Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
OHAL Komisyonu kararı üzerine göreve dönenler yönetici kadrosunda görev alabilir mi?)
24 Mart 2020 Salı günü 31078 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, Anayasa Mahkemesinin OHAL Komisyonu ile göreve dönen yönetici kadrosunda olanların 7145 sayılı Kanunun 22. maddesinin üçün-cü cümlesi ile yöneticilik kadrosuna atanmalarını engelleyen kısmını oy birliği ile İPTAL etmesi sonucu artık bu konumda olanlar eski yöneticilik kadrolarına atanabilecekler mi? Kamil Memur, Akhisar Belediyesi/
- Soru Cevaplandı
- 01.04.2020
Açıkta bulunan ve göreve başlayan Mali Hizmetler Müdürüne açıkta bulunduğu döneme ait encümen huzur hakkı ödenir mi?)
Mali Hizmetler Müdürümüze 2018 de soruşturma açıldı. Kendisi mahkeme süresince Mahkeme-nin bitimine kadar açığa alındı. Mahkeme sonuçlandı göreve tekrar başladı. 5393 sayılı Kanunun 32. maddesinde meclis üyeleri için toplantıya katıldıkları her gün için huzur hakkı ödenir demektedir. Ka-nunun 36. maddesinde encümen üyeleri için katıldıkları her gün için dememekte aylık brüt ödenek verilir demektedir. Kanunun 33. maddesinde encümende Mali Hizmetler Müdürü daimi üyedir. 5216 sayılı Kanunun 16. maddesinde de Mali Hizmetler Birim amiri daimi üyedir orada da aylık ödenek veri-lir demektedir. Meclis üyelerinin ücretleri huzur hakkı, memur üyelerin ücretleri aylık ödenektir de-nilmektedir. Kendisi açığa alınmıştır görev yapmamıştır. Açıkta olduğu için Encümen toplantılarına da katıl-mamıştır. Kendisine açıkta olduğu sürece eksik verilmiş olan maaş kesintisi ödenecektir. Encümenin daimi üyesi olduğu için encümen toplantılarına katılmamasına rağmen kendisine encümen üyesi aylık ödeneği de ödenecek midir? Açıkta geçen sürelerdeki izin hakları ölür mü, kullanır mı? Bu ödenecek olan tutarlar belediyemizin maddi durumunun iyi olmadığı için diğer faaliyetlerinin aksamaması için geç ödense daha sonraki tarihlerde ödense bir sorumluluk getirir mi? Bir sorumluluk getirir ise kimler sorumlu olur müeyyidesi nedir?
- Soru Cevaplandı
- 30.03.2020
Dernek iktisadi işletmelerine açma ve çalışma ruhsatı
Dernekler tarafından kurulan iktisadi işletmeler için açacakları işyerleri için iş yeri ruhsatı almaları gerekir mi?
- Soru Cevaplandı
- 25.03.2020
Sözleşmeli eğitmen olarak atanma
Ben Yerel Yönetimler ön lisans, ilahiyat ön lisans ve kamu yönetimi lisans bölümlerinden mezu-num. Pedagojik Formasyon Belgem var. Ben herhangi bir belediyede sözleşmeli eğitmen kadrosuna başvuru yapabilir miyim? Eğitmen için hangi bölümlerden mezun olmalı?
- Soru Cevaplandı
- 20.03.2020
Belediye taşınmazlarının elektrik ve su giderleri
14000 nüfuslu bir ilçe belediyeyiz bünyemizde fen işleri ve emlak istimlâk müdürlüğü bulunmaktadır (destek hizmetleri birimimiz yoktur). Belediyemize ait taşınmazların elektrik ve su faturalarının ödenmesinde hangi birimin sorumluluğundadır.
- Soru Cevaplandı
- 19.03.2020
Ödeme emri belgesi üzerinde bulunması gereken imzalar
Ödeme emri belgelerinde, düzenleyen (gerçekleştirme görevlisi), muhasebe yetkili ve harcama yetkilisinin imzası bulunmaktadır. Ayrıca başka birinin imzanın bulunması şart mıdır? (örneğin tetkik eden ön mali kontrol gibi
- Soru Cevaplandı
- 13.03.2020
Yapıya başlanılmamış olması nedeniyle hükümsüz hale gelen yapı ruhsat harcının iadesi
3194 sayılı İmar Kanununun 29. maddesine göre 5 yıl içinde ruhsat alıp inşaata başlamayan ve yapı ruhsatı kanunen hükümsüz hale gelen vatandaşa, talebi üzerine 2464 sayılı Belediye Gelirleri Ka-nununun ek 5/2 maddesine göre ruhsat harcı iade edilebilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 13.03.2020
Damga Vergisi
Yüklenici ile alt yüklenici arasında yapılan sözleşmelerde damga vergisi kesilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 11.03.2020
Köy tüzel kişiliğine ait taşınmazın satışı/kiraya verilmesi
Köyümüz merkeze bağlıdır. 1996 yılından önce 21 kişiye ait taşınmaz arazi, tapu gelince tüzel kişi-liğe geçti; burada mobilya fabrikası var. Okul yapma karşılığı 20 yıl kiralandı. Bedelsiz noter sözleşme ile köyümüzde dernek var; şu anda muhtar buradan kira alıyor. Köy derneğini yaşatmak amacıyla muhtar bu yeri derneğe verebilir mi? Kirası derneğe geçecek.
- Soru Cevaplandı
- 09.03.2020
Sözleşmeli personelin atanması
MYO elektrik bölümünden mezun oldum ve Kayseri Felahiye Belediyesine 2012 Eylül ayında sözleşmeli elektrik teknikeri olarak başladım. Sözleşmelilere gelen kadrodan faydalanarak Eylül 2013 te belediyemizin tekniker kadrosuna atamam yapıldı. Ancak çalıştığım dönem sırasında Karabük Üniversitesi döküm öğretmenliği bölümünden mezun oldum ve kadroya geçişim lisans diplomamla yapıldı. Şu anda mevcut kadroda çalışmaya devam etmekteyim. Bu durumda herhangi bir sakınca var mı?
- Soru Cevaplandı
- 30.04.2014
Ücretsiz toplu taşıma
1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü 27.04.2009 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 5892 sayılı Kanun ile genel tatil günü olarak kabul edilmiştir. Belediyeler tarafından yapılan toplu taşıma hizmetinde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde meclis kararı alınarak ücretsiz olarak taşıma yapılıp yapılamayacağı hususunda tereddüt yaşanmıştır. Bu konu hakkında çok acil yardımlarınız gerekmektedir.
- Soru Cevaplandı
- 29.04.2014
Fiilen itfaiyede çalışanın fazla çalışma ücreti
Kadrom başka birimde bulunduğu halde personel yetersizliği nedeniyle itfaiyede görevlendirme ile elektrik teknikeri olarak çalışmaktayım. Fiilen itfaiyede çalışıyor olmamdan dolayı maktu mesai almalı mıyım?
- Soru Cevaplandı
- 29.04.2014