Belediye Başkanları
Kategoriler
- Belediye Başkanları
- Belediye Encümeni
- Belediye Gelirleri
- Belediye Giderleri
- Belediye Meclisi
- Belediye Teşkilatı ve Personel İstihdamı
- Bütçe ve Muhasebe
- Emlak Vergisi
- Görevde Yükselme ve Terfi
- Harcırah Ödemeleri
- İhale İşlemleri
- İl Özel İdareleri
- İmar ve Gecekondu
- İş Mevzuatı ve işçilere yapılan ödemeler
- İşyeri Açma
- Mahalli İdare Birlikleri
- Memur Atama ve Nakil İşlemleri
- Memur Fazla Çalışma Ücretleri
- Memurların Mali Hakları ve Sosyal Yardımlar
- Müteferrik
- Tahakkuk ve Tahsilat İşlemleri
- Sözleşmeli Personel
- Belediye Personeli
Emekli Sandığı kesintisi
Ben belde belediyesinin muhasebe hizmetlerine vekâleten bakıyorum. Belde başkanı (geçmiş dönem) T.C.Emekli Sandığına bağlı olup kurum karşılık primleri tahakkuk ettirilmiş ve emanet hesabına alınmıştır. % 16 kişi karşılığı tahakkuk etmemiş dolayısıyla emanet hesaplara alınmamıştır. Belde belediye başkanı (geçmiş dönem) kendi döneminde görevli bulunduğu zamanda emekli keseneklerini (T.C.Emekli Sandığı) ödememiş veya ödettirmemiştir. Başkanlıktan ayrıldıktan sonra emekli olabilmek için döneminde ödettirmediği emekli keseneklerini kendisi emekli sandığına ödemiş ve emekli olmuştur. Şimdi ise belediyeye dilekçe ile başvuruda bulunarak kendisinin ödediği keseneklerin (%16 ve %20 karşılıkları) tarafına ödenmesini istemektedir. Belediyenin bu şekilde kişiye ödeme yapması uygun mudur? Zamanında ödenmeyen keseneklerin gecikme zamlarından dolayı belediyeyi zarara uğratmış olmuyor mu? Kişiye ödeme yapılacaksa %16 veya %20 karşılık tutarlarından hangisi ödenir? Kişinin Emekli Sandığına ödeme yapması belediyenin borcunun ödendiği anlamına gelir mi? Resmi kurum adına yapılan tahsilâtın, ilgili resmi kuruma ödenmesi gerekmez mi? Kişiye ödeme yapılması ne derecede doğrudur? Ve neye dayanarak ödeme yapılır? Bu şekilde yapılacak veya yapılamayacak ödemenin yasal dayanağı var mıdır?
- Soru Cevaplandı
- 2008-03-06
Belediye başkanının emekli aidatı
Geçmiş dönem belediye başkanı, görevli olduğu sürede emekli keseneklerini ödememiş ve belediye başkanlığının bitiminde ise, emekli olabilmek için sosyal güvenlik primlerini kendisi ödeyerek emekli olma yoluna gitmiş ve emekliliğini kazanmıştır. Belediyemizden kendisinin Emekli Sandığına ödediği primleri istemektedir. Belediye olarak Emekli Sandığına ödenmesi gereken primlerin, belediye başkanına (emekli olan geçmiş dönem belediye başkanına) ödenip ödenemeyeceği?
- Soru Cevaplandı
- 2008-03-05
Belediye başkanlarının aylık ödeneği
7500 nüfuslu ilçe belediyesiyiz. Belediye başkanımız evli, çocuğu yok, 9.derece 3.kademe de bulunuyor ve emekli sandığına tabidir. Belediye başkanımızın alması gereken brüt ve net maaşı ne kadardır?
- Soru Cevaplandı
- 2009-12-24
Belediye Başkanının makam aracını kullanması
Belediye Başkanı makam aracı olarak kullandığı hizmet otosunu kendisi kullanabilir mi? Bu sebeple hukuki bir sorumluluk olur mu?
- Soru Cevaplandı
- 2009-12-15
Belediye başkan yardımcısının tedavi giderleri
Belediye meclis üyesi iken belediye başkan yardımcılığı kadrosuna atanan ve Emekli Sandığı ile ilişkilendirilen başkan yardımcısının tedavi giderleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur gibi kurum tarafından mı karşılanır yada memur sayılmadıkları için tedavi giderlerinden faydalanamaz mı? Kanuni dayanağı ile birlikte bilgilendirilmesini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2007-09-13
Belediye başkanının sosyal hakları
5393 sayılı Kanun ile tespit edilen nüfusu 10.000 nin altında ve göstergesi 70.000 olan belediye başkanına sosyal haklar (aile, çocuk, ek gösterge gibi ) olarak neler verilebilir. Ayrıca 03.04.2009 tarihinde ilk defa belediye başkanlığına seçilen ve emekli sandığına tabi olan belediye başkanının sağlık giderleri kurumumuz tarafından mı yoksa Emekli Sandığı tarafından mı karşılanacaktır. Bu konuda vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2009-06-16
Belediye Başkanının yeniden seçilmesi-emekli aylığı
Belediye başkanımız daha önceden belediye başkanlığından emekli olmuştur. Tekrar seçildiği için emekli aylığının kesilmesini isteyecek miyiz? Kesilmeyecek ise aile yardımı verecek miyiz? Bu hususda bizi aydınlatırsanız memnun oluruz.
- Soru Cevaplandı
- 2009-06-08
Belediye başkanlarına tazminat ödenmesi
1994-1999 yılları arasında görev yapmış olan eski belediye başkanımız ilk defa 1978 yılında ELİ de sigortalı olarak işe başlamıştır. Belediye başkanlığı sonrasında tekrar eski işine dönerek 2002 yılında SSK dan emekli olmuştur. Şimdi, belediyemize verdiği dilekçe ile 1475 sayılı İş Kanununun (4857 sayılı Kanunun Geçici 6 ncı maddesi ile aynen muhafaza edilen) 14 üncü maddesi dayanak gösterilerek 1994-1999 yılları arasında belediye başkanı olarak görev yaptığı 5 yıllık tazminatının reeskont faizi ile birlikte kendisine ödenmesini talep etmektedir. İzlememiz gereken yol hakkında tarafımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim.
- Soru Cevaplandı
- 2009-04-15
Belediyenin kapanması
Kapanan belediyelerin seçime girmesi için belediye başkanının imza ve mazbatası ile başvurup dava açması gerekliyken, belediye başkanımız kapanan bir belediye olduğumuzu, bütçenin çok aşırı borçlanması ve personel giderlerinin ödenememesi yüzünden ne kendisi nede yetki verdiği bir kişi belediyenin kapanmaması ve seçime girmesi için dava açmamıştır. Kasabamızdan bir vatandaş 10.Bölge İdare Mahkemesine başvurup belediyenin kapanmaması için dava açmış ve Yüksek Seçim Kurulu, Ankara 10. Bölge İdare Mahkemesine dava açan belediyelerin isimlerini istemiş ve belediyenin kapanmaması ve seçime girmesine karar verilmiştir. Ancak dava açan kişinin dava açmaya ehliyeti olmadığına, yetkisiz olduğuna karar verip yürütmenin durdurulması istemine ret verip kişinin aleyhine karar verilmiştir. Yani bu davayı belediye başkanının açması gerekli kılınmıştır. Bu aşamadan sonra belediyemizin kapanması ve yapılan seçimin iptali için nasıl bir yol izleyebiliriz.
- Soru Cevaplandı
- 2009-04-03
Emekli ayrılan belediye başkanının emeklilik hakları
Ben 11 inci basamak Bağ-Kur’lu iken belediye başkanı seçildim ve Emekli Sandığı ile ilişkilendirildim. Üniversite mezunu mühendisim ve 40 yaşındayım. Görev sürem bitti ve aday olmadım. Şimdi yeniden serbest mühendislik bürosu (harita kadastro) açmayı düşünüyorum. Emekli sandığı ile devam edebilir miyim? Sağlık karnesi görev süresi bitimi ile birlikte geçerliliğini yitiriyor mu? Görev ve makam tazminatı ve emeklilik ikramiyesi yönünden durumum nedir? Yani emekli sandığına devam etmem mümkün değil ise ikramiye ve görev-makam tazminatlarından (emekliliğime 14 yıl vardır) hangi şekilde yararlanabilirim.
- Soru Cevaplandı
- 2009-04-03
Bağ-kur’dan emekli başkanın başkanlıktan emekli olmak istemesi
Bizim yeni belediye başkanımız Bağ-kur emeklisi, emekli aylığında belediye başkanlarına tanınan haklardan yararlanabilmesi için emekliliğine en az bir ay kadar ara verip yeniden emekli olması mı gerekir? Bu haktan nasıl yararlanır?
- Soru Cevaplandı
- 2009-04-02
Belediye başkanlarının sosyal güvenlikleri
29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde, 5620 sayılı Kanuna tabi bir işçimiz belediyemize belediye başkanı seçildi. Sosyal Güvenlik yönünden ne gibi işlem yapmamız gerekir. İşçi istifa mı edecek, Emekli Sandığına nasıl geçecek?
- Soru Cevaplandı
- 2009-03-30