İşyeri Açma
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Yakınında özel rehabilitasyon ve eğitim merkezi bulunan büfeye alkollü içki satışına izin verilmesi
Bafra ilçesinde faaliyet gösteren bir büfe sahibiyim. İşyerime alkollü içki satış ruhsatı almak istiyorum ancak işyerimin yakınında özel rehabilitasyon ve eğitim merkezi bulunmakta ve 100 metre mesafe bulunmamaktadır. Bu hususlar dikkate alındığında benim içki satış ruhsatı almam mümkün mü?
- Soru Cevaplandı
- 2014-05-22
Bakkallarda alkollü içki satışı
İş yeri aşma ve çalıştırma ruhsatını bakkal olarak alan esnafın TAPDK aldığı belge ile mesafe şartı aranmaksızın kapalı alkollü içecekler satabilir mi? ( Okullar, dershaneler, ibadet yerleri vb.)
- Soru Cevaplandı
- 2014-05-19
Büyükşehirlerde umumi açık yerlerin açılış kapanış saatlerinin belirlenmesi
Büyükşehirle birlikte kaldırılan belediyelerin umumi açık yerlerin açılış kapanış hakkındaki durum ne olacak?
- Soru Cevaplandı
- 2014-05-12
Kahvehane devri halinde iş yeri açma ve çalışma ruhsatında kazanılmış hak
Büyükşehir Kanunundan dolayı sorumluluk alanımıza giren bir kahvehanenin devir işlemi yapılacaktır. Bahse konu bu kahvehanenin bulunduğu nokta ile okul arasında 85 metre mesafe bulunmaktadır. Ancak belirtilen kahvehanenin daha önceden alınmış olan iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı mevcuttur. Bu şartlar altında eski ruhsata istinaden yeni şahıs üzerine devir işlemi yapılmasında sakınca var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2014-05-09
Sosyal tesislerin düğün salonu olarak kullanılması
Belediye sınırları içerisinde, küçük sanayi sitesi sosyal tesislerinde düğün salonu yapılmak istenmektedir. Zemin+2 kat olarak inşa edilen sosyal tesiste bir katın düğün salonu olarak kullanılması imar mevzuatı ve işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı yönetmeliği açısından sorun teşkil eder mi? Özel yapı sınıfına giren düğün salonları, mevcutta dükkân olarak kullanılan kısmının değiştirilerek düğün salonu amacıyla kullanılabilir mi, yoksa binanın tamamında mı işlem yapılması gerekir?
- Soru Cevaplandı
- 2014-05-09
İşyeri açılış ruhsatlarının verilmesi ve iptali, encümen kararlarının uygulanması ve mühür fekki suçu
İlçemizin muhtelif bölgelerinde açılan masaj salonu iş yerlerine, işletme ruhsatsız faaliyetleri nede-niyle tanzim edilen tespit tutanaklarına istinaden, Encümen Kararı gereği verilen kapatma işlemi neti-cesinde, kapatılan iş yeri sahibi, hemen iş yerinde gerek masöz gerekse yakınlarından birinin adına, yeni vergi yoklama fişi müracaatında bulunarak kapatma işlemini engellemektedir. Bu işlem zaman, zaman 3 veya 4 farklı isimde devamlı değişiklik arz etmekte, bu döngünün de kurumların görev yapa-bilmesini engellemekle birlikte zaman kaybına da neden olmaktadır. Böylesi durumlarda A kişisi adına kapatması olan iş yerinin B kişi adına ilgili vergi dairesinden alınan vergi yoklama fişi ile yeni işleteni olarak kabul edilerek, kapatma işlemi yapılmadan yeniden B kişisi adına tespit tutanağı mı tanzim edilmeli mi? yoksa yoklama fişinin gerçek vergi karnesi haline gelinceye kadar iş yerine kapatma işlemi uygulanabilir mi? Ayrıca yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu işletmeci değişikliklerinin sayısının arttığın-da, elimizde farklı isimlere ait 3-4 adet kapatma kararı bulunmaktadır. Böylesi durumda o anda elimiz-de bulunan kapatma kararları ve bunlara bağlı mühür fek işlemlerinin uygulanabilirliği nedir? Elimizde bulunan 3- 4 kişiye ait Encümen Kararları değişik zamanlarda bu kişilerin aktif işletici durumuna geldiğinde haklarında verilen daha önceki Encümen kararlarının uygulanabilirliği ve kapatma sonrası aynı iş yerinde aynı isimlere Mühür fek işlemlerinin uygulanabilirliği nedir?
- Soru Cevaplandı
- 2014-05-09
İşyeri Açma
Bilindiği üzere Balıkesir Belediyesi Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmuştur. Merkezde 3. sınıf gayrisıhhî müessese ruhsatları 8m3 miktarlı motorin köy pompası kurulması talebinde bulunulmuştur. Söz konusu talep İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 3. sınıf 5.1 "köy pompası ile içerisinde yanıcı ve parlayıcı madde kategorisindeki sıvıların depolanması amacıyla kullanılan 8 m3' e kadar depolama hacmine sahip depolama tesis ve düzenekleri" kategorisinde değerlendirilebilir mi? Bu kategoride değerlendirebilmek için illa ki kurulacak tankerin köyde mi olması gerekir Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra köyler mahalle olduğundan köy vasfında yerleşim yeri kalmamıştır. Acil olarak en kısa zamanda yardımcı olursanız sevinirim
- Soru Cevaplandı
- 2014-05-09
İşyeri açma ve çalışma ruhsatları
Akaryakıt istasyonlarında konaklama tesisi bulunması halinde içkili yer bölgesi kapsamına alınıp alınamayacağı hususunda tereddütte düşülmüştür. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 30. maddesinin (a) bendinde "... patlayıcı, parlayıcı, yanıcı ve benzeri tehlikeli maddeler üretilen, satılan ve depolanan yerler ile gaz dolum tesisleri yakınında tespit edilemez." denmektedir. Burada yakınında ibaresindeki mesafeler Parlayıcı, Patlayıcı, Tehlikeli ve Zararlı Maddelerle Çalışılan İşyerlerin-de ve İşlerde Alınacak Tedbirler Hakkında Tüzüğün Çizelge V. de belirttiği mesafeler midir? Yoksa farklı mesafeler mi uygulanır? Ayrıca çizelge tankların gömülü bulunduğu yer ile meskûn mahal arasındaki mesafeyi verirken pompalar ile ilgili bir bilgiye ulaşılamamıştır. Bu konuda hangi mevzuat hükümlerini uygulamamız doğru olacaktır.
- Soru Cevaplandı
- 2014-05-08
Dükkân içerisinde değişik faaliyet konulu işyeri ruhsatı verimesi
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 10. maddesinde "Aynı adreste bulunsa bi-le ana faaliyet konusu veya işletmecisi farklı olan işyerlerine ayrı ayrı ruhsat düzenlenir." denilmekte-dir. Bu maddeye göre müracaat ederek aynı dükkân içerisinde değişik faaliyet konulu işyeri ruhsatı ta-lep edilmektedir. Bu madde ile ilgili yorumlarınızı bekler saygılar sunarım.
- Soru Cevaplandı
- 2014-05-07
Mevzuata aykırı olarak içkili yer bölgesinin tespiti ve işyerine ruhsat verilmesi
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğinin 30. maddesi ve 4250 sayılı İspirto ve İs-pirtolu İçkiler İnhisarı Kanununun 9. maddesi hükümlerine aykırı olarak belediye meclisi içkili yer böl-gesi tespit ederse ve işyerine ( içkili lokantaya) ruhsat verildiği takdirde yasal yönden ne gibi sonuçlar çıkar. Bu konu hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.
- Soru Cevaplandı
- 2014-05-06
Tarım Kredi Kooperatifine işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesi
İlçemizde tarım kredi kooperatifi işyeri açma ruhsatı almak istiyor. 500 metre ilerde istasyon var ruhsat verilir mi kredi kooperatifine verilirse asgari emniyet mesafeleri kooperatifi de kapsar mı ne gibi bir yol izlenmeli?
- Soru Cevaplandı
- 2020-04-06
İskan ruhsatı olmayan binada işyeri açma ruhsatı izni
Ben yeni bir köy yufkası dükkanı açtım, lakin binanın iskanı olmadığı için Çankaya Belediyesi ima-lat ruhsatı vermiyor. Ne yapabiliriz?
- Soru Cevaplandı
- 2020-04-01