İhale İşlemleri
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
İl özel idarenin kaymakam lojmanı yapmak için arsa alımı yapması
1-İl Özel İdaresinin Görev ve Sorumlulukları başlıklı 6. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendine istinaden İlçe özel İdare Müdürlüğüne yeterli ödenek gönderilmiştir. İlçelerde kaymakam konutu yapmak amacıyla arsa/arazi satın alınabilir mi? (maddede arsa alımından bahsetmemiştir) 2-Alınabilirse taşınmazın hangi kanuna göre satın alınması gerekir. (arsa/arazi alımı için kamulaştırma kanununa göre mi, 2886 sayılı kanun veya 4734 Sayılı Kanunun 22. maddesinin (e) fırkasına göre mi alım yapılacaktır) Yapacağınız değerlendirmeler için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
- Soru Cevaplandı
- 2013-11-14
Kısmi teklife açık ihale
Kısmi teklife açık bir ihalede, 1. kısma iş ortaklığı olarak teklif veren şahsın, işin ikinci kısmına şahsi teklif vermesi alternatif teklif olarak değerlendirilebilir mi? Kısımlar farklı olduğu için değerlendirmeye alınması mı gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 2013-10-23
Encümen kararıyla üç yıllığına kiraya verilen taşınmazın kira süresinin, kontrat süresi sonunda sözleşmeye ilave edilecek hüküm ile uzatılması mümkün müdür?
Mülkiyeti belediyemize ait olan işyerini (Dükkân) 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi hükmü uyarınca ihale yapıp 3 yıllığına kiraya vereceğiz. İş bu kanununda belirtilen 75. maddesinin üçüncü fıkrasında "Kira sözleşmesinin bitim tarihinden itibaren, işgalin devam etmesi halinde, sözleş-mede hüküm varsa ona göre hareket edilir. Aksi halde ecrimisil alınır" ifadesi geçmektedir. Bu ifade ışı-ğında yapacağımız sözleşmeye, üzerine ihale bırakılan kişi ile yapılacak 3 yıllık sözleşmeye, “ihaleyi alan kişi veya kuruluş, ihalenin tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş ise yeniden değerlendirme oranı çarpımı ile hesaplanacak bir yıllık ihale bedeli tutarını kabul etmesi halinde ihale bir yıl daha uzar" ifadesini koysak, ihale bir yıl daha uzar mı? Bu işlemi yapmakta ki amacım; belediyemize düzenli gelir kazandırmayı devam ettirmek ve girişimciler açısından ihaleyi cazip hale getirip ihaleye katılımı ve rekabeti arttırmaktır.
- Soru Cevaplandı
- 2013-10-22
Elektrik Enerjisi Alımında Fiyat Farkı
Bakanlar Kurulunun 2013/5216 sayılı kararına istinaden Elektrik Enerjisi Alımında Fiyat Farkı veril-mesi kararlaştırılmıştır. Ancak fiyat farkında baz alınacak olan A2 ve A1 fiyatları için TÜİK'in Alt Sektör-lere göre Endeks Sonuçları Tablosunun 401 numaralı hanesindeki sayıyı belirtmişlerdir. Fakat TÜİK bu verileri (401) gizli olduğundan dolayı yayınlamıyor. Bunun için yaklaşık maliyet hesaplanamıyor. Elekt-rikte fiyat farkı hususunda yardımcı olur musunuz?
- Soru Cevaplandı
- 2013-10-21
Komisyonun karara bağladığı bir ihalenin, ihale yetkilisince iptali
Girdiğimiz bir hizmet alım ihalesi sonucunda, ihale komisyonu kararında 3 teklif olduğunu ancak bir teklifin yaklaşık maliyetin üzerinde olduğunu ve geçersiz sayıldığını, diğer iki tekliften en avantajlı teklifi firmamızın verdiğini belirterek kararın onanması yönünde karar alarak ihale yetkilisinin onayına sunmuş, fakat ihale yetkilisi proje niteliği ve miktarında değişikliğe ihtiyaç duyulduğundan “yeniden ihale edilmesi uygundur” diyerek ihaleyi iptal etmiştir. İhale yetkilisinin yukarıdaki gerekçeyle ihaleyi iptal hakkı var mıdır? İhale yetkililerinin ihale iptallerinde bir sınırlama var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2013-10-19
4734 sayılı Kanununa göre yapılan ihalelerde, belgede bilgi eksikliğinin giderilmesi
4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. maddesine göre yapılan yapım işi ihalesinde isteklilerden bi-rinin birim fiyat teklif cetvelinde ihale kayıt numarası yazılmamıştır. Bu isteklinin teklifini değerlendir-me dışı bırakmamız gerekir mi? Veya ne gibi bir işlem yapmamız gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 2013-10-11
Doğrudan temin, muayene kabul, satın alma
Mühendislik fakültesi mezunuyum ancak üniversitede akademik kadroda görev yapmaktayım. Ge-çici görevlendirme ile hastane bilgi işlem birimi yöneticiliği yapmaktayım. Doğrudan temin, firma ha-kedişleri ve geçici kabul komisyonu hakkında bir kaç sorum olacaktı. a) Şartnameyi hazırlayan kişi piyasa araştırması yapabilir mi ve bu tutanağa imza atabilir mi? Taşe-ron firma elemanı piyasa araştırması yaparak bu tutanaklara imza atabilir mi? Olası bir durumda so-rumlu tutulabilir mi? b) Şartnamede imzası bulunan kişi muayene kabul komisyonu üyesi olabilir mi, aynı zamanda piya-sa araştırması yapan kişi olabilir mi? c) Sözleşme kapsamında her ay hakediş yapılan bir firmanın yaklaşık 14 sayfalık tüm evrakı, (bu ev-raklar içerisinde hakediş tutarı ve önceki hakedişlerin miktarı yazılı) teknik şartnameyi hazırlayan kişi olarak tarafımızdan hazırlanır mı, bu işlem sözleşmeyi imzalayan satınalma biriminin haricinde başka kişilere yaptırılabilir mi? d) Yapı işlerinde geçici kabul komisyonu kurulurken neler baz alınır? Komisyondaki teknik üyeler işin denetimini hangi esaslara göre yapmalıdır? e) Satınalma ile ilgili herhangi bir eğitimi olmayan kişiye yukarıda saydığım görevler verilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2013-10-09
Belediyenin de hissesi bulunan parselin kat karşılığı verilmesi
Belediyemizin vatandaşla hisseli parselini müteahhide kat karşılığı olarak verebilir miyiz? Hangi yo-lu izlemeliyiz? Diğer hissedarlar müteahhide kendi paylarını veriyorlar.
- Soru Cevaplandı
- 2013-09-24
İç mimarlık diplomasının iş deneyim belgesi olarak değerlendirilmesi
Fakültelerin iç mimarlık bölümünden mezun olanların, mesleki ve teknik yeterlilik kriteri olarak iç mimar diplomaları ile kamu ihalelerine katılmaları mümkün müdür?
- Soru Cevaplandı
- 2013-09-20
Belediye taşınmazının kira artış oranı
2886 sayılı kanuna göre ihale edilerek 3 yıl süre ile kiralanan bir dükkânın, 1 yıllık süresi sona er-miştir. Kira Artırımının yapılacağı ayda, ÜFE bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişim oranı; 6,38 olurken, yıllık TÜFE 7,42, Yıllık ÜFE 3,42 olmuştur. Kiraya verme ile ilgili dosya Kıymet Takdir Komisyonuna havale edilmiş, kıymet takdir komisyonunca kira artış oranı; 8,69 olmuştur. Ancak bu artışa vatandaş tarafından itiraz edilmiştir. Bu 8,69 olan kira artışının düzeltilmesi gerekli midir?
- Soru Cevaplandı
- 2013-09-20
Kamu kurum ve kuruluşlarının malzeme, bakım ve onarım istekleri
Belediyece kamu kurum ve kuruluşlarının (Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü) malzeme, bakım ve onarım istekleri, 5393 sayılı Kanunun 75. maddesi çerçevesinde değerlendirip yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2013-09-17
Taahhüt edilen teknik personelin iş yerinde bulundurulmaması
Sözleşmede belirtilen teknik personel taahhütnamesi yüklenici tarafından zamanında idareye verilmiş, ancak teknik personel yerinde bulunmamıştır. Bu durum yükleniciye yer tesliminden itibaren iş başında bulunmamaktadır diye 2 ay sonra tebliğ ediliyor. Yüklenici bu yazı gitmeden bir gün önce teknik personel taahhütnamesini yeniden veriyor. Bu durumda ceza kesilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2013-09-16