkilisi, hem de gerçekleştirme görevlisi olarak görev yapıyorum. Kurumumuz tarafından yapılan ihale ve doğrudan teminlerde herhangi bir aşamada görev alabilir miyim?
- Soru Cevaplandı
- 2014-10-21
Taşınmaz kiraya verme ve kiralama işlerini yürütecek birimler
Belediyede, bina kiralama işlemini hangi müdürlük yapar ve nasıl bir yol izlemesi gerekir. Kiralanacak olan hizmet binasının sözleşmesini yapmaya ilgili müdürlüğün harcama yetkilisi yeterli midir?
- Soru Cevaplandı
- 2014-09-12
İhale İşlemleri
İhalelerde, muhasebe veya mali işlerden sorumlu bir personelin katılımı gerekir mi? Mali işlerden sorumlu personelin bir vasfı olması gerekir mi yoksa müdürlükteki herhangi bir personel katılabilir mi? Mali hizmetler müdürlüğü tarafından görevlendirilen personelin ihaledeki esas görevi nedir?
- Soru Cevaplandı
- 2014-09-01
Hizmet alımı ihalelerinde faks veya e-posta ile bildirim
Hizmet alım ihalelerinde e-posta, faks gönderim tarihi tebliğ tarihi sayılır mı? Yüklenicinin ihalede adres beyanında tebligat adresi olarak beyan ettiği adrese veya faks, e- posta gibi iletişim adreslerine yapılacak bildirimleri kabul etme zorunluluğu var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2014-08-11
İş makinesi satışı
Belediyemize ait eski model ve kullanımı olmayan iş makinelerini 2886 sayılı Kanun kapsamında satışı için ihaleye çıkardık. İhale şartnamesinde hiç bir yetki belgesi şartı konulmadı, ancak ihaleye girmek isteyen bazı hurda firmaları "Ömrünü Tamamlamış Araçlar Yönetmeliği" kapsamında tescil ve yetki belgemiz yok, ihaleye girebilir miyiz? Talebinde bulunuyorlar. Bu firmaların ihaleye girmesinde sakınca var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2014-08-08
Doğrudan teminde % 10
Doğrudan temin usulünde % 10 sınırını aşma durumu nedir? Kütüphaneye tüketime yönelik mal ve hizmet alımı kaleminden yıl içinde örneğin 7000 TL para geldi. Yakacak, kırtasiye, temizlik malzemesi alımı için, ben bu paranın 6000 TL sini doğrudan temin usulüyle harcayabilir miyim? Yoksa buradaki %10 dan anlamam gereken 7000 nin %10, 700 TL yi mi 22/d ile harcamalıyım?
- Soru Cevaplandı
- 2014-08-06
İade edilemeyen ihale teminatlarının hazineye gelir kaydı
(İade edilemeyen ihale teminatlarının hazineye gelir kaydı) 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu 14. maddesinde idarenin yazılı talebine rağmen 2 yıl içerisinde talep edilmeyen teminat mektubu dışındaki teminatların Hazineye gelir kaydedileceği belirtiliyor. Bu durumdaki teminatları Mal müdürlüğü veya defterdarlık hesaplarına mı yatırmalıyız yoksa belediye hesaplarına mı gelir kaydetmeliyiz?
- Soru Cevaplandı
- 2014-07-15