Soru & Cevap
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Karayolu kenarında yapılacak meskenler için karayollarından geçiş yolu ön izin belgesi
Belediye sınırları içerisinde olan karayolu kenarında yapılacak meskenler için inşaat ruhsatı verilmeden önce, Karayolları Kenarında Yapılacak ve Açılacak Tesisler Hakkındaki Yönetmelik kapsamında, karayollarından geçiş yolu ön izin belgesi alınacak mı?
- Soru Cevaplandı
- 17.07.2014
Bütçe içi işletme faaliyetleri ve muhasebe kayıtları
Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında belde belediyeleri ilçe belediyemize bağlandı. Bir tane belde belediyemiz bünyesinde bütçe içi işletme olarak kurulmuş olan akaryakıt istasyonumuz var. Bu istasyon 3. kişilere de satış yaptığı için kurumlar vergisi mükellefiyeti var; tek düzen hesap planına göre ayrı muhasebe kaydı tutuluyor. Belediyeden ayrı vergi numarası var. Çalışan personel belediye personeli sigortası ve maaşını belediyeden alıyor. Bu konuda okuduklarımız tam olarak bizi aydınlatmadı. Benim sorum şu; Belediye olarak bu işletmenin bünyesinde bir restorant işletebilir miyiz? Otopark işletmeciliği ya da başka ticari faaliyetlerde bulunabilir miyiz? Eğer yapabiliyor isek; personel alımı nasıl olacak bağımsız bir işletme gibi mi? Mal alımı, hizmet alımı, evrak düzeni nasıl olacak ve belediye muhasebe kayıtlarıyla nasıl entegre edeceğiz?
- Soru Cevaplandı
- 16.07.2014
Belediyemize ait şirkete, araç almak istiyoruz, nasıl bir işlem yapmamız gerekir?
Belediyemize ait şirkete, araç almak istiyoruz, nasıl bir işlem yapmamız gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 16.07.2014
Şef kadrosundaki personelin uzmanlığa atanması
Şef kadrosunda bulunan bir memurun 2 yıl içinde düz uzman kadrosuna görevde yükselme sınavına girmeden atanması mümkün mü?
- Soru Cevaplandı
- 16.07.2014
2886 sayılı Kanuna göre ihale edilen işlerde teminata el konulurken güncelleme yapılır mı?
2886 sayılı Kanuna göre kiralama ihalesi yapıldı. Yüklenici sözleşme şartlarına uymadığı için sözleşme belediye tarafından feshedildi. Kesin teminatını nakde çevirirken teminatın alınış tarihinden itibaren TE-FE’ye göre mi, TÜFE’ye göre mi nakde çevirerek irat kaydedilmesi gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 16.07.2014
Naklen geçişlerde görevde yükselme sınavı sonrasında atanma
Mali hizmetler müdürlüğünde 4 yıllık memurum ve lisans mezunuyum. Değişen görevde yükselme yönetmeliğine göre şef unvanı için sınava girmemde herhangi bir sorun yok. Aynı kurumda çalışılması gereken belirli bir süre şartı da öngörülmüyor. Kurumlar arası naklen tayin yöntemiyle kurum değiştirmek istiyorum. Gitmek istediğim kurumda bir belediye. Bu durumda sınav başvurumu mevcut kurumda yapsam ve sınava nakil yaptırdığım kurumda girsem, yeni kurumumda şef veya uzman olarak atanmam da herhangi bir sorun olur mu?
- Soru Cevaplandı
- 16.07.2014
Mısır paketleme işyeri
Sorumluluk alanı içerisinde tapusunda tarla olarak görülen yerde mısır silaj paketleme işi yapılacağından ötürü işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı istenmektedir. Tarla üzerinde yapı kullanım izin belgesi ve herhangi bir yapı bulunmamasına rağmen işte kullanılacak makinenin kurulacağı tarlaya işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 15.07.2014
İade edilemeyen ihale teminatlarının hazineye gelir kaydı
(İade edilemeyen ihale teminatlarının hazineye gelir kaydı) 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu 14. maddesinde idarenin yazılı talebine rağmen 2 yıl içerisinde talep edilmeyen teminat mektubu dışındaki teminatların Hazineye gelir kaydedileceği belirtiliyor. Bu durumdaki teminatları Mal müdürlüğü veya defterdarlık hesaplarına mı yatırmalıyız yoksa belediye hesaplarına mı gelir kaydetmeliyiz?
- Soru Cevaplandı
- 15.07.2014
Fenni mesulün şantiye şefi olması
Yapı ruhsatında İnşaat Mühendisi Fenni mesuldür. Yine, aynı İnşaat Mühendisinin tekrar ruhsat dosyasında Şantiye Şefi olarak ta görev yapma durumu var mıdır, varsa hangi kanuna göredir? Birde ruhsat dosyalarında 4'lü TUS alma zorunluluğu var mıdır varsa hangi kanuna göredir?
- Soru Cevaplandı
- 14.07.2014
Tekrar seçilemeyen Belediye başkanlarının memuriyet görevine dönmeleri
Kamu kurumunda memur statüsünde görev yapmakta iken 2009 mahalli idareler seçimlerine katılmak üzere 31.12.2008 tarihinde görevimden istifa ettim. 29.03.2009 tarihinde yapılan seçimlerde Belediye Başkanlığını kazanarak 5 yıl belediye başkanlığı yaptım. 30.03.2014 tarihinde yapılan seçimlerde tekrar aday oldum fakat seçimi kaybettim. Memur olarak görev yaptığım eski kurumuma göreve dönmek için müracaat etmeme rağmen atamam yapılmadı. Göreve tekrar başlatma kurum takdir yetkisinde mi? yoksa zorunluluğu bulunmakta mıdır? Atamamın yapılmaması durumunda nasıl bir yol izlemeliyim.
- Soru Cevaplandı
- 13.07.2014
işyeri açma ve çalışma ruhsatı
Perakende olarak LPG tüp bayiliği satışı yapan kişilere ruhsat verilirken, İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğünün görüşü istenir mi?
- Soru Cevaplandı
- 12.07.2014
Kapalı çıkmalar
Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 18/4. maddesine göre, az katlı ana bir kitle üzerinde birden fazla yükselen bloklar tertiplenmesi halinde komşu mesafelerine göre kapalı çıkma yapılabilir mi?
- Soru Cevaplandı
- 11.07.2014