Belediye Başkanları
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Belediye başkanının emekliliği
2009 ile 2014 yılları arasında belediye başkanlığı yaptım görevim sona erdikten sonra emekli sandığına primlerimi kendim yatıracağım bundan sonra, kaydımı yaptım yalnız ödeme yapmadım şu an bu süreleri borçlanabilir miyim? Acaba bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
- Soru Cevaplandı
- 2021-12-11
Belediye başkanının emekliliği
10binden küçük bir ilçe belediye başkanı olarak 25 yıl hizmet Üzerinden emekli oldum.lise mezunuyum derecem 3/3 1/4 maaş almaktayım.yuksek okulu yeni bitirdim maaşıma yansirmi diplomam.ben şuan 6172 lira maaş almaktayım 2 dönem belediye başkanlığı yaptım 2009 yılında başkan olunca emekli oldum.sinraki 5 yıl lik hizmetim emekliligime yansımadı makam ve görev tazminatı alıyorum.sizden ricam aldığım maaş doğrumu.
- Soru Cevaplandı
- 2021-09-15
Belediye Başkanının emekli olmasında encümen kararı
Belediye başkanının emekliye sevk edilmesi ile ilgili alınan kararda encümenlerin tamamının imzası şart mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2021-08-19
İşçinin memurluğa geçmesi halinde emekli olması sırasında kıdem tazminatı
Halen Belediyemizde 657 sayılı Kanuna tabi olup müdür kadrosunda çalışan arkadaşımız beledi-yeye ilk girişinde (1984 yılında) işçi statüsünde işe girmiş ve takriben 8,5 ay kadar işçi kadrosunda ça-lışmakta iken bilahare 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur kadrosuna ataması yapıl-mıştır. Çalışanımız emekli olacağından, ilk işe girişindeki işçilik hizmetinin karşılığı olan kıdem tazminatı talebinde bulunmuştur. Bu kişinin 1984 yılındaki 8,5 aylık işçilik hizmetine karşılık kıdem tazminatı ödemesi yapılır mı? Yoksa bu 1475 sayılı İş Kanunun 14. maddesinde belirtilen 1 (bir) yıllık süreyi dol-durmadığından kıdem tazminatı talebinin ret edilmesi mi gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 2021-03-01
İşyeri ruhsatı dışındaki alanların işgal edilmesi
Dükkan tapusuna ait olmayan kapı önlerine konan buzdolabı, dondurucu ve benzeri malzeme (gı-da maddeleri) koyma veya işgal etme hakkı var mıdır? Tapu dışında kalan yerlerinin ortak alan olarak bilinmektedir.
- Soru Cevaplandı
- 2020-10-23
Evlenme yardımı ve şirket müdürlüğüne atama
1- Yeni seçilen belediye başkanımız evlenecek gençlere çeyiz yardımı altında ayni yardım yapmak istiyor. Mesela ilçe içerisinde ikamet etme şartı ve ilçe içerisinde esnaflık yapan işletmelerden alınması karşılığında (mobilya-beyaz eşya veya diğer ev ihtiyaçları) kesilen fatura tutarında 2.500 TL 'ye kadar yardım yapmak istiyor. Bu yapılacak çalışmanın Kanunlara uygun olup olmadığı hakkında görüş almak istiyorum. 2- 1 Nisan 2018 tarihinde taşeron firmada çalışan işçi arkadaşlarımızın belediyemizin kurduğu şir-kete Meclis kararı ile belediye başkanımız müdür olarak atandı. Şirket müdürü olarak atanan Belediye başkanına şirkette görev alması vesilesi ile maaş ödemesi yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2019-05-07
Belediye başkan ödenekleri
SULTANHANI Belediyesi - SULTANHANI
Yeni ilçe belediyesiyiz en son TÜİK verilerine göre toplam nüfusumuz 10.557 ilçe merkezi nüfusumuz 9.918 köylerde yer alan nüfusumuz 639 dur. Belediye başkan ödenekleri; Nüfusu 10.000'e kadar olan belediyeler ve nüfusu 10.001-50.000 arasındaki belediyelere göre değişiklik göstermektedir. İller Bankası tarafından gönderilen Şubat 2018 hisse bilgilerinde merkezi nüfusumuz 9.918 olarak görülmektedir ve hissemiz buna göre gelmiştir. Belediye Başkanının maaşını yaparken toplam nüfusumuzu mu dikkate alacağız yoksa merkez nüfusunu mu dikkate alacağız? Belediye Başkanının maaşını neye göre vereceğiz?
- Soru Cevaplandı
- 2018-02-13
- SULTANHANI
Belediye başkan yardımcısının özlük hakları
Nüfusumuz 46853 olup, Belediyemizde 1/4’ünde belediye başkan yardımcısı olarak görev yapan kişinin aylığa esas gösterge puanı, özel hizmet puanı, iş güçlüğü riski, ek ödeme oranı ve merkez ilçe kavramında kastedilen büyükşehir sınırları içerisindeki ilçeler mi yoksa merkez ilçe belediyelerini mi kapsıyor, gerekli bilginin tarafımıza verilmesini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2015-05-26
Faaliyet raporunun görüşüleceği oturumda meclise başkanlık
Belediye başkanı, faaliyet raporunun görüşüleceği oturumda meclise başkanlık yapabilir mi? Meclis başkan vekilinin başkanlık yapması gerekiyorsa, başkan salonda olabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 2015-04-01
Belediyelerde eş başkan görevlendirilip görevlendirilemeyeceği ve ücret ödenmesi
Belediye Meclisimiz oy çokluğu ile Eş Başkanların Çalışma Yönetmeliğini kabul etmiş ve eş başkana 5393 sayılı belediye yasasının 7. fıkrasına hükümlerine göre 15.08.2014 tarihinden itibaren maaşının hesap edilmesi ve sigorta primlerinin de gösterilmesi istenmiştir. Bu noktada; eş başkana ödeme yapılıp yapılmayacağı; ısrarla ödeme yapılması istendiğinde ne yapılması gerektiği konusunda geniş bilgilendirme yaparsanız sevinirim.
- Soru Cevaplandı
- 2014-08-18
Belediye Başkanı Makam ve Kıdem Tazminatı
Babam 1982-1984 yılları arasında belediye başkanlığı yaptı. Ancak babam seçilmiş belediye başkanı değil de atanmış belediye başkanı olarak görev yaptı. Seçilmiş belediye başkanlarına emeklilikten sonra kendine veya eşine makam ve kıdem tazminatı veriliyor. Babam 1980 yılında Hanak Belediyesinden muhasebe memuru olarak emekli oldu. 1992 yılında ise öldü. Annem Emekli Sandığından maaş alıyor. Seçilmiş belediye başkanlarına verilen makam ve kıdem tazminatından annem yararlanır mı? Yararlanır ise ne işlem yapmam lazım.
- Soru Cevaplandı
- 2014-07-17
Tekrar seçilemeyen Belediye başkanlarının memuriyet görevine dönmeleri
Kamu kurumunda memur statüsünde görev yapmakta iken 2009 mahalli idareler seçimlerine katılmak üzere 31.12.2008 tarihinde görevimden istifa ettim. 29.03.2009 tarihinde yapılan seçimlerde Belediye Başkanlığını kazanarak 5 yıl belediye başkanlığı yaptım. 30.03.2014 tarihinde yapılan seçimlerde tekrar aday oldum fakat seçimi kaybettim. Memur olarak görev yaptığım eski kurumuma göreve dönmek için müracaat etmeme rağmen atamam yapılmadı. Göreve tekrar başlatma kurum takdir yetkisinde mi? yoksa zorunluluğu bulunmakta mıdır? Atamamın yapılmaması durumunda nasıl bir yol izlemeliyim.
- Soru Cevaplandı
- 2014-07-13