SORU

Kontder Kullanıcısı -

İlimizde, tapuda işyeri olarak tescillenen bağımsız bölümlerinde yaklaşık 1,2m x 1,2m ebatlarında taş fırın yaparak etli pide çeşitleri ve lahmacun gibi ürünleri kendi müşterilerine servis etmek suretiyle faaliyetini lokanta olarak beyan ederek Belediyemize işyeri açma başvurusunda bulunan vatandaşları-mız mevcuttur. Etli ekmek ve lahmacun tarzında kültürümüzde de devamlı olarak tükettiğimiz bu ye-meklerin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin Ek-2 listesindeki ekmek, sade pide ve ekmek çeşitleri üreten yerlerin mevzuatına girmediği tarafımızdan gözlenmiştir ve mevzuata göre yo-rumlandığında metrekare ve kat yüksekliğine uyum şartlarında sıkıntı yaşanmaktadır. Bu sebepten bahse konu fırınlar hakkında teknik ve fenni meslek gruplarından alınacak raporlarla fırınların ana yapı-ya zarar vermeyecek tarzda konuşlandırıldığının anlaşılması halinde ve bir sakınca görülmediği raporla-narak bu tür yerlerde işyeri için uygunluk verilebilir mi?

CEVAP