2006 Bütçesi analitik bütçe sistemine göre mi hazırlanacak

Kontder Kullanıcısı -

2006 bütçesi analitik olarak mı hazırlanacak.

  • Soru Cevaplandı
  • 26.04.2005

Kabahatler Kanunu kapsamında düzenlenen tutanak encümene havale edilmeli midir

Kontder Kullanıcısı -

5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamına giren suçu işleyen hakkında tutanak tanzim edildikten sonra bu tutanağı encümene havale edilmeli midir? Belediye encümen kararı alınmasına gerek var mıdır?

  • Soru Cevaplandı
  • 12.07.2006

Encümen üyeliği

Kontder Kullanıcısı -

5393 sayılı Yasanın 33. maddesinde belediye encümenliğini memur üyelerden mali kontrol yetkilisi ile birim amirleri arasından başkan tarafından seçilecek bir kişi ile 2 seçilmiş üye ile belediye başkanı veya görevlendireceği yardımcılarının oluşmaktadır denilmektedir. Benim kadrom başkatip hesap işlerini 3 yıldır vekaleten yürütmekteyim. Başkatiplik görevini ise zabıta memurumuz 3 yıldır vekaleten yürütmektedir. Fen memurluğu kadrosunu Y.H.S. hizmetli vekaleten yürütmektedir. Hizmetli 2 yıllık yüksek okulu mezunu. 2006 yılından itibaren encümene hesap işleri müdür vekili olarak ben ve fen memurluğunu vekaleten yürüten arkadaşım katılmaktadır. Oysa şimdiye kadar hep başkatip ve muhasebeci katılırdı şimdi ise fen memuru ve zabıta daire amirleri arasında yer aldığı için fen memurumuz başkan tarafından encümenliğe seçilmiştir. Bu işlemlerin doğru olup olmadığını, başkatip yerine fen memurunun katılımı doğru değil ise nasıl bir işlem yürütülmesi gerekir?

  • Soru Cevaplandı
  • 28.06.2006

Encümen toplantısı

Kontder Kullanıcısı -

Encümende görüşülecek konu yoksa yine de evrak yoktur diye karar yazmamıza gerek var mı?

  • Soru Cevaplandı
  • 11.05.2006

Encümen toplantısına katılmayan seçilmiş üyenin durumu

Kontder Kullanıcısı -

>P>Belediye encümen üyesi keyfi olarak toplantıya katılmaz ise (bir veya birkaç toplantıya) ne olur? 5393 sayılı Kanunda açıklayıcı bir hüküm yok.

  • Soru Cevaplandı
  • 18.04.2006

Fen memurlarının belediye encümeninde görevlendirilip görevlendirilemeyeceği

Kontder Kullanıcısı -

5393 SAYILI BELEDİYE KANUNUN 49. MADDESİNE İSTİNADEN FEN MEMUR KADROSUNDA SÖZLEŞMELİ OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM.BENDEN BAŞKA İKİ ADET KADROLU MEMUR BULUNMAKAT BİRİ MUHASEBECİ BİRİ YAZI İŞLERİ MEMURU ENCÜMENE BEN GİREBİLİRMİYİM.

  • Soru Cevaplandı
  • 17.11.2005

Yeni yasa düzenlemelerinden sonra, meclis toplantı halinde bulunmadığı zamanlarda encümenin meclis yerine karar alması mümkün mü?

Kontder Kullanıcısı -

1580 sayılı kanuna göre toplantı olmadığı dönemlerde meclisce alınması gereken kararların encümencede alınabileceği var idi,5272 sayılı belediye kanununa göre tatilde oduğumuz ayda araç alımı için borçlanma yetkisini encümenden almamız mümkünmüdür.

  • Soru Cevaplandı
  • 28.06.2005

Belediye encümeni herhangi bir konuda almış olduğu kararı, yine encümen kararı ile iptal edebilir mi?)

Kontder Kullanıcısı -

merhaba... belediye encümeni herhangi bir konuda almış olduğu kararı, yine encümen kararı ile iptal edebilir mi? iptal gerekçesi ise alınan karar yasal olmadığını sonradan fark etmesinden dolayı iptal etme yoluna gidebilir mi? yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

  • Soru Cevaplandı
  • 21.03.2005

Encümenin seçilmiş üyelerine katılmadıkları toplantılar için ödenek verilir mi? İlk kademe belediye meclisi ile Büyükşehir belediye meclisi arasında uyuşmazlık.)

Kontder Kullanıcısı -

1-Encümen seçilmiş üyelerine aylık ödenek verirken katılmadıkları toplantıların ödeneklerini nasıl hesaplayacağız?.Katılmadıkları halde ödenek isterler ise ne cevap vermemiz gerekir. 2- Toplantılara katılmayan Encümen seçilmiş üye üyelikten düşürülebilirmi. 3- İlk kademe belediye meclisinde görüşülüpde reddine karar verilen konu (üret tarifesini belirlemek) büyükşehir belediye meclisinde görüşülürken kabul edilebilirmi. 4-Belediye meclisi (5272/18-fbendi) parke taşı ücretini belirlemedi.23.maddeye istinaden yeniden görüşülmesi amacıyla 5 gün içinde meclise yeniden havale edildi. Meclis kararında ısrar etti ve yine belirlemedi. Bu durumda idari yargıyamı başvurulacak,yoksa 30 maddenin a bendi gereğince meclisin feshi yolunamı gidilecektir. Saygılar,Teşekkürler.

  • Soru Cevaplandı
  • 16.03.2005

Denetim komisyonu

Kontder Kullanıcısı -

Meclis gündeminde Ocak ayında Denetim Komisyonuna üye seçimi konusu vardı. Meclis, komisyonun 3 kişiden oluşmasına karar verdi. Sonra partiler aday gösterdi. X Partisinin komisyondaki üye sayısı 2, Y Partisinin komisyondaki üye sayısı 1'dir. Yapılan gizli oylama neticesinde, X partisinin 2 üyesi ile, Y partisinden aday gösterilen aday değil de başka bir üye salt çoğunlukla seçildi. Birkaç gün sonra Y Partisinden seçilen üye, Meclis Başkanlığına sunulmak üzere istifa dilekçesi verdi. Şimdi Şubat ayı meclis toplantısında istifa dilekçesi veren üyenin dilekçesi Mecliste görüşülmesi gerekiyor şeklinde düşünüyorum. Çünkü yetkiyi veren meclistir. Bu konuda Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinde herhangi bir husus olmadığı için; konu hakkında nasıl bir yol izlememiz gerekmektedir?

  • Soru Cevaplandı
  • 10.01.2007

Denetim komisyonlarının görev ve yetkileri

Kontder Kullanıcısı -

Mersin Büyükşehir Belediye meclis üyesi olup aynı zamanda denetim komisyonu üyesiyim. Bizler Büyükşehir Belediyesini denetlerken bazı bağlı işletme ve kuruluşları da Yasaya göre denetlememiz gerekmektedir. Mesela (MESKİ), (İmar Ltd.), (spor kulüpleri), (spor kompleksi) gibi şirketlerin denetlenmesinde sorun yaşayacağız görünüyor. Sebep olarak (MESKİ) gibi kuruluşların kendilerine ait denetim kurullarının olması, böyle bir kurul bizim denetlememizi engeller mi ?

  • Soru Cevaplandı
  • 10.01.2007

Belediye başkanının görevi başında bulunmadığı durumlarda meclise kim başkanlık eder?

Kontder Kullanıcısı -

BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Meclis Çalışmaları Başkanlık divanı Madde 9 — Meclise, belediye başkanı başkanlık eder. Belediye başkanının bulunmadığı durumlarda meclis birinci başkan vekili, onun da olmadığı durumda ikinci başkan vekili meclise başkanlık eder. Belediye başkanı toplantının herhangi bir safhasında da yerini meclis başkan vekiline bırakarak toplantıdan ayrılabilir. Ancak, yıllık faaliyet raporunun görüşüldüğü oturuma, meclis başkan vekili başkanlık yapar. 5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU Başkan vekili MADDE 40. — Belediye başkanı izin, hastalık veya başka bir sebeple görev başında bulunmadığı hâllerde, bu süre içinde kendisine vekâlet etmek üzere, belediye meclisi üyeleri arasından birini başkan vekili olarak görevlendirir. Başkan vekili, başkanın yetkilerine sahiptir. Başkan vekiline, görev süresince başkana ödenen aylık brüt ödeneğin gün hesabı üzerinden ödenek verilir. Yukarıda belirttiğim yasa ve yönetmelik göz önünde bulundurularak belediye başkanı herhangi bir sebeble ilçe dışında olduğu zaman meclis toplantısı yapılacaksa ve vekaletini meclis birinci başkan vekili dışında başka bir meclis üyesine bırakmış sa meclis toplantısına kim başkanlık eder. 5393 sayılı belediye kanunu ile belediye meclisi çalışma yönetmeliği bu konuda çelişiyor mu? ****Başkan vekili, başkanın yetkilerine sahiptir. *****Madde 9 — Meclise, belediye başkanı başkanlık eder. Belediye başkanının bulunmadığı durumlarda meclis birinci başkan vekili, onun da olmadığı durumda ikinci başkan vekili meclise başkanlık eder.

  • Soru Cevaplandı
  • 25.11.2006